Тържествен марш в Москва за годишнината от парада 1941 г.

В историческата възстановка участваха над 5000 души
7 ное 2017 12:20, Елка Василева
145

Снимка: Reuters

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Още по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на 3 март ще ги поздравим с руската капитулация през 1917
93
11
 
15
 
! Отговори
пабло преди 6 години
да живее Русия! Американските пионки да бъдат интернирани на секундата
92
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен до was преди 6 години
Няма по жалки същества от НПО и платените, използвани от американците като тоалетна хартия.
91
9
 
11
 
! Отговори
джо преди 6 години
was, я разкажи, покажи какъв велик си ти в сравнение с жалките руснаци, дай снимка, разкажи какво си постигнал, колко ракии пиеш на вечер и т.н.
90
9
 
11
 
! Отговори
джо преди 6 години
Боби, тука анти-руските *** са се развихрили, това им е работното време, от 2 до 4
89
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 102Точно Тук грешиш - Това са тъй наречените Сибирски дивизии реално това са дивизии от далечния изток от Владивосток. Подготвяни са за бой с Япония още от 1939 боевете под Ханакин Гоу и точно за това успяват реално да обърнат немците под Москва - първите обучени както трябва бойни части на Червената Армия.
88
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се питам КОГА ЩЕ ИМА ВЪЗСТАНОВКА НА ОБЩИЯ СЪЮЗНИЧЕСКИ ПАРАД НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД НА ЧЕРВЕНАТА И АРМИЯТА НА ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ????КОГА???СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ ДРУГАРИ РУСНАЦИ И РУСОФИЛИ!!Какво срамно има,единият сатрап изневерил на другия сатрап и си развалили калимерата,АМА ТОВА СИ Е ИСТОРИЯ,НЕ Я ЗАБРАВЯЙТЕ!
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
, заминали на фронта направо от Червения площад,-------------------------------------------------------90% от тези момци,които са били необучени и не знаели от коя страна се държи пушката са избити за по-малко от 24 часа от заминаването им на фронта.Пушечно месо!
86
18
 
11
 
! Отговори
was преди 6 години
Жалка Русия , жалък крепостен народ!!!
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛЕНИН-СИФИЛИСПразнуват преврата спонсориран от американски и германски банкери, главно от еврейски произход, замислен да ликвидира русия и успял.Не е точно така.Виж кой де факто разграбва и оплячкосва Русия след Октомврийската революция и ще разбереш кой е имал полза.И защо Сталин е бил параноик и е избил или преселил много невинни хора,било е пълно със шпиони,но покрай тях избива и маса невинни.И защо Сталин не е вярвал,че Германия ще нападне Русия,те не са имали полза да нападат Русия.
84
2
 
7
 
! Отговори
Torro преди 6 години
До жалко за РусияСега благата на Сибир ги изнасят само натурални руснаци и нямат нищо общо с крадене и ционизъм: Ротенберг, Абрамович, Фридман ...
83
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако я нямаше октомврийската революция, сега Русия щеше да бъде една от най-развитите икономически и социално страни в света.След 200 - 300 г. руснаците ще проумеят истината.
82
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, имат си история - тачат си я!Респект!
81
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
особено впечатляващ беше ароматът на паубата на модерния американски хай-тек мининосец Доналд Кук която се разнесе над Черно море когато един омерзителен 60 годишен руски самолет се приближи и блокира елетрониката и всичките му хай-тек системи
80
4
 
8
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
Ами така, както се впечатляваш от американските. А не се омерзяваш.
79
4
 
7
 
! Отговори
ЛЕНИН-СИФИЛИС преди 6 години
Празнуват преврата спонсориран от американски и германски банкери, главно от еврейски произход, замислен да ликвидира русия и успял.
78
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Дето спасили евреите, ами и азбуката ни написали...
77
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
"ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ АКО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАБИРАТ ОПЪЛЧЕНЦИ, ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ Шипченския проход НЯМАШЕ Д0А ИМА ЖЕЛАЕЩИ??"...------------------------------Старият хъш е винаги на линия... - да защити Отечеството от руския ботуш...
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Не можеш да си спомниш или поради неграмотността и неинформираността си никога не си знаел?Ето някои, оценката е на американски генерали и специалисти:1/ Хиперзвуковата крилата ракета "Циркон". Няма противодействие.2/ Тежката ракета "Сармат". Няма противодействие.3/ "Искандер" , всички модификации. Няма противодействие.4/ Подводниците тип "Ясень", "Акула", "Варшавянка". В бъдеще - "Хаски"5/ Най-страшното - станциите за РЕБ, най-вече "Красуха" - всички модификации.6/ Самоле
75
3
 
13
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Мужикистанците бетер македонци - то са панаири, смесване на история, тупане а гърдите и фалшиви факти. Някакви средновековни униформи, ала-бала:))) А дали са споменали как приемат исляма, начело с Ал. Невски? :)