Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия

"Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят"
Обновена: 24 сеп 2017 15:37 | 24 сеп 2017 14:10, Анисия Иванова
149
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия
Снимка: БТА

САЩ нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка с купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския телевизионен канал "А Хабер".

Още по темата

Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган.
Например, ако Конгресът не одобри доставка на пистолети SIG Sauer /за охрана на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, докато те променят своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, заявил Ердоган.

Турският лидер подчертал, че въпросът за С-400 дори не е бил повдигнат на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък.

По думите на Ердоган основното, което те обсъждали, е била ситуацията в Ирак и Сирия, а също така въпросът за екстрадицията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за главен инициатор на опита за преврат през юли 2016 г.

На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за купуване на системи С-400. След това говорителят на Пентагона Джони Майкъл заяви пред ТАСС, че САЩ са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. По-рано опасения по отношение на споразумението между Турция и Русия изрази и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският лидер неведнъж е казвал, че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност", посочва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотПредатели в България сте единствено русофилите. А американците отдавна казаха, че закупуването на С-400 е "суверенно право на Турция". С изказването си Ердоган си вдига цената и може да впечатли единствено неграмотниците, които нямат информация и не разбират за какво става въпрос.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, Ердоган, Орбан и Борисов са истински Държавници с топки!
16
3
 
39
 
! Отговори
Българче преди 6 години
Не съм му симпатизант, но не се навежда на никой, ръце и друго не целува на Началниците. За разлика от наш Асфалт Паша.Браво.
15
18
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ердо пак се взема на сериозно. С САЩ не може да играеш, като с партньор, а само да слушаш като васал. Обаче да очакваш, че с Американски долари ще си купиш руски ракети, и после ще го даваш равен на големите, е забавно, типично турско тарикатско мислене.И самолетите му са експортен вариант, и с ракетите ще е така. А най забавно беше изказването, че ще си купи балистични ракети. За масите обаче явно тези приказки минават.
14
3
 
22
 
! Отговори
редник преди 6 години
Хляб , мир , война , омраза ,любов , война , победа ...български думи и руски и сръбски нали? Кой е "безродник" ? Кой предава рода си ? Родина = роди ни= майка ! Евроатлантиците майките ви англичанки ли са? Вас не ви броят за хора в Европа !
13
5
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
"Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия !!!!!!!!!!!""Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят, категоричен е той!"Абе кой квото ще да говори за султана едно е сигурно не е безгрубначна *** на ФАЩ а президент на суверенна и истински независима държава за разлика от наште предатели!
12
28
 
14
 
! Отговори
_Революционер_ преди 6 години
Боже, Боже.... къде е тръгнал тоя т,ъпак едоган ли е мердоган ли е, срещу американците? Само Че Гевара и Фидел Кастро можеха да се е,ават с американците, но тоя ще го ликвидират като най-обикновен талибанин.
11
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До В РУСИЯ Е ИСТИНАТАКаква истина бе умник? Русия и нейните слуги винаги сте били на страната на лъжата. Както лъжеш и за опазването на Кипър. Но вие русофилите не можете да живеете без да лъжете.
10
5
 
40
 
! Отговори
Lannister преди 6 години
Вижте как говорят турските политици и после вижте българските. Разлика от земята до небето.
9
1
 
12
 
! Отговори
редник преди 6 години
Не го свали той !
8
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпросът изобщо не бил повдигнат от страна на американците, но Режеп настоява американците да не коментират въпроса ... ?!? ...
7
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХАПо-същия начин русофилчетата говорехте за бай Реджеб преди фа свали руския самолет. После заквичахте на умряло и го обявихте за фaшиcт, кълняхте го и призовавахте джуджето да го удари с ракети. Да не стане същото отново, с С-400 доста руски самолета могат да се свалят.
6
5
 
48
 
! Отговори
В РУСИЯ Е ИСТИНАТА преди 6 години
Турците ще имат модерни ракети, а ние ще правим дудуци на краварите и ще чакаме те да ни пазят. Колкото опазиха Кипър ...
5
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече от доста държави му казаха на Тръмп да не говори и да не се намесва. С тези глупости, които пише в Туитър ден и нощ сам се изложи и стана за смях.
4
9
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Нашите гъ.золизци да се учат на мъжество и държавническо мислене от Ердоган !
3
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куцо и сакато почна да се *бава с американците
2
8
 
45
 
! Отговори
Българин...славянин преди 6 години
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия !!!!!!!!!!! Това че е Президент на .............Турция не ми пречи да му кажа ...........БАВОС за позицията !!!!!!!!
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да ти предлоат такава система като нямат?! Те знаят само да разлайват кучетата и да се правят на велики ама без покритие! Това ако досега не си го разбрал незнам дали изобщо някога ще го разбереш ердо!