Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...

Най-търсеният костюм се оказа този на Жената чудо
31 окт 2017 09:34, Петя Славова
85
Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...
Снимка: БТА

Днес е Хелоуин, вечерта преди Деня на Вси Светии, утвърден от папа Григорий Четвърти през 853 г. като ден за почит към всички християнски светци и мъченици, съобщи ТАСС.

В САЩ, Канада и в много други страни по света Хелоуин се очаква почти със същото нетърпение като Рождество Христово. Повечето домове и витрини на магазини отдавна са украсени с присъщите символи на събитието - изрязана от тиква глава със запалена свещ в нея, която се нарича Светещият Джак. Не липсват паяжините, черепите, скелетите и куп други ужасии, пише БТА.

С наближаването на вечерта групи с деца започват да чукат по вратите на домовете. Те трябва да изплашат стопаните им с костюмите си, а те от своя страна са длъжни да се откупят от "чудовищата" с лакомства и сладкиши.
Заедно с костюмите на вещици, на неизменна популярност в САЩ се радват образите на Супермен, Спайдърмен и Батман, а също така на русалките, пиратите, вампирите и зомбитата.

Костюмите на силни жени са най-популярни за Хелоуин тази година, предаде Ройтерс. На празника ще има повече розови шапчици с котешки ушички и по-малко принцеси. През януари "котешките" шапчици станаха символ на протестното движение на жени срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

Най-търсеният костюм за Хелоуин е на Жената чудо. Следва героинята от "Междузвездни войни" Рей - символ на младата жена, която оцелява въпреки всички препятствия пред себе си.

Хелоуин тази година се отбелязва насред скандала за сексуални посегателства на продуцента Харви Уайнстийн срещу много жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корена на това зло-ПРОПАГАНДАТА НА ЧУЖДИ ПРАЗНИЦИ ИЛИ БЕСОВЩИНИ ПРЕДСТАВЯНИ КАТО ПРАЗНИЦИ Е ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА колкото и да изглежда невероятно!Другарите ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ НИ НАТРАПВАХА САВЕЦКИЕ ЦЬЕННАСТИ техните наследници ПРЕБОЯДИСАНИ ЛИБЕРАЛТОЛЕР..ТИ НИ ПРОПАГАНДИРАТ КАТОЛИЧЕСКИ,КЕЛТСКИ,ЕВАНГЕЛИСТКИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ БЕСОВЕ ЗА "ПРАЗНИЦИ"само и само българите да си забравят традициите !Поради глобализма и интернет пропагандата на т.н. либерали е по-успешна!Все к..р,само опаковката е друга!
22
11
 
8
 
! Отговори
HelloLenin преди 6 години
За някой хора, всеки празник е повод за радост, за други - повод за изливане на злоба! Адмирации за първите и съчувствие за вторите!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВИЖДАТЕ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКА ИЗЛИЗА,А АЗ СЪМ РУСОФИЛ КОЛКОТО ОБАМА Е ЕВРОАМЕРИКАНЕЦ!!!Ако сън министър ЩЕ ИМА ЖЕСТОКИ НАКАЗАНИЯ ЗА ВСЯКА КРАВА "УЧИТЕЛКА"ПРОПГАНДАТОРКА НА ТАЯ ВАМПИРСКА ПАГАНЩИНА,ВСЯКА МЕДИЯ ПРОПАГАНДАТОР НА ТОВА САТАНИНСКО ДИВЕЕНЕ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗВАНА,БЕЗОБРАЗИЕ!За КОЛЕДАРИТЕ,ЗА СУРВАКАРИТЕ,ЗА КУКЕРИТЕ ще видите някое репортаЖЧЕ ПО 1.2 МИНУТИ А ТАЯ ПАГАНЩИНА НИ СЕ НАТРАПВА ДЕСЕТ ДНИ ПО-РАНО!УТРЕ Е ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ,ХЕЛОУИНЦИТЕ ДА ВЪРВЯТ ПО ДЯВОЛИТЕ,ГНУС,ГНУС,ГНУС!!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вдигнат които искат два пръста за селфи. Другите да се помолят да е по-хладък катрана у казана.
19
2
 
10
 
! Отговори
до патрЕот преди 6 години
Нещо много взе да намесваш и се оправдаваш децата, а? По-добре русофил, отколкото п.е.дофил!!!
18
6
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
защото коледа и великден изобщо не са комерсиални,нали ? я не се правете на по-вярващи от папата !
17
3
 
12
 
! Отговори
Виждате преди 6 години
ли братя и сестри българи какво излиза? Всеки който не плюе по Денят на будителите и не е сатанист, автоматично става пиян русофил!!!
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че кой ви кара да побългарявате празника или да го вкарвате в църковния календар? децата се веселят,хапват бонбони......и ? и св. валентин ви дразни ? той пък с какво ? ..........
15
5
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
А Коледа сигурно не е комерсиален празник?
14
10
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
За разлика от теб, не посещавам клубове на ДОСТ. Друго си е да маршируваш под портрети на Ленин всяка сутрин, нали русофилче?
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Защо мислиш, че всички имат твоя вкус? Няма нищо забавно или естетично в този празник. Той е и много комерсиален.
12
5
 
23
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Интересно е , защо в статията не се споменава, че днес е денят преди Чисто Националнният ни празник- "Денят на народните будители". Писва ми от платени медии, рекламииращи чужди празници и ценности. За справка на екзалтираните тълпи по не-източноправославният и небългарският празник , да отбележим, че въпросният католически "Хелоуин":"Началото си води от келтския езически ритуал Сауин (Samhain) и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии. "
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същите патреоти които си хвърлят *** прес терасата всяка сутрин сега имат хелоуин за мишена. Ако беше празник за ядрените бедствия на СССР нямаше да е проблем.
10
1
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Това клише пак в клуб на ДОСТ ли си го запаметил?
9
12
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Всеки човек с поне половин мозък би разбрал за какво говоря, но като всеки истински пиян русофил ти не си част от тях.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са народ със забравени кирени. Още преди пивече от 200 години се гърчееха, после се имаха за французи, после за немци, за руснаци, а сега ьа американци като оаралелно с това българките въртят гюбеци и кючеци по чалготеките:)))
7
9
 
13
 
! Отговори
до 1 5 преди 6 години
"Сатанизма" е създаден именно от християнството и е част от тази религия.
6
6
 
7
 
! Отговори
до патрЕот преди 6 години
В клубовете на ДОСТ така ли ви учат?
5
8
 
16
 
! Отговори
Е, преди 6 години
вижда се къде сатанизмът е намерил благоприятна среда!
4
20
 
13
 
! Отговори
патрЕот преди 6 години
Вярно е, че този празник не е европейски, но децата го харесват така че няма лошо. Хелоуин винаги е повод за патрЕоти за две стотинки да изпълзят от дупките си. Като искате нашите деца да празнуват Деня на народните будители, направете така, че и този празник да е интересен за децата! Какво ще предпочита едно дете: да се облича в готини костюми и да хапва бонбони или да мухлясва на стола и да слуша за някой си "будител".