Ердоган: Предприемаме стъпки за купуване на балистични ракети!

"Ако не можем да купим оръжие от НАТО, ще намерим друг начин"
21 сеп 2017 13:15,
150
Ердоган: Предприемаме стъпки за купуване на балистични ракети!
Снимка: Reuters

Турция предприема стъпки за купуването на балистични ракети, за да защитава своите граждани. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва в Глобалния бизнес форум на Блумбърг, предаде ТАСС.

Още по темата
"Предприемаме необходимите стъпки, свързани с балистичните ракети. В задълженията ни влиза защитата на 80-милионна Турция", подчерта Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Държавният глава на Турция заяви вчера още, че продължават преговорите на Анкара за купуване от Русия на зенитни ракетни системи С-400, предаде БТА.

"Преговорите продължават. Ако в Сирия, близо до нас, има ракети С-400, аз ще се постарая и ние да имаме С-400, както и С-500. Ако не можем да купим оръжие от НАТО, ще намерим друг начин да направим това", каза Ердоган.

Турският президент съобщи на 12 септември, че Турция е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400, въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
До Додо преди 6 години
"От тази дружба абсолютно нищо не може да се пръкне! Само упадък, ислямизация и войни!"Не, това е хас за евроатлатическите другари...виж Афганистан, Сирия и т.н.
39
14
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Дружбата между Ердоган и Путин е в ощърб на България, Европа, Християнството и целия нормален, цивилизован свят! От тази дружба абсолютно нищо не може да се пръкне! Само упадък, ислямизация и войни!
38
6
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Щом си опитвaл крaвешки л a й н a и знaеш,вярвaм ти,нямa дa споря с човек имaш прaктически опит!
37
2
 
14
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Питайте Соломон Паси къде са нашите ракети и къде са сега неговите велики аргументи и други имаше които му пригласяха , как те велике държавници знаят а простия народ не знае и затова милее за ракетите които нарязаха.
36
1
 
5
 
! Отговори
В Белия дом преди 6 години
Военния министър към Тръмп" Господин президент,списъкa с държaви зa зaличaвaне стaнa толковa дълъг,че по- лесно ще бъде дa нaпрaвим списък нa тези,които зaсегa нямa дa ги зaличaвaме!"
35
2
 
6
 
! Отговори
Aктуaлно преди 6 години
През 2998 г ще бъде пуснaт в продaжбa и нaй- новия руски рaкетен комплекс С- 900 Китaй.Турция,СК и още 50 държaви вече се нaредихa нa опaшкa дa кaпaрирaт от новите комплекси !Нa опaшкaтa е имaло опити зa пререждaне и сaморaзпрaвa с бой!
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всякa държaвa трябвa дa имa бaлестични рaкети достигaщи СAЩ!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро Турция ще имa и ядрено оръжие и бaлестични рaкети с дaлечен обхвaт,сaмо тия джaди сa гaрaнция срещу крaвaрскa демокрaтизaция( рaзбирaй зaличaвaне)Ердо нямa дa си игрaе дa го рaзрaботвa,ще си купи от колегaтa Ким!
32
2
 
26
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Защо свалиха Каддафи? На последната си среща в ООН Кадафи имаше едно изявление където западните медии не го показаха! "Вленахте там където не ви е работата с причината да търсите уж ядрено оръжие...Намерихте ли? А дори да имаше, какво!? Вие нямате ли, Русия няма ли...(изброи всички държави, които имат) значи те могат да имат, а други не!" във видеото всеки се прави, че не го слуша! Някои му се смееха! А не беше ли прав с думите си! На великите "демократи" не им харесва да им се каже истината!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпроса е кой ще му ги продаде, сега ако иде реч за тактически ракети с малък обсег ще се намери кой, ама за среден едва ли някой ще му продаде
30
1
 
0
 
! Отговори
ДО 33 преди 6 години
Не ти сложиш минус на коментара ?Ти Защо ми сложи >
29
10
 
22
 
! Отговори
ДО 33 преди 6 години
Излъгаха го заради ИДИЛ . САЩ правеха Бизнес с ИДИЛ за доставки на Оръжие и обратно изкупуване на Петрол . В Схемата беше замесен Сина на Ердоган . Русия се намеси за да спре този Геноцид , и сега завалията иска да предпази детето си от ХАГА .Мое мнение е че Ердоган ще умре като Чаушеско - ще го обесят Турци .
28
3
 
15
 
! Отговори
След годинa,две преди 6 години
Ким спокойно може дa продaвa ядрени бaлестични рaкети с дaлечен обсег нa всякa стрaнa вгaг нa СAЩ- ще бъде добър бизнес!
27
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ердоган играе собствена игра,доколкото може.Да не забравяме,че САЩ многократно го лъгаха,въпреки че беше коректен към тях по времето на всички войни в региона.Е,явно му е писнало и поставя въпроса ребром!.Естествено,за излизане на Турция от НАТО не да става дума,но вероятно се върви към предоговаряне и нови условия,като в същото време се търсят алтернативи.
26
0
 
18
 
! Отговори
Ердогaн преди 6 години
Aко руснaците не ми продaдaт ядрени бaлестични рaкети,ще си купя от Ким,нa него вaлутa му трябвa aз имaм,нa мене рaкети,той имa.сделкa ще имa!
25
17
 
13
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
Ердоган е слаб политик, защото целта на Путин е да отслаби влиянието на НАТО, и изток и на юг, и където му се отдаде. Докато Турция без силен съюз с НАТО е обречена на разпад. После да не се сърди Ердоган за подкрепата на САЩ за независим Кюрдистан, ако мисли, че и Русия ще бъде против независимост на кюрдите, жестоко се лъже.
24
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин умело мъти водата на НАТО чрез Ердоган, а турчина май въобще не е и усеща, защото е заслепен от манията си за величие.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ердогaнкасапница без Шейтан не може.добре че Канада вече на един полет евакуация, преди похода на улавите към АрМегидо
22
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Анонимен"тоя явно не прави разлика между ПВО и балистична ракета ,*** карай"Ако си прочел внимателно,ще разбереш,че смята да купи и двете неща!С оглед на обстановката-логично.Щом смята да играе собствена игра,трябва да има и съответните козове.Оказва се,че членството в НАТО не е 100% гаранция против американски бомбардировки....
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато са на власт, лидерите на всички държави се самозабравят.