Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия

"Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят"
Обновена: 24 сеп 2017 15:37 | 24 сеп 2017 14:10, Анисия Иванова
149
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия
Снимка: БТА

САЩ нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка с купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския телевизионен канал "А Хабер".

Още по темата

Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган.
Например, ако Конгресът не одобри доставка на пистолети SIG Sauer /за охрана на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, докато те променят своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, заявил Ердоган.

Турският лидер подчертал, че въпросът за С-400 дори не е бил повдигнат на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък.

По думите на Ердоган основното, което те обсъждали, е била ситуацията в Ирак и Сирия, а също така въпросът за екстрадицията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за главен инициатор на опита за преврат през юли 2016 г.

На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за купуване на системи С-400. След това говорителят на Пентагона Джони Майкъл заяви пред ТАСС, че САЩ са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. По-рано опасения по отношение на споразумението между Турция и Русия изрази и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският лидер неведнъж е казвал, че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност", посочва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не остана държава която да не е пострадала от САЩ. В този смисъл който и да ги цапардоса пак ще им е късно.
37
2
 
36
 
! Отговори
Боби преди 6 години
В този етап на историята е така.. до преди двайсетина години бяхме надупени в стоика партер на Русия сега сме заели същата поза на Америка. Никога сме нямали собствена политика. Не знам дали ви е направило впечатление новият паметник на Роналд Рейган в южен парк и паметник на някакъв генерал от НАТО. Съборихме къде що има руски паметници. Кръговрат.
36
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомняте ли си каква истерия беше обхванала Русия след като им свалиха таралясника? "Няма да забравим!", "Няма да простим", "Няма да им се размине само с доматите" и прочие клетви. А на русофилите пяна им беше излязла на устата от ругатни по Турция и бай Реджеб. А сега Турция отноео е руски приятел а Ердоган е велик държавник!!???? До кога? До когато свакят руски самолет с С-400? Единствено русофилите са способни на такива флигфлаци и идейни метаморфози.
35
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам май само нашите управници са в наведено положение....
34
9
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 6 години
"Дори една десета от Истанбул не могат да предпазят."Че той Доги няма и намерение да пази Цариград. Собствените си сараи край Анкара ще пази. И аз толкова да дърпах котето за опашката и аз щях да се пазя... че току-виж някой F-35 се отклони за малко от тренировъчната си мисия някъде над морето...
33
5
 
15
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До най добрата Мислим ние, мислим. Да ти напомня, че преди време САЩ преместиха ядрените ракети от Турция в Румъния. Да не са луди да продават ПВО-та на държавата, която скоро се канят да разпарчетят. Той и Рибентроп нееднократно се е срещал с Моло'тов, чак и пакт за приятелство подписват, ама видяхме го колко изтрая. Конфликтът между САЩ и Турция е факт, макар и още не съвсем явен и се дължи на това, че и двете страни искат да контролират нефто- и газопроводите от Близкия изток към Европа.
32
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят, категоричен е той................................................................Браво на Ердоган!Тотално "отсвири" краварите.
31
2
 
29
 
! Отговори
до 31 сатанато преди 6 години
Каква половин Сирия те гони бе ? САЩ са само в зоните където все още действат техните любими ислямски терористи от ИД.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Ще бъдат закупени само два комплекта С-400 с възможност турците да си направят още два...е то това е идеята на ер голям - трябва му "мостра", ккато беше за "алтая"...ер голям не е малък...
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ер голям веднъж вече "стреля от упор" и кво ... стреляният го цунка след 6 месеца ...това шантажиране са тая "сибирска" газ и нефт вече наистина много дразни ... да не стане така, че напук - никой няма да им иска скъпата и прескъпа газ ... не са диалогични по природа сибиряците, свикнали са "с ботуша напред" , което се вижда като манталитет още като им четеш форумите и чатовете...
28
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъдат закупени само два комплекта С-400 с възможност турците да си направят още два. Дори една десета от Истанбул не могат да предпазят. За сметка.на това турските домати отново ще се продават в Русия. Това е сделката, всеки който може да смята може да прецени кой печели. А пропаганфния ефект е само за русофилско разпространение и консумация.
27
31
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Някой ви е излъгал, че Башар Асад е още на власт.Башар е пионка на Путин, а държавата му не е държава, а бойно поле.И там САЩ имат вече собствени военни бази и няма да си тръгнат скоро.Половината Сирия е в ръцете на САЩ и съюзниците им.
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина е много неудобно за Ердоган такива едри корупцонни сделки да бъдат коментирани.
25
6
 
6
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Анонимен Ердо се перчи пред раята си- САЩ да не му коментирали покупката, която те и нямали намерение да коментират. Обаче видиш ли, били говорили за екстрадирането на Гюлен! То не е важно дали са говорили, а дали САЩ са се съгласили да го екстрадират.
24
8
 
7
 
! Отговори
Куку преди 6 години
Вместо целия спам наоколо поне един да се беше запитал ОТ КАКВО ще се пази Доги с расийските ПРО комплекси.... Че аз само за Гърция и Израел се сещам.
23
21
 
6
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До LannistТрябва ли да ти припомням как говореха Садам и Кадафи? И двамата си мислеха, че са си оплели кошницата а то какво излезе... Да не се връщам още по-назад във времето , когато и Хитлер си е мислил в началото, че си е осигурил приятелството на Русия, пък то се оказа, че другарят Сталин имал едни други тайни планове...
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Борисов каква е ролята му между тях? - сигурно да им крепи топките?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До В РУСИЯ Е ИСТИНАТА не е !анкета сред американците, с въпрос- "какво бихте избрали - социализъм или капитализъм", преобладавал отговора - "социализъм"реалността отдавна е такава, че никой не иска капитализма, но не се иска и ссср-ият социализъм... търси се нещо друго, което още не е ясно какво е.къде и е на днешната газово-нефтова олигархична *усия социализма?не ставай смешен! не разчитай на старите стереотипи, нанесени с индиго върху днешното, което не е онова, откъдето е индигото!
20
3
 
27
 
! Отговори
най добрата преди 6 години
Я помислете малка,Турция цяла година подбира оферти за ПВО система по цял свят,мислите ли че ще даде 2-3 милиарда долара за Руската система ако не беше най добрата?!
19
7
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Крим е руски !Малорусия е факт.Башар Асад продължава да е на власт.Ким прави ядрени опити и се гаври с краварите.Иран продължава ядрената си програма.Ердоган купува руски ракети, въпреки, че Турция е член на НАТО.И казва на Америка да мълчи !Ако след всичко това някой каже, че САЩ е световен лидер и хегемон, моля спешно да се прегледа на психиатър.