Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Брутен вътрешен продукт на Северна Корея - 12 млрд $Военен бюджет на САЩ - 600 млрд $
93
4
 
9
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
И за глуп.ав.ите ще стане ясно, че САЩ подкрепя терористите в целия свят и това не е от скоро.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче което лае не хапе!
91
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В крайна сметка кой е международния терорист????Излезнаха прелюбопитни снимки от безпилотник как американски патрулни Хамъри(без тежко въоръжение) преминават покрай позициите на ИД без да бъдат обстрелвани,на път за нефтените полета край Деир ез Зор!Целта е американците да овладеят СИРИЙСКИЯ нефт.Пределно ясно е кой за какво се бори там и очевидно за САЩ тероризмът е пръв съюзник!Повече няма нужда от празни приказки за "демократизация" и прочее дивотии!
90
4
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Тръмполяка се е разбутал щом заплашва суверенна държава, и то притежаваща ядрено оръжие. Ким засега нищо лошо не е направил, разработва си защитните системи, както и САЩ имат защитни системи. Защо САЩ да имат, а другите да нямат? Ако сирийците имаха ядрено оръжие, сега щяха да си живеят мирно и спокойно.
89
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До БъиНе е същото :)
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ СТАНА БАНАЛНО ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ И ДВАМАТА!!! :DКАТО ИСКАТ ДА СЕ ПОЧВАТ ДА СЕ ПОЧВАТ :D
87
8
 
10
 
! Отговори
Бъи преди 6 години
Абе тез нормални ли са? Как точно си мислят че ще застрашат Америка? В момента в който пуснат ракета към САЩ имат по малко от 24 часа живот. Тва все едно Витоша Бистрица да се кани да бие Реал Мадрид и то в Мадрид.
86
11
 
16
 
! Отговори
до 96 мен преди 6 години
Няма невинни. Щом населението на САЩ допуска да го управляват военнолюбиви агресори, унищожили доста държави по света и не протестира срещу това не е невинно , то е виновно.
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световно планетарно напрежение има маи , към нищо добро не върви планетата земя , дано се успокоят тия побесняли 5 6 човека само думата дете трябва да ги спреее.
84
17
 
14
 
! Отговори
Как преди 6 години
Как ще се казва новата държава в континента Северна Америка, образувана върху територията на САЩ, след края на задаващата се война? Северно Корейски Щати Северно Корейска Провинция
83
1
 
8
 
! Отговори
смени канала преди 6 години
Как се казва шоуто на този ...*** ............ не им ли писна на зрителите !!!!!?????????????
82
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се сбъднат предсказанията Краварите ще изчезнат от лицето на земята и това ще е новата ера в която ще навлезе светът! Ерата на човещината и мирното съжителство между народите. Няма да има войни глад и мизерия която досега се разпалваха от лакомията на краварите.
81
3
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Не се знай кой кого....маршала има поне още 40 години пред себе си а бай перукар я изкара мандата я не....
80
5
 
3
 
! Отговори
До преди 6 години
Бай Дончо,остави ги да си лаят!Обичащите те *** само чакат да кажеш а и почват!
79
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малей,ако Меркел спечели изборите и Тръмп удари Северна Корея и корейци ли ще храним и интегрираме...
78
3
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този ка*ал,само в туитър се изповядва,СК.колко предизвикателсва му направиха,а този само едно и също повтаря,само още веднъж да изстрелят и нападам,а СК.цял арсенал изстреля,и една камара опити направи,и нищо,само празни закани.
77
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
межд сьд за брокера на недвижими имоти за геноцид спрямо човечествотоне е решил един вьтрешен вьпрос на сащ само продажба на орьжие и смьрт
76
1
 
4
 
! Отговори
CHALGARIN DUDAEV преди 6 години
SHTOM TRAMP SE VRAZVA NA PRIKAZKITE NA KIM>>>ZNACHI NE SA TOLKOVA VELIKI
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро е. Много скоро.