Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?

Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници
14 окт 2017 19:48,
168
Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
Снимка: архив Reuters

Близкият до Ангела Меркел германски вътрешен министър Томас де Мезиер предизвика бурни реакции в страната, включително в собствената си партия, след като спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, предаде Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази идея на предизборен митинг преди два дни, но тя бе енергично отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлерката баварски Християнсоциален съюз, пише БТА.

"Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник", заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

"Не виждам убедителна причина" да се въвежда подобен празник, тъй като Германия по традиция е юдео-християнска, а не мюсюлманска страна, заяви за същия вестник член на Християндемократическия съюз на Меркел.

В някои места на Германия, "където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник", заяви Де Мезиер на митинг в Долна Саксония. Там утре ще има регионални избори, които се очертават много оспорвани между консерваторите и социалдемократите.

Местният кандидат на ХДС незабавно заяви, че в никакъв случай не споделя мнението на министъра да се въведе неработен ден за мюсюлмански празник.

Самият Де Мезиер подчерта, че "нашите неработни дни са белязани от християнската традиция и това трябва да остане така", като същевременно заяви, че "е готов да обсъди неработни дни за мюсюлмански празници в някои провинции", обясни говорителка на вътрешното министерство.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък реагира положително на идеята. "Трябва да се обмисли това предложение", заяви той днес за ДПА и дори се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му е известен, че "в това отношение му липсва въображение".

В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в Германия има 4,5 млн мюсулмани и от тях 2 млн са мъже,значи толкова са германските "свободни" жени и мъже с обратни "възгледи" за живота...А иначе-във всички еврог.ейски страни проблемите с отношенията между коренното население, чужденците и бежанците ще се увеличават.Единственият ,който е решавал и решил правилно и успешно националният въпрос е Сталин-мобилизира 16 самостоятелни националности в единна държава и армия и побеждава монолитната национална Германия!
89
0
 
15
 
! Отговори
До яcтребка преди 6 години
Абе марселмюмюн, като гледам само ти тресеш д3урлата от злоба бе ХАХАХАААААААА
88
32
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До славянинСтотици пъти съм го писал това нещо тука, но като не слушате какво ви рука старото Хасан, ще се преповтаряме. Прераждането е неопровержим факт, като българите са най-солидното доказателство за това. Например в древните санкритски текстове пише, че след като хората умрат се съдят според земните си дела. Ако са били добри - пращат ги в рая, ако са били лоши - хайде в ада, ако са били много, ама много лоши - ги прераждат като българи! Това обяснява и факта защо българинът е злобен.
87
2
 
4
 
! Отговори
до 65 от славянин преди 6 години
Чувал ли си за прераждане/превъплъщение!? Тези, които си мислят, че веднъж напуснали земното си тяло повече няма да идват на Земята, остават много изненадани когато ги върнат пак тук! Докато не завършиш всички земни класове и не научиш всички земни уроци ще те връщат на Земята в ново тяло без значение дали го вярваш или го искаш!
86
17
 
2
 
! Отговори
до 102 българина преди 6 години
О, свещена простота!! И ти имаш право на глас с това си анти-мислене. И такива сте милиони у територията. Не, ***, за теб демокрацията е зло. Толко си ***, че си просиш камшика. Германците ги не мисли, тезнаят как да се изправят и вървят напред. Виж си ти вмирисаните ориенталски потури, от които не излизаш няколко века вече.
85
5
 
8
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименТо така се почва все пак ислямистите в Германия са 4-5 процента но ще станат 15 после 20 и тогава само христяните ще бъдат освободени за великден но иначе няма да има такъв празник за Германия!
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako ima balgari ot 250-te xiliadi duchi ot balgaria v Germania znam povecheto sa romi i turzi no ako ima glasuvaite dnes za AFD ne znam dali izborite sa chestni ili se falshifizirat no vse pak tribva da se glasuva
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
germanzite sa naistina bolen psihicheski narod kato gledam mladi beli rusi germanki na po 15-20 godini s kakvi chern-i izlizat naistina sa ne samo s promiti mozazi ami napravo zombirni za tiax vraga sme nie ne afrikanzi i jujna azia taka im propagandirat po mediite naprimer Hamburg ima si ednoezerze v zentara bejazite tam se sabirat germanskite devoiki ima i iztochno evropeiki italinki beli momicheta ot tam si vzimat priateli chrni ,murgavi sami si gi vikat
82
1
 
27
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Все пак тук има заклети преводачи по немски. Просто германците мнооого по *** отколкото си мислех и желаят да изпитат неще от което източна европа и балканите едва се отърваха сле стотици години кървави възстания. Щом го искат без нас, западнала европа. Скоро немци ще емигрират тук ха на бас!
81
4
 
1
 
! Отговори
до: 100 преди 6 години
Като научиш немския обади ми се да го коментираме на немски , до тогава само такива глупсти че четат тука , ясно кой си
80
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В сайта има наистина много илитерати, и просто *** които не знаят как се ползва Гугъл....та камоли да четат на немски...иначе нямаше да има шеметаци като този папагал с Фейк нюза под мен..Предъвкано...вкарайте го в Гугъл...и четете ако можете!De Maizieres Feiertags-Plauderei wuehlt die Union aufУмлаут сложете където е необходимо...."шарфес Е в името на урода Де Мезиер
79
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FAKE NEWS MADE IN BILGARIAN
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е сега като прочетох в германския т-онлайн.де защо там пище че казва: ''Нашите Празници имат Християнски корени '' , аре да разберем кой лъже сега
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието e абсолютна лъжа , няма такава новина в немските Медии
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Франс прес ще ми превевждаш Новини за Германия накрая само простотии , нищо не сте разбрали , във определени градове на някои Области учениците мюслумани са освободени от Училище примерно на Рамадан байрам , не е нищо новo няма такъв офицялен празник за цяла Германия
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешки във превода , научете немския език
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И никакво свинско,само овнешко с много лой.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На немски няма такова нещо , има Коментари по Темата но никой не е предлагал такива Празници за каквито се споменава на български език
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от вас днес четоха Франс прес , БИЛД , ДПА и Ройтерс???
71
0
 
3
 
! Отговори
stupid преди 6 години
Така е като не знаем чужди езици може и 1000 коменатара да има