Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!

В тази ситуация и обстановка, тя е най-добрият избор, твърди експерт
25 сеп 2017 09:07,
73
Меркел отново начело на Германия: По-добра от нея няма!
Снимка: БТА

Канцлерът Ангела Меркел спечели четвърти пореден мандат вчера на изборите в Германия. Въпреки това, тя не получи мнозинство и ще се наложи да сформира коалиция, което може да се окаже спънка.
 
Първите резултати от екзитпол показват, че Християндемократическият съюз и техният баварски съюзник - Християнсоциалният съюз, са на първо място. Партията на Меркел получава приблизително 33% от подкрепата на германците.

Още по темата

Големият шок на изборите бе резултатът на крайнодясната "Алтернатива за Германия". Партията спечели над 13% и за първи път ще получи място в Бундестага. Не само това, тя ще бъде и трета по големина.

Международният анализатор Петър Пунчев заяви в скайп връзка за "България сутрин", че не е изненадан от резултатите в полза на Меркел, както и от тези на "Алтернатива за Германия".

"Меркел е единственият толкова задълбочен, сериозен политически лидер в Германия в този момент. В тази ситуация по-добър канцлер няма. Все пак трябва да се следи всичко, което се случва с "Алтернатива за Германия", макар че не бих изпадал в паника", обясни журналистът.

Пунчев отбеляза, че важният въпрос е с кого Меркел ще сформира коалиция и то в краткия срок, с който разполага.

Международният анализатор цитира думи на канцлера във вчерашната й реч, от които Пунчев останал очарован.

"Ние отново трябва да привлечем онези хора, които гласуваха за "Алтернатива за Германия", заяви Меркел. Това показва, че тя е осъзнала къде са грешките и ще предприеме мерки", уверен е Пунчев.

Като човек, който живее във Федералната република, държавата се справя добре с бежанската вълна и градът, в който живея е стабилно и спокойно, заключи Пунчев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте визитка, която представя развитието на новоизбрания канцлер Ангела Меркел

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
До пустинк преди 6 години
Малко смесваш времето и хората и понятията, след войната е била разбита но сащ напечатват доларите плана маршал заради което и премахват зл стандарт, и хоп германия възкръсв но пък е окупирана с 25 бази. Отделно грмания са я строили германци и не е имало гета!!! Сега нещата са други и бъдещето й е мнооого черно.във всеки град гето, 30 процента от децата не са германчета, след 30 г гемания ще е полу арабски халифат
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ама защо забравяте 90-те депутати от АфД , третата по сила парламентарна група вече - те ще предизвикат парламентарна комисия и ще изправят пред съд Меркел за това, че на своя глава отвори границите не Германия за 1.500.000 мусулмани и предизвика хаос в страната си и в цяла Европа
29
1
 
8
 
! Отговори
китайски сименс преди 6 години
До ХМЛакомията никога не е водила до нещо добро!
28
3
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Давам им 5 до 10 години.И тези ги залъгаха ,че като си изнесеш производството в Китай и нещата са огън.Аге,Бошовци мошовци всичките им брандове с имена и качество си плюха на традициите.Сега остана скъпото немско име и сглобеното нейде в жълтурия.Мен ме отказаха ,до десет години половината свят ще ме последва.
27
17
 
17
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Другото много смешно е, че оплаквачките на Германия, който никога не са стъпвали там, си фантазират за няква ислямизация, при положение, че ние имаме два пъти повече като процентно съотношение мюсюлмани.всеки път като прочета как един завистлив и мързелив *** тръгнал да обрича Германия, ми иде да му завра една снимка от кой да е немски град след края на втората световна в простата мутра! да види *** от какво се е изправил този народ, от пълна разруха. та един-два милиона бежанци ще го плашат
26
9
 
13
 
! Отговори
пфу преди 6 години
Аман от продажни сoрoсoиди!
25
13
 
20
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
ЧЕСТИТО ВИ *** ГЕРМАНЦИ, ЕДНА БАБИЧКА ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ, ЩЕ ВИ ВНАСЯ БЕЖАНЦИ И ТЕРОРИСТИ В ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА... И ОНЕЗИ ОТ ГОРЕ ХАМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО КАКВОТО КАЖАТ ТОВА ЩЕ СТАВА В ГЕРМАНИЯ.... ДЪРТА ВЕЩИЦА.
24
12
 
20
 
! Отговори
октобърфест преди 6 години
Тая немците не могат да я дишат,а тя печели!?После разправяй,че изборите не са манипулирани!?
23
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно и дума не разбираш на немски , щото долу са ти дали сайт на немски , можеше да провериш явно и за тва не те бива
22
17
 
14
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Цинично невежество, неразумни юроде! Германия никога в своята история не е била толкова стабилна, но ти с преврялото от омраза мозъче, тия неща не можеш да ги видиш. Да, цинично недоразумение, хуманно е да се събират разделени семейства, бе човешка *** такава, направлявана първосигнално от човеконенавист. Сигурно ти е гадно и в огледалото да се погледнеш....
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се каква позицоя заемаш в тоа сайт освен че само минуси на коментарите
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ако разбираш немски сам виж какво пише в uni-assist.de тоест за за Бежанци кандидатстването в УНИ е безплатно , вместо да слагаш безразборно минуси на коментарите тука
19
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е как слагаш минуси на коментарите тука , като нино си проверил предварителни нито пък знаеш нещо по въпроса , тоест въобще си некомпетентен
18
11
 
12
 
! Отговори
Бежанец в УНИ преди 6 години
Ти виж само как Бежанците ги приемат в Университетите в Германия , нужно е само да се погледне какви привилегии имат в някой сайт на някое УНИ пише ясно и точно на немски
17
14
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Проблемът на Германия сега са бежанците. Ако искат да се оправат и да дръпнат немците требе да се изчистят от бежанците. Сега в Германия требе да дойде един стабилен десен политик и да изчисти райха от бежанците, иначе Германия никога няма да се оправи, аз отдавна съм го казал това.
16
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А демократично ли е един държавен глава да управлява 4 мандата подред?
15
10
 
20
 
! Отговори
Един преди 6 години
Да им е честита! Кога ще променят името на федералната република на Нова Турция?
14
10
 
18
 
! Отговори
CDU преди 6 години
Тя че Меркел пак спечели не е важно а по-важно е че Германия се занимава само с Бежанците сега и за Източноевропейците в немския Арбайтсамт няма никаво финансиране било за курсове по немски или някаква Квалификация всичко само за Бежанците за другите няма
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 76% избирателна активност, 33%за Меркел, реално няма и 20% съмишленици за антигерманската си политика. На година политически трусове, и нищо чудно нови избори.
12
10
 
6
 
! Отговори
Поздрав за Баба! преди 6 години
Посеяла баба на чукара леща. (2)Припев:Хоп-троп момите,хоп какините.(2)Тръгнала е баба за припънки гъби, (2)Припев...Гъбите набрала торбата изгуби. (2)