След независимостта: Трима ранени в Барселона

Привърженици на единството се сблъскали със сепаратисти
28 окт 2017 08:46,
36
След независимостта: Трима ранени в Барселона
Снимка: Reuters

Трима души бяха ранени снощи в Барселона, когато привърженици на единството на Испания се сблъскаха с празнуващи новообявената едностранно незввисимост на Каталуния на площад Сан Хауме.

Вчера депутатите в Каталуния подкрепиха с бойкотирано от левицата тайно гласуване отделянето на Каталуния от Испания и така обявиха едностранно независимост.

Още по темата

По-късно испанският премиер Мариано Рахой обяви, че разпуска правителството и парламента в провинцията и свиква избори на 21 декември. Уволнен ще бъде и шефът на местната полиция, както и представителите на Каталуния в чужбина, съобщи bTV.

Протестите за и против независимостта на Каталуния продължиха през цялата нощ.

Докато на площадите в Барселона някои празнуваха независимостта, в други части на града се организираха протести на привърженици на единна Испания.

Повече от 400 души се опитаха да стигнат до централното управление на полицията, но властите пресекли пътя на шествието.

Тогава протестиращите, сред които имало и ултраси, се насочили към сградата на радио Каталуния, където изпотрошили стъклата и блокирали входа.

Обиколките на протестиращите продължи през нощта. Те скандираха "да живее Испания", "улиците винаги ще бъдат наши" и "Каталуния е Испания".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин за сърбия няма да реве забравете я тази опорка руски репи Косово е Албанско на ред е Унгарска Ъойводина и Западните Покрайнини
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21 Сърбите стъписаха света с жестокостите си във Войната,в бивша Югославия,извършиха геноцид над несърби и само бомбардировките можаха да ги спрат.Те бяха одобрени от всички членки на НАТО,а Русия си замълча.Само дебилитеот БСП и компания одоряват кървавата баня,която извършиха сърбите в остатъчната,идкуственосъздадена Югославия.
30
2
 
1
 
! Отговори
черни убиици има преди 6 години
Подобен черен остър проникващ масов убиец уврежда милиарди при отваряне на Ютубе/utube.две секунди след активиране на клипа и убиец центрира поредни жертви..вижте целия конгрес в САЩ при опит да съобщят за нападение през тн "РЪШЪ" /древна вражеска армада наближаваща ни след юпитер и марс..Заради неточен превод набеждават Москва и Путин
29
0
 
2
 
! Отговори
черни убиици има преди 6 години
Ако сравните тежко увредени деца от БЪлгария през видео терористична и педофилска техника в училища и градини и зениците на каталунците се вижда ясна разлика.У Нас/BG зениците са черно мазни причинени от педофили контролирани от "Черен мазен мръсен мафлок масов убиец".Колеги да вземат видео терористични кадри от училища градини и ясли..тежко повредени са стотици хиляди деца засега нелечимо.Зениците в каталуния са повредени от проникващ черен остър вулканоген /масов убиец/
28
1
 
0
 
! Отговори
Трето пришествие май преди 6 години
От снимки и филми следното: жестоки врагове чрез наркомани на власт увредиха тежко огромни региони с нагло вредни съоръжения вкл инсталирани на автомобили сателити цигарени кутии и лични документи.Тежко увредени от черен високо вреден пси генератор са огромни региони от Андора до Гибралтар..
27
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Анонимен Пиринска Македония и Каталуния нямат абсолютно нищо общо! По-скоро Република Македония ще се присъедини към Пиринска Македония, отколкото обратното!
26
1
 
1
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
Преди години нападнаха Охридска македония чрез нарочно инсталирани облъчватели на радиотелевизионни кули и мачти. Засякоха ни по пътя за Тетово че ги хванахме и се опитаха да ни убият с скенери инсталирани на КПП по магистралата.Ползваха генетично оръжия с зомби облъчватели..зомбирани бяха някой потомци на древни племенни групи насила помохамеданчени след 1395 година.Вдигнахме писмено шум спряха.
25
0
 
0
 
! Отговори
Има иннвазия преди 6 години
Опита от Балканите подава че освен нагли диверсии с използване на пси активни наркоспец добавки подавани през хляба ,бирата,безалкохолните лекарствата и пси активиращи спец съоръжения инсталирани в лични документи .Има използване на телевизии радио спец съоръжения и други.В Молдавия охраняващи тежко увредена територия от тн Първо пришествие в Прид нестровието се обособяват веднага след опит за блокиране на целебния руски език и подмяна на кирилицата. ПОдобна независимост обявиха в ДОнбас и Крим
24
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рахой много сгреши като изпрати тежковъоръжените си главорези да бият деца и бременни жени по улиците на Барселона. Чрез тв камерите милиони хора по света станаха свидетели на зверски та саморазправа на испанската полиция с мирното Каталунско население. Затова честните хора по цял свят подкрепят независимостта на Каталуня.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Марш обратно във фикуса!И стой мирен!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испанските кучета пак се проявиха.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очаква се американците да бомбардират мадрид- като белград деслед тава да пратят обединен натовски контингент който да пази каталунците - като косоварите де- дет утепаа бая народ и продаваха човешки органи с хуманитарна цели европа да ръкопляска - и нашите гербави *** същонаправете сравнение с косово и каталуниявсичко е в полза на каталунците- ако сте честни а не близачи на краварски зад.ници
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Няма да го изтрият, птиятелю, защототъй наречените Гурбетчии, Странджи, Циници и тнса лица от екупа на Фнес бг, които пускат нарочно "фитили' за да карат хорста да коментират и кликат, сиреч, да генерират " посещаемост"!)Номера от селски вечеринки)))
19
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Няма как да се сравняват двата протеста. На този за отделяне на Каталуния имаше 10 пъти повече хора.
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само левицата а 3 фракции не гласуваха, диктатора пучдемон взе да си прави каквото му скимне.
17
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се отдели, Катуния я чака бедност и изолация,лесна плячка на Путин,който спретна този спектакъл.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Нека се организират референдми в Пиринска Македония и Добруджа, и такива ,като теб,ще останат мнооого разочаровани.
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Остави ги...просто голяма част от народа ни са глуповаати хора. Изобщо нямат идея, как трябва да се държат в дадена ситуация. По-Скоро се държат нормално за балканец - пият ракия и гледат сеир. Като им дойде на главата , ще викат че някой друг им е виновен. Простолюдие.
14
6
 
3
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
До 13 Къде видя комунисти сред бойкотиращите, това не ти е БСПТрите партии против отделянето - каталунските консерватори, социалисти и центристката платформа "Граждани" - обаче напуснаха залата в началото на гласуването. Тъй като националистите имат мнозинство, това не попречи на кворума в пленарната зала. В 135-членния парламент 70 души гласуваха "за", 10 - "против" и 2 невалидни гласа.Управляващите в Барселона, заедно с крайнолявата Кандидатура за народно единство, запяха бъдещия каталунски
13
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези дето се радват за каталанците, им пожелавам пиринския край да проведе референдум и да отиде към Македонския край и от там да ги анексира Албания и после след руферендум черноморието да се напълни с неизвестни зелени човечета с Гергьовското знаме по танковете, а Ердоган да ходи на ски в Банско, Южна добружа да издигне наследника на Добротица за едноличен управлениц и да потърси военна защита от Румъния с цел защита на власите , тъй и тъй половината държава я събрахте в София града голяма