Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?

Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници
14 окт 2017 19:48,
168
Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
Снимка: архив Reuters

Близкият до Ангела Меркел германски вътрешен министър Томас де Мезиер предизвика бурни реакции в страната, включително в собствената си партия, след като спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, предаде Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази идея на предизборен митинг преди два дни, но тя бе енергично отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлерката баварски Християнсоциален съюз, пише БТА.

"Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник", заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

"Не виждам убедителна причина" да се въвежда подобен празник, тъй като Германия по традиция е юдео-християнска, а не мюсюлманска страна, заяви за същия вестник член на Християндемократическия съюз на Меркел.

В някои места на Германия, "където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник", заяви Де Мезиер на митинг в Долна Саксония. Там утре ще има регионални избори, които се очертават много оспорвани между консерваторите и социалдемократите.

Местният кандидат на ХДС незабавно заяви, че в никакъв случай не споделя мнението на министъра да се въведе неработен ден за мюсюлмански празник.

Самият Де Мезиер подчерта, че "нашите неработни дни са белязани от християнската традиция и това трябва да остане така", като същевременно заяви, че "е готов да обсъди неработни дни за мюсюлмански празници в някои провинции", обясни говорителка на вътрешното министерство.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък реагира положително на идеята. "Трябва да се обмисли това предложение", заяви той днес за ДПА и дори се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му е известен, че "в това отношение му липсва въображение".

В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
13
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До Яс.терб ОсманлиятаТа въпросът ми е - коя от наличните 58 библии е вярната та нея да чета и коя от 890'те християнски деноминации е правата та и аз да се присъединя към тях?!----------------Всички трябва да четеш, това е толкова просто, но само за неинтелигентният човек е затруднение.Да очакваш мозък от мюсюлманин е като да чакаш да дойде краят на света след една седмица!
49
2
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименНе могат ако не ги приемат ще ги обвинят в нацизъм.Платено бай сион сорош паси олбрайт и други знайни и незнайни жи.ове(да се разбира полухора чиито живот струва по-малко от на канален плъх)
48
1
 
4
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 42 от славянинИ кво ме грее за тая разлика и за полу грамотните и идиотчета щото видиш ли аз ако умра тях нямало кой да ги храни.Аз ценя моят живот за това че след мен нямало кой да ги храни не ме е.е!
47
0
 
11
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До Германия ще сеСправиЗнаеш ли кои грякаша ши.аните жи.ове!Те са виновни за цялата ислямизация и възхода на исляма!
46
11
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
няма вярна или истинска религия ,както е излишно да питаш за правилната ..истинска библия или коран.просто това са учения отпреди средновековието и желанието ти въбще да се опитваш да разбереш религиите е все едно да се опитва да разбереш как земята е плоска!!!просто живеете с 300 години назад
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много странни хора са това германците.Могат да заменят почти 80% от мигранти и бежанци с роботи.С малко време доста усилия и няколко десетки милиарда които така или иначе хвърлят на вятъра за социални помощи биха могли да започнат да клонират биороботи.Какво значение има дали белите жени искат да забременяват веднъж или два пъти или въобще не искат.С развитието на технологията ще могат да си поръчват бебета правени от техни клетки все едно си купуват яйца.Буквално.Винаги са били луди...
44
18
 
12
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
Турците, като поживеят 3-4 поколения сред европейци, в бяла държава, се интегрират безпроблемно, защото са бели хора. Някои са по-консервативни, но това се нормализира в рамките на няколко поколения. Трудно е да се постигне в границите само на един живот. Проблемът при тях е, че отделни правителствени режими могат да дръпнат назад по-необразованата част от обществото. Но те и с това ще се справят, вярвам го.Проблем са мюсюлманите от други раси, с култура, коренно различна от европейската.
43
8
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До Анонимен 56Не 89, а 58 библии. Коя част на въпроса "коя от наличните 58 библии е вярната" се затрудняваш да разбереш?
42
1
 
17
 
! Отговори
манго преди 6 години
До ФАКТ!Безсмислено голямата популация води вида до самоунищожение / самоизяждане/ !
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министъра предложил това, да бъде обрязан (сюнет) и да бъде изпратен в Саудитска Арабия на обучение за ходжа! Така ще бъде по-евроатлантически!
40
5
 
18
 
! Отговори
Германия ще сеСправи преди 6 години
Немецът съвсем не е будала с промит мозък. Просто беше притиснат през последните 70 г. - всички гракнаха срещу тях и им натрапиха всевъзможни условия чрез мирните договори. Това, че пред камера и пред непознати говорят определени неща, нищо не значи. То е за да не ги осъдят или глобят.Но германците ще се справят с натрапените им неща, които не са желани от тях.Гледайте нашите проблеми -- българките да раждат по 2 деца;- пенсионерите да не мизерстват;- онези да не се развъждат като въшшки.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво има предвид "под 89 библии"
38
1
 
16
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименТе вече в Белгия отложиха започването на учебната година щото повечето деца били мюсулманчета и нямало смисъл.Скоро и в Германия раждайте още по половин измъчено бяло немско *** и се надявайте на милост.Жалки клоуни драйфа ми се от вас!
37
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани"Дреме ми. Като са отишли в християнска държава, ще празнуват Великден и Коледа. Ако искат да си празнуват дивашките празници - обратно в дупките, от които са изпълзели към цивилизования свят. Ако ги няма, то няма да загубим нищо, освен тероризма и ориенталските ритми. Голямата загуба, рийш ли.
36
4
 
17
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
амии то интелигентните хора нямат религия...т.е не вярват в тези измислици целящи да контролират неинтелигентната част от обществото. със същият успех можеш да вярваш в дядо коледа...той поне не насажда мраза както религиите
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименти шериата само като едно нахлузване чувал на жена си и едни метални *** ли си го представяш - връзваш я с черпака до тенджерата, опухваш я с точилката като ти каже нещо без да си я питал и това според теб изчерпва Шериата
34
28
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Аз реших да сменя религията си от ислям да премина в християнстовото, но имам едно малко затруднение и се нядявма някой от колегите юдейо-християни да ми помогне. Та въпросът ми е - коя от наличните 58 библии е вярната та нея да чета и коя от 890'те християнски деноминации е правата та и аз да се присъединя към тях?! Хайде наслука с отговора и очаквам интелигентни отговори! (Да очакваш интелитентен отговор от българин е като да очакваш да намериш бананово дърво на айсберг ...!)
33
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, много сложен става света. Добре, че поне в България вече имаме стабилно правителство!
32
1
 
4
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До анонимнаМдам много раждат толкова че бялото население се топи а вече раждат и все по *** дечица!Амин!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Професоралоу, сидни, пак ли забрави, че си у вас в Берлин