Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 146: "... след като САЩ ни подариха свободата и демокрацията вече имаме тоалетна хартия и банани."........но акъл пак си нямате !
129
5
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дегенерата с "тоалетната хартия и бананите" ...цъфна!Искам да го...:-)
128
7
 
8
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но след като САЩ ни подариха свободата и демокрацията вече имаме тоалетна хартия и банани.
127
7
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ!!! ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР СИЛА НА ЗЕМЯТА!!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ!!! СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ !!!РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ!!! ЗЕМЯТА НИ Е ПРОПИТА С КРЪВТА НА РУСКИТЕ ВОЙНИ!!! ЗА РУСИЯ И МЕПОБЕДИМИЯТ БЕЗСМЪРТЕН ПОЛК - ШАПКИ ДОЛУ !!!
126
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 140 преди 6 години
Моля вежливо не трийте!Deutschland zahlt 14,3 Milliarden Euro mehr an die EU, als das Land zurueck bekommt. Befuerworter des Brexit erhalten durch die neuen Zahlen Schützenhilfe.Ръ б....съмнявам се, че знаеш български..*** на- чети!
125
0
 
2
 
! Отговори
Циник до 140 преди 6 години
Толкова си проссс,, че се чудя - как пазиш равновесие!Има Гугъл..Почети малко...и тогава пак бълбукай!
124
0
 
2
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Василев...не съм специалист...но чета!Цялата система с външните дългове на страните...е много мътна..Мога да ти кажа , че часовника на външния дълг на Германия ( пред Борсата за ценни книжа) цъка..с ако правилно си спомням с 3500 ? на минута..честно ти признавам...не знам как се казва изписаното число!
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ***"Част от твоите данъци отиват в общия кюп в Брюксел"Ако всички в България бяха с твоите умствени възможности, бъди сигурен че и едно евро данък нямаше да може да заработи Бълггария за бюджета в Брюксел.
122
7
 
11
 
! Отговори
Солидарен преди 6 години
Изказването на Путин е обективно и точно. Той е лидер в световната политика.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин за КНДР: Преговори, иначе "ние притежателите на ядрено оръжие ще станем за смях"
120
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея от преговори НЕ разбира. Те искат ядрени оръжия за да могат да държат целият свят за заложник и изпълнят фанатиният си план - "Обединение" на полуострова. Направят ли интерконтинентални ядрени ракети и ще почне шантажа и изнудването Южна Кореа да капитулира и никой няма да може да им помогне. И к'во ще правят? Ще се строяват в редички да козируват на един лунатик.
119
2
 
1
 
! Отговори
fsb преди 6 години
правилно!
118
2
 
5
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Част от твоите данъци отиват в общия кюп в Брюксел - за такива като Бокова...Бареков...Поптодорова..Стани-шеф...и тоя от ДПС ...как беше Селим-Селим...Илях-Илях....под формата на наша вноска в съюза!И с тях храним и афганистанци...и пакистанци!И те така....
117
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двуличното джудже предлага преговори до безкрай, а просто трябва да спре да помага на ядрения прасчо. Между другото те ядяха трева и когато нямаха ядрено оръжие, така че за обикновените хора дори сега става по-лошо.
116
0
 
3
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Много е просто....Марио Драги ( при мен във Франкфурт ) печата тонове нови ? ...и си ги "прибира" от дребния вложител - като мен!Лихвен процент = 0! Така е защото ако видиш първите 10 световни икономики - Германия, Англия, Франция , и Италия са между тях! А те (първите 10) правят 65% от СВЕТОВНИЯ БВП!Останалите в света 173 - 4 държави - не пеят в хора!!! Няма да се учудя ако цялата кула от карти се срути! Ама познай....богатите няма да плачат! Да му мислим ние с гайдите!!!
115
4
 
10
 
! Отговори
Вандали преди 6 години
САЩ са вандали. Сравнете с древното племе и ще видите, че няма разлика.
114
3
 
2
 
! Отговори
Стари бомби преди 6 години
В Нюрнберг евакуираха 10 000 човека за да обзвредят една стара бомба, но не я продадоха. И операцията по обезвреждане си е доста скъпа.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харви как можа да убие 60 души в тази велика държава... Недемократиен Харви! Санкции до дупка!
112
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Така е. Само тези дето управляват тоя свят май искат други неща.:) Наздраве!
111
1
 
0
 
! Отговори
Старите бомби преди 6 години
До Нови бомбиБрато, нещо логиката ти куца. Не е ли най-далавера, старите да ги продадеш?Що ше унищожаваш нещо, от което можеш да извадиш кинти?