Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия

"Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят"
Обновена: 24 сеп 2017 15:37 | 24 сеп 2017 14:10, Анисия Иванова
149
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия
Снимка: БТА

САЩ нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка с купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския телевизионен канал "А Хабер".

Още по темата

Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган.
Например, ако Конгресът не одобри доставка на пистолети SIG Sauer /за охрана на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, докато те променят своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, заявил Ердоган.

Турският лидер подчертал, че въпросът за С-400 дори не е бил повдигнат на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък.

По думите на Ердоган основното, което те обсъждали, е била ситуацията в Ирак и Сирия, а също така въпросът за екстрадицията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за главен инициатор на опита за преврат през юли 2016 г.

На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за купуване на системи С-400. След това говорителят на Пентагона Джони Майкъл заяви пред ТАСС, че САЩ са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. По-рано опасения по отношение на споразумението между Турция и Русия изрази и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският лидер неведнъж е казвал, че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност", посочва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
25
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Само така Ердо !Националния интерес преди всичко !
57
1
 
18
 
! Отговори
Калина о 60 преди 6 години
:) Че пробутването на доматите не е ли в интерес на Турция?И да, ядосват САЩ, за да могат утре да се врътнат и да кажат: добре, де, няма да купуваме от Русия повече, ама вие какво ще ни дадете в замяна?Ще се съгласиш, че по пазарлъците са ненадминати.
56
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КалинаКалинче, какъв национален интерес? Купуват само два комплекта от руското С-400 и то само за да ядосат американците и да си пробутат доматите на алкашите. А колкото до подсмърчането си права. Бойко гледа как да угоди и на Путин, като говори за свалянето на санкциите и на Ердоган, като му изпраща "гюленисти", избягали в българия, дори и турците да не са ги поискали. Изпаднал е завалията в ролята на леко момиче, което обслужва два клиента едновременно.
55
21
 
8
 
! Отговори
Какъв е смисълът преди 6 години
Да си купиш оръжие на което му пречи кривината на земята ?!Това заявиха като оправдание руските военни след като Тръмп прати 50 Томаховки, подарък на Башар.А израелските Ф16 онзи ден пак удариха военен склад до Дамаск- не някога са броили руснаци и сириици за слива,
54
8
 
41
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Каквото и да изписвате, някак ви убягва една много съществена реплика: че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност"На това му се казва национален интерес и ние можем само да гледаме отстрани и да подсмърчаме.
53
20
 
16
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 6 години
Турция ще излезе от НАТО и двете бивши империи туркия и рассия ще положат началото на Християно-Мюсюлмански Азиатски Съюз Пичин и Ердо ще се менкат като президенти за да има димукрация
52
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да влезем в НАТО нас ни накараха да нарежем нашите ракети,а сега турците,които са в НАТО си купуват подобни ракети.Баси и управията.Ама така е когато държавата си има управник,а не слуга.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам Северна България да се присъедини към Русия, а Южна България да се присъедини към Северна Корея, след окончателното рухване на капитализма и империализма.
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Днес всеки се гаври със Сажд както си поиска. ""................Да, точно така ... още малко и ще го победим този омразен капитализъм и ще настане световен комунизъм.
49
4
 
21
 
! Отговори
Умени преди 6 години
Каквото и да се случва в света накрая всичко ще стане така както го е планирал Путин. Трябва да си много умен дори само за да схванеш планът му, камо ли да го разработиш.
48
12
 
9
 
! Отговори
Да се чуди човек преди 6 години
Защо са му тез ракети на Султаня - Пичин вече е наредил да се програмират че да пропускат руски самолети. Само lll би си купил оръжие от враг с който до преди година воюваха....
47
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султанът използва американските физиономии за писоар и плювалник. Днес всеки се гаври със Сажд както си поиска.
46
17
 
10
 
! Отговори
Ердо е глупендер преди 6 години
Израелските самолети всеки ден бомбят *** в Сирия без да им дреме за С 200/300/400 и прочия марки дърводелски лепила произведени от РосОборон;))
45
4
 
30
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Самолетът бе свален над Сирия /ударен в гръб от бързо избягало Ф-че / ! ЦРУ плати и "дрисл..а" извърши провокацията за парички !!! ЦРУ прецени, че Турция и Русия се сближават и взе "мерки" ,но ефекта е ясен днес ! Обединените хора на земята ще са по-силни от гениалните евреи-желаещи световно господство чрез владеенето на САЩ !!!
44
1
 
10
 
! Отговори
До Боби преди 6 години
След още двайсет години няма да ме учуди и паметник на незнайният китайски войн да видим
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щяли да купуват от България ама като дошли до капитан Андреево и видели колибити по границата и избягали.
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ................Турски домати в Русия !? Да бе да, мечтайте си..........Като си спомня, че ти трябваха 6 месеца за да разбереш, че "Русский" се пише с две С, сигурно ще ти трябват поне две годин за да разбереш, че Турция изнасяше най-много домати и други зеленчуци в русия преди да свалят самолета им. А джуджето после заплаши "Няма да вадим оръжие, но на Турция няма да й се размине само с доматите". А сега се разцелуваха и то в името на елементрания антиамериканизъм!
41
2
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Американски бази останаха само около Ракка, на територия на северна Сирия, където действат кюрдите. По всичко личи, че САЩ ще разчитат на кюрдите, а това е пряк удар по Ердо и интересите му. Сирийската армия контролира над 80 % от територията, и вече обявява, в ООН, по силата на международното право, непоканените на територията и коалиции и играчи за окупатори. Това се отнася и за Ердо, най вече. Опитите му за влияние в Хама и Идлиб, онзи ден, доведе до обстрел с калибри от средиземно море.
40
14
 
7
 
! Отговори
_Революционер_ преди 6 години
До Анонимен 39Русия като една капиталистическа държава всичко това го правят за икономиката си. Путин тласка руснаците да бъдат капиталистически марионетки, а не воини, каквито би били, още при свалянето на руския самолет.
39
10
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Турски домати в Русия !? Да бе да, мечтайте си. Турските домати ги ядат тук в България, а българските отиват в Русия, но вече като турски. А рашата, ще строи "Турски Поток", няколко ядрени реактора и гепса вече Инджирлик за нуждите на ВКС.Не зная кой печели, но зная кой губи - България !