Меркел разочарована от резултата, Шулц призна загубата

Националистите в парламента – ново предизвикателство
24 сеп 2017 21:37,
192
Меркел разочарована от резултата, Шулц призна загубата
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е очаквала по-добър резултат на изборите за Бундестаг, предадоха ТАСС и Франс прес.

Според нея влизането на националистите в парламента е ново предизвикателство.

Блокът на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християндсоциалния съюз (ХСС) ще състави правителство, увери тя. По думите й задачата на ХДС/ХСС е да си върне избирателите, преминали към крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ).

Преди изборите партията на Меркел си бе поставила за цел да събере поне 40 процента от гласовете, припомня АФП. Според резултатите от екзитпол на германски телевизии блокът на канцлерката получава между 32,7 и 33,3 процента.

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц призна поражението на партията на днешните избори за Бундестаг, съобщиха агенциите. Пред съпартийците си той заяви след обявяването на резултатите от екзит половете, че партията не е постигнала поставените на изборите цели. "Ние ги загубихме".

ГСДП получава между 20,2 и 20,8 процента от гласовете, което е най-лошият й резултат след Втората световна война. Досегашният й най-слаб резултат е бил през 2009 г. - 23 процента.

Председателят на парламентарната група на ГСДП Оперман заяви, че Шулц ще продължи работата по обновяване на партията.

Самият Шулц също каза, че иска да остане на поста въпреки загубата. Той определи случилото се на изборите, където възход беляза националистическата партия Алтернатива за Германия, като особено депресиращ факт и като повратен момент.

"Ясно е, че решението за приемане на мигрантите раздели нашето общество. Това е велик акт на човечност който някои възприеха като заплаха за другите. Ние не успяхме да убедим народа, че Германия е достатъчно силна, за да не остави никой извън нея", каза Шулц.

Той определи днешния ден като "труден и горчив ден" и призна, че ГСДП не е успяла да запази и да разшири традиционния си електорат.

Шулц потвърди и изявлението на партийни представители, че неговата партия няма да влезе в нова управляваща коалиция с Меркел.

"Напълно ясно е, че електоратът ни изпрати в опозиция", заяви той. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
11
 
3
 
! Отговори
N/A преди 6 години
Не харесвам Меркел, но чисто статистически докара по-малко от 1 милион бежанци в държава с население 80 милиона. Реално погледнато един на всеки 80 е сирийски бежанец. Шансът да срещнеш такъв е минимален. Понеже живея в Германия имам повече поглед над нещата. С малки изключения всички бежанци са разпръснати и рядко има голяма група в един и същ град. Плюс това най- фанатизираните са родени тук и стават фанатици тук. Техните родители са дошли много преди Меркел. И пак казвам- не съм нейна фенка.
70
1
 
11
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Никой да не остане извън Германия.Хайде,отмениха квотите,ще си взимат ***.Юруш целия свят в Германистан. Другите три партии,обединете се,не се карайте,правете сечено на всички простотии на Меркел.
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е лицемерен.В Източна Европа хората пестят от храна живеят бедно или откровено мизеруват а те купуват аудита,мерцедеси и бмв на хора които цял живот не са правили друго освен да мързелуват или секс.Па на всичкото отгоре и талибани.Голям акт на човечност няма що.Все повече хора гласуват за националистите защото започват да осъзнават ,че това което предлагат другите е невъзможно,безумно и самоубийствено.Какво става като докараш купища въоръжени диваци в един мирен цивилизован град?
68
4
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Баба Зомби не била доволна от резултата!?Че затова,което причини на Германия и Европа заслужава да бъде изгорена на клада като вещица,стига да има справедливост!То е все едно кметът на Виена да беше отворил портите на османците през 1529г,та да не мръзнат горките отвън....Изобщо-трагична работа!Ама какво да очакваме от една яловица,да мисли за децата на Европа ли?????
67
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кокала не се пуска лесно, до смърт ще го държи тази изперкалата.
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабет разчовърка кошера пак и си мисли, че още ще яде мед, без да я хапят пчелите, но този път не позна. Недоволството ще я помете много, много скоро и завинаги.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах я бабата по немската телевизия и както казва Джо Бързия: е те сега и се е6а майката. Ще я оглозгат от всякъде и чевени и пембени. Голямо шоу ще става и Зехоферв коалиция със зелените с турчин отпред, умрем от смех...:-):-):-)
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дойде скоро времето, когато ще изпратят Мути. Този път с камъни. 33 %? Това е най-слабият й резултат досега. Ще има скоро размествания и бабичката в най-добрия случай ще довърши живота си в някоя психиатрична клиника за душевно болни.
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последния пирон в ковчега на Германия и Европа вече е забит.Не вярвах че евреите чак толкова много са обсебили Меркел, е драги Евроатлантици, дори и вие от НПО не сте застраховани от това което предстои.Старата Британия пак е с един ход напред, сега всеки трябва да се спасява поеденично.Планът Калерги се развива както е предначертан и твърде бързо. Имаме съвсем малко време да променим нещата, но промиването на мозъци в последните 28 годин дава отражение.Хората не могат да разсъждават трезво.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел няма да изкара пълен нов мандат - ясно е. Това е най-големият престъпник в новата история на Европа
61
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 6 години
Дано в скоро време се появят наследници на А. Х че ще заличат Европа
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Ти се лъжеш. Освен това и лъжеш. СССР изкарва цялата война на гърба си. Сталинград е бил под обсада 700 дни. Но не се предава. Всичко е такова, каквото е. Хитлер напада СССР и научава как се бият руснаците. Германците колят конете си, за да не умрат от глад и пак губят. Тежко всекиму, който посегне на Русия, ще яде мазния до наакване.
59
1
 
16
 
! Отговори
Овчаря преди 6 години
Немците са *** народ! Да се насили и притопи, докато гласува за откачалката!
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел, и твоят ден ще дойде. Хили се и си харчи пари, докато можеш. За това, дето причини на Германия бял ден няма да видиш. Дали в този живот или след него, няма значение. Важното е, че всеки плаща за действията си.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107 Жестоко се лъжеш. Сталин е искал западняцитд да се избият и след изтощителна война по между им, да се намеси СССР, като помете хитлеристка Германия и Западна Европа и установи в цяла Европа комунизма.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 109Също така и паратизиране над местните чрез помощи и данъци от друга страна . Раждане на много деца, които в един момент гласуват и влизат във властта .
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът Калерги е план за геноцид, разработен през 1923 г. от мелеза Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi. СТАРТИРАНЕ НА ПЛАНА КАЛЕРГИСпоред новите икономически стандарти и глобализацията, икономическата инвазия вече се е случвала много пъти и правителствата нямат намерение да я отхвърлят, колкото и голяма и задълбочена да стават тя. И в същото време насърчават расово кръстосване с цел постигане на изтреблението на бялата раса в света. Това не става в Азия, Африка или в страни, където няма инвазия на емигранти, това се случва само в бели страни. Инвазията, преоблечена като напредък, благ
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 101В Китай по-бързо въртят лидерите.
53
22
 
11
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Една жена,доказа,че може да направи държавата,с най силната икономика,най богатото население,най добрите закони,в полза на народа си.Така е в държавите,където комунистическите мухоморки нямат място!В България комунистите ни направиха робите на 20 и 21 век.За 70 години,тяхно управление,при всеки фалит,а те са четири-парите на народа ги открадваха,сега са ни работодатели,и взимаме комунистически заплати.Затова мухоморката е мухоморка,ЗАЩОТО Е ОТРОВНА!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел сега ще е заложник на по-малка партия .