Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
4
 
! Отговори
До Бг мрази Русия преди 6 години
Ей, *** много плюсове, бе БМР! Много те харесват! А ? :- )
49
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият политик за всички времена!!!!!Евала Владимир!!
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ми е ясно... Америка плаши една недемократична малка държава с "продажба" на демокрация? Значи много са я закъсали сиромасите щом си вярват. Мислех ги за по-умни и по-богати. Жалко. Жалки.
47
6
 
5
 
! Отговори
morelini преди 6 години
То вярно че в един момент ще започнат да ядат трева,но защо Путин не уточни кой ще яде фуража...Не вярвам Ким и Сие да хапват люцерна например.Пак х..т ще го хапва народа на СК.Някой да мисли друго.В един момент като пукнат от глад няма кой да зарежда атомните бомби...това в кръгът на майтапа...Трудна е...
46
9
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Вова, дай на Ким бомбата мама им краварска !
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникТи младия нострадамус ли го играеш?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо Доналд Тръмп Дък да ходи да освобождава ескимосите от сняг, да не си търси теле под бика, за да не стане да издои бика...
43
1
 
27
 
! Отговори
Край преди 6 години
Американците много ги боли за човешките права в СКорея. Виж в САрабия човешките права са си екстра. Само дето жените не са признати за хора.
42
9
 
23
 
! Отговори
редник преди 6 години
Преговорите между Русия и Китай са приключили ! Постигнати са договорености ! След войната , американските територии остават във владение на Китай ! Към Европа са проявили интерес Индия и Иран! Русия е заявила че страната им не изпитва необходимост от разширяване , но ще разглежда молбите за присъединяване !
41
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** кога стана говорител на ким
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайАха викаш Северна Корея никога не е заплашвала САЩ с унищожение нали? :) Пич, цялата им политическа система, цялата власт на Ким се крепи на тази идея :))) вие наистина нямате идея от света обаче...
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Абе вие на тази планета ли живеете или сте някъде из космоса? Какви глупостите пишете мислите ли изобщо?
38
2
 
21
 
! Отговори
нали преди 6 години
Човек нормално не може да коментира такъв важен въпрос,пълно е с спамери и болни мозъци който ги е яд че Путин е прав,но при война първи ще се скрият в дупките си от където са изпълзяли.
37
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Само чисто празна глава може да си мисли че СКорея иска да напада САЩ. Точно обратното е. САЩ търсят всякакъв повод да се заяждат с дебелатия оризар щото искали да ... освободят корейците от него. Когото са "освободили" американците се е прокопсал - справка авганистан, Ирак, Сирия, Либия ...
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дръпна му се *** на дедо тръмпи, скоро ще обърне плочата от другата страна.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯлеко с прокси плюсовете, жалка тваr
34
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз кой беше, че не се сещам.
33
4
 
24
 
! Отговори
така е пидорси преди 6 години
Както винаги е прав,велик политик и президент на братска Русия.
32
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма...."Ще ядат и ушите ще им плющят!А ако си хванат плъх...ще е празник!А и за останалото Путин е прав - американските лицемери са отврат!
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Хахаха личи си колко имаш идея от света. Пакистан и Индия са си във война реално :) как ги намеси на общ фронт нямам идея че и срещу САЩ хаха