Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР

Западни издания с коментар по темата за Северна Корея
7 сеп 2017 09:45, Елка Василева
178
Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР
Мун Дже Ин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за британския печат. На вчерашния си разговор във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил руския си колега Владимир Путин да помогне да бъде "укротена" Северна Корея, пише в. "Гардиън", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има опасност ситуацията на Корейския полуостров да стане неконтролируема.

Японското министерство на отбраната съобщи, че е променило оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин заяви, че смята налагането на още санкции на Пхенян за неефикасно. Китай също е против наказателни мерки като исканото от САЩ и Великобритания петролно ембарго. Те могат да предизвикат достатъчно голяма вътрешнополитическа криза, да се стигне до падане на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер между Китай и Южна Корея, където са разположени американски сили.

Още по темата

Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток.

На срещата си с руския лидер във Владивосток Мун Дже Ин е заявил, че прекъсването на доставките на петрол за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да подкрепи предложената резолюция, съобщава британският в. "Телеграф" в статия под същото заглавие като това на в. "Гардиън". Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници.

"Севернокорейците ще ядат трева, но няма да се откажат от ядрената програма, ако не се чувстват сигурни", предупреди малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона петрол всяко тримесечие. Пхенян получава повечето от използвания петрол от Китай, отбелязва в. "Телеграф".

Международният подход към Северна Корея, основаващ се на санкции, беше успешен, заявява адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, цитиран от в. "Вашингтон пост". "Казвам, че е успешен, защото не сме във война", подчерта той. Според анализатори, цитирани от американското издание, санкциите нито са променили оценката на Ким Чен Ун за ситуацията, нито са довели до изолация на режима.

След ядрения опит в неделя САЩ, Южна Корея и Япония се борят в ООН за налагане на възможно най-силни санкции срещу Северна Корея, но Китай и Русия, които имат право на вето в Съвета за сигурност, предпочитат преговорите, пише изданието.

Адмирал Суифт обаче заяви, че фокусирането върху санкции и дипломатическо решение е все пак повод за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост". "Докато не смятаме военните инструменти за единствен вариант, това е успех", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До юбералес 136Леле по-извратена логика ...Но да я продължим ... Китай няма Петрол той е най-големия вносител - От къде внася Иран, Русия, Арабите начело със САрабия, Кувейт и прочие Като САрабия мисля е най-големия износител но може и да греша.Значи по твоята логика най-големите съюзници на САЩ от Арабите доставят петрола на СКорея...Добре дошъл в Глобалния Свят.
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"единствената ви радост е да пишете по форумите"Е ти защо пишеш тогава тука, неуважаеми сорросоиде сплескан? От щастие ли?
99
5
 
23
 
! Отговори
Корея няма да се дад преди 6 години
Историята помни средата на миналия век,когато америка извърши геноцид над корейския народ. Загинаха миллиони кореци от *** и бойни отровни вещества. Това което се случи в Хирошима се умножи по десет в корейските градове. Престъпленията на американците в Корея се доближават до тези във Виетнам. Защо сега всички плюят по Ким? Той знае как действа америка,а и има много пресни примери в Сърбия,Сирия,Ирак,Либия! Затова Ким ще играе до края, а и ако Китай застане зад гърбът му на америка ще се сдъж
98
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 131Че то вече отдавна стана ясно, че краварската армия НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ! Тя САМО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИТЕ, А ДРУГИ ПОСЛЕ ГИ ОПРАВЯТ!!! Последна справка - Сирия! А колко още има.................
97
5
 
14
 
! Отговори
Куку-ригу преди 6 години
До анонимен дебилл"За вас, освен военна мощ, бомби и автомати...друго н ее важно в този живот, нали???"Е спляскан презервативе, обясни ни тогава кое е важното в живота на иззродите извършващи бомбардировки с хамъри и унищожили Хирошима и Нагазаки с атомни бомби? Хм, кажи де.
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другари селски философи, фактите са тези:Докато хората на Запад си живеят живота,в Китай китайците бачкат като роби за жълти стотинкив Русия руснаците деградират като животни, а и чеченците ги *** където си поискатв България единствената ви радост е да пишете по форумитеа на Запад хората просто си живеят живота и не се интересуват от съдбата на поробените народи.
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам тия дни Доналд да се обади на Путин и някак под сурдинка да му делегира да оправи положението със СК.Въпросът е дали Путин ще му вдигне?Предполагам той вече е съзрял по-изгодна цел: Трансформирането на полуострова в единна, неутрална държава, без американци и бази. Това се вписва в концепцията за развитие на този регион.Все си мисля, че Тръмп си обича базите...
94
8
 
7
 
! Отговори
Подвеждащо заглавие преди 6 години
Истината е, че Сеул настоява пред Кремъл да спре незабавно подкрепата си за диктатора Ким.
93
7
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Всяка армия съществува на базата на петрола. КНДР няма петрол. Всеки който доставя петрол на КНДР, дефакто поддържа режима на Ким. Сега знаем кой поддържа режима на Ким - Китай и Русия.
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята се повтаря едно към едно с 1941 г. Тогава американците наложиха санкции на Япония че е анексирала Китай. Като и забраниха да купува нефт. И когато нефтът им свърши, последва Пърл Харбър.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Домакинът на Източния международен икономически форум във Владивосток - Президентът Путин един по един приема, разговаря и решава проблемите на многобройните си гости, сред които са: южнокорейският президент Мун Дже Ин, японският премиер Шиндзо Абе и губернатора на Калифорния Джери Браун.
90
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Очевидното и просто решение е Китай и/или Русия да вземат под ядрения си чадър С.Корея,а тя да се откаже от ядрената си програма(и агресивни намерения,ако приемем,че има такива).Това би решило до голяма степен проблема и устройва всички,с изключение на САЩ,за които ще е страхотен удар по авторитета.Америка в момента остро се нуждае от поне една победна война,пък ако ще и да е с такъв мижав противник!Жертвите за тях не са от значение,след като няма да са собствени.
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошия ли молите? Нали има американска армия при вас . Май се убедиха ,че не могат да се справят със сегашната ситуация.
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е завеждащ "Интернационала на диктаторите" и затова всички се обръщат към него да ги "укротява" !
87
4
 
5
 
! Отговори
До 127 преди 6 години
До АнонименВие обичате всички луди диктатори, нали? За вас това са демократични режими. Стига народа да тъне в мизерия и да се преследва политически- това е вашия режим и вие го защитавате от лошия Запад и САЩ???Усещате ли колко сте зле-ментално имам предвид.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В резултат на блестящата си "дипломация" в момента САЩ няма никакъв полезен ход. Русия ще изтъргува позицията си (санкции,Крим,Украйна,Донецк), Китай също, но промяна в режима на СК няма да допуснат. Накрая ще се договорят за замразяване на ядрената програма, САЩ ще го представят като победа, а Ким ..... ще се бетонира окончателно. И всичко това заради безпределното плещене на Тръмп Велики.
85
5
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
До Куку-ригуИзказване на един истински Куку-ригу рашшист!!!За вас, освен военна мощ, бомби и автомати...друго н ее важно в този живот, нали???Ама им ползвате телефоните и им карате колите, нали, на Запада и Ю.Корея??Нещастници!
84
6
 
7
 
! Отговори
До 124 преди 6 години
До КремалХахаха...абе, вие рашките сте неспасяем случай.За какво да се моли, бе? За това, че единствени Китай и Русия подкрепят този луд диктаторски режим вече 60г+???Който убива народа си и агресира и всява напрежение в района и съседите си? За това ли да му се молят на джуджето??Вместо да потънете от срам, че няма диктаторски режим по света, който вие да не подкрепяте...искате да ви се молят?!! На какво отгоре?
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин - Кръстника на диктаторите !
82
7
 
7
 
! Отговори
Куку-ригу преди 6 години
Ама южнокорейците защо се молят на Путин, а не пребият сами лошият Ким замервайки го с джиесеми и LED телевизори. Може даже да го бомбардират с Кии и Хюндаи. Само трябва да вземат пример от старшите си партньори САЩ как се извършва бомбардировка с хамъри.