Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който окървави ню йорк е наш брат! Сейфуло Сайпов
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските пенсионери взимат същите пенсии средно както и българските пенсионери. Не ровели в кофите за ***... Ама пият "Боярищник"... Сигурно могат да си позволят и бутилка водка, но "Боярищника" повече им харесва, а?
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСЛЯМА,ХРИСТИЯНСТВОТО И ЮДАИЗМЪТ СА МОНОТЕСТИЧНИ РЕЛИГИИ,А ИНДУИЗМЪТ,СИКХИЗМЪТ И ДЖАЙНИЗМЪТ СА ПОЛИТЕИСТИЧНИ, аврамически религии не съществуват, защото никой не си нарича религията на брадат и немит селтяк
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, не е. Като доларово и евро изражение износът е нарастнал, особено на газ за ЕС. ...От 160$ за барел на 50$. Пък ти си разправяй небивалици.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
юдаизиран Дасикано
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНЕ, ТОЗИ РАБОТИЛ В ЮБЕР
78
2
 
13
 
! Отговори
Хубава работа преди 6 години
Абе нали ги наблюдават там. На този не му ли виждат муцуната хората там, било то колеги, съседи, полиция и т.н. И после реват. Аз ако имам такъв съсед или колега ще се обадя в районното петстотин пъти и ще го наблюдаваме, шамаросваме и т.н.
77
1
 
18
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Банално...само като го видиш на снимката,и го взимат веднага в Америка.Знаят хората,все ще убие поне 5 човека някой ден,ще има пак едни и същи приказки от полицията,постове в Туитър и Фейсбук и ...пада голяма борба с тероризма като цяло,надуване на бюджети и пари за едни фирмички,до армията близки...Опитайте се да влезнете в Сащ,като български граждани,членове на Нато и ЕС,облечени нормално,белокожи и избръснати..Е,не им трябвате,вие не сте убийци,нямат полза от вас...
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пак ще да е някой будист или християнин-евангелист, нали?
75
3
 
2
 
! Отговори
Внимание!!! преди 6 години
Опааааа тука се появи един християнизиран Дасикано който ни обижда
74
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
A европейският съюз не ни пуска в Шенген.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етнос е едно религия е друго.Така, че "шведите" са си 100 % индийци. Това вече какви са по религия е съвсем друга тема.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долара в Русия се вдига страшно и да се твърди, че 20 % на година спадане на рублата спрямо долара е нормално няма как да стане.Но Путин е човек на Америка и продължава да купува щатски държавни ценни книжа и да налива пари в американската икономика.Освен това според руският закон рублата е обезпечена не със злато, а с америоканският долар. Което е направо циничноТ.е. по закон ако в държавният руски резерв няма постъпили нови долари, не могат да се печатат нови рубли.
71
0
 
1
 
! Отговори
оркасити преди 6 години
42056
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата оркска общност била там.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече Тръмп си има добър повод да ги екстрадира всички мюсли-та! Европа да му мисли!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви будисти в Индия, алоууу?!?Повечето от индийците са хиндуисти.И да "шведите" са си чисти индийци.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за 2 години от 2014 до 2016 делът на приходите в бюджета на Русия от продажба на нефт и газ е намалял от 51,3% на 32,5%...Това е заради спада на цените на петрола. То така се преструктурира икономика за 2 години...
66
3
 
3
 
! Отговори
до "шведа" преди 6 години
Абе не ми обяснявай на мен.Аз знам за кои се използва "дас" и ти щом използваш "дас", "дасикане" и т.н. не може да си българин.Това е супер обидна дума и се използва от "шведите".Няма как българин да я използва. Защото с тази дума се обозначават от "шведите" именно българите.Е как аки си българин ще се самообиждаш?Използвай "християнизирани индийци", кой ти пречи?Ама да използваш "дас" и да твърдиш, че си българин няма как да повярвам.
65
1
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
Какво гнъсно русофилско *** трябва да си - та да се гавриш със собствения си народ?Не ми пука русофили...русофоби...истината е, че тези шебеци - нямат националност!Те са алаходупци - и това е което ги ОПРЕДЕЛЯ...А такива като теб са ле ке нца!