Каталуния минава под контрола на испанския вицепремиер

Сорая Саенас де Сантамария ще поеме контрол над областта
28 окт 2017 12:21,
88
Каталуния минава под контрола на испанския вицепремиер
Снимка: архив Reuters

Испанското правителство суспендира автономията на Каталуня и пое контрола върху правителството й, предаде BBC.

Мерките са оповестени в официално съобщение, в което се посочва, че контролът над областта и службите в нея преминават към испанския вицепремиер Сорая Саенас де Сантамария, информира "Фокус".

Още по темата


По-рано бяха отстранени от длъжност началниците на регионалната полиция. В петък каталунският парламент подкрепи обявяването на независимост, в отговор на което премиерът на страната Мариано Рахой обяви, че ще разпусне регионалния парламент, ще свали от длъжност каталунския лидер и ще свика предсрочни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
до 70 от славянин преди 6 години
Странно защо пропускаш ''башнацията'' оттатък атлантика!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да отиде да им направи по една бибитка.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен63Това с отцепването на Баските е вица на деня!
66
1
 
6
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Сорая Саенас де Сантамария, Последния да затвори вратата, ще въведе фашистка диктатура в Каталуния. Като израз на демокрация и европейски ценности.
65
1
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Каталуния не е малцинство а цяла отделна страна и цял един народ,вкарани насила в испанската месомелачка преди векове. Испанска нация има толкова,колкото има съветска,югославска и европейска нация. Затова Каталуня има право да се отдели от испанската "федерация" така,както такова право за отделяне от руската федерация би трябвало да имат народи като марийците,удмуртите,чувашите,дагестанците и чеченците.
64
1
 
5
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Мдаа... Много са малко такива като Ботев дето да решат,че ще е свобода или смърт юнашка!Всеки се е разтреперал за скъпоценния си животец
63
2
 
9
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Беше ясно че няма как Каталуня да се отцепи.Но се случи едно друго нещо,капитали от Каталуня заминаха за някъде другаде,не се знае на къде и кой ще спечели от това,но едно е сигурно,каталунци ще обеднеят.Винаги така става,но хората продължават да се връзват на разни съвременни революционери.Нямаш съюзници,нямаш гръб,нямаш армия,нямаш нищо и кво очакваш да се случи.Необмислена работа.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От белия човек вече нищо не става. Тия дето минаха океана без да знаят къде и как свършва той, дето покориха нации и континенти, сега седнали да чакат на политици от Мадрид и Брюксел да им решават съдбата. Като толкова искат независимост-готови ли са да умрат за нея?
61
0
 
4
 
! Отговори
кои преди 6 години
До Анонименбаски са се отцепили,събуди се,здраво си се натряскал
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно точно и правилно решение. Не може малцинство да обявява независимост.Привържениците да си купуват билети от Аерофлот и да заминават.
59
3
 
6
 
! Отговори
Симпатизант преди 6 години
Тази може освен управлението и други неща да поема :))
58
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези май забравиха как Баските сепаратисти както ги наричаха ги гърмяха на път и под път! В крайна сметка Баските се отцепиха и спряха да хранят испанците и възлюблените им мароканци. Същото ще се случи и с каталуния. Никой не е успял да пречупи волята на народа та ако ще да се насе.ат испанците. Испанците са мър.ши които вонят на кисело зеле. Лежат и се.ат и чакат някой да ги храни. Баламите умряха стягайте си задни.ите и бачкайте а не чакайте да ви хранят. *** прости испански!
57
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До Ангел до 48Ангеле, прехврлянето на пари от богати към бедни райони може да стане със закон в Европарламента, като се увеличи субсидията за последните. За ЕС не е проблем дали ще има 27 или 47 страни-членки. В САЩ има 50 щата.
56
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Каталуния вече не й трябва автономия: тя е независима.
55
3
 
8
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До Ангел до 48Ангеле зле е работата нали разпадне ли се испания нема моеш да береш краставици там и треба се връщаш на село.*** кой те пита тебе ти си един обикновен гастарбайтер с Бг лична карта!Не се прай по на католик от папата!
54
1
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
И аз искам да мина под нейния контрол.
53
1
 
6
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименС оръжие и точно тогава ние българите ще въоръжим каталунците с гранатомети картечници и АК мейд бай Арсенал Казанлък.Нали искате повисоки заплати и работа.Тогава се молете на здрава гражданска война и поръчки!
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как ще поеме контрол над област, която отказва да се подчинява? :D
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55,в испания много пъти се е ляла кръв и пак ще се лее.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бъркайте Испания с комунистическа държава.Каквото и да стане няма да се лее кръв и няма да има хора в концлагери и да има трагедии.