Тържествен марш в Москва за годишнината от парада 1941 г.

В историческата възстановка участваха над 5000 души
7 ное 2017 12:20, Елка Василева
145

Снимка: Reuters

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Още по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРуснаците били "гола вода", които американците незнайно защо не искат да нападнат.щото нападенията ги правят само руснаците. Кого от съседите си не са нападнали още? Май само Китай и САЩ, щото ше им нацепят шлиферите.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Броя на загиналите не е спорен. Спорно е защо непрекъснато ни натякват, че загиналите не били 40 000, както го знаем от историята, а били само 11 000.Ако отвориш спомените на опълченци, а такива има издадени още преди 1944-та ще видиш за какво са се били обикновените войници. И да е имал някакви намерения император Николай то това не е стигало до обикновените войници. Те са загивали с мисълта, че спсяват братята българи. Има спомени от полковник Кисьов, опълченец от Шипка.
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 78Кои са тези високотехнологични руски оръжия че не мога да се сетя?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75Още ли въртите тия мантри бе психично болни ***
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКИВА ОРЪЖИЯ КАТО РУСКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ БЕЗ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ.Ние вече и кафеварки не можев да правим.ц
69
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тез горките им дай паради да правят... то друго не им и остана де.
68
6
 
6
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До До ЖОКЕР72Космическите станции "Салют" "Союз" "Мир" български ли са или американски?
67
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците непрекъснато занимават света с Русия. Ама защо си правели паради. Не можело така. А че те непрекъснато си правят гей-паради - това може. *** защо ни избрахте президента. Не искаме! *** защо си имате природни ресурси, дайте ги на нас!Жалки, смешни. И тези лигльовци се канят да победят Русия и да са най- и супер??
66
2
 
9
 
! Отговори
?! преди 6 години
До 61:Какво общо има 7.11.1917 с Руско - Турската война от 1878?Аз ли не разбирам, или ти просто си пишеше нещо, за да има какво да кажеш?
65
6
 
11
 
! Отговори
До ЖОКЕР преди 6 години
Жокер,лаптопа или таблета ти руски ли са.Зазими ли Москвича,Смени ли изгорялата лампа на ,,Рубина"?Как можеш да спориш за руски постижения в технологиите.Само ОРЪЖИЯ могат да правят ,нали искаха СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ.И нашите паметници по техният пример бяха само пушки и пищови ,шмайзери и стиснати юмруци.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61И само малко допълнение. 11 000 са загинали в бой. 49 000 са загинали от болести.след 9-ти септември 30-тина руснака са загинали от метилов алкохол, откраднат от жп цистерна в Бургас.
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците били "гола вода", които американците незнайно защо не искат да нападнат. Само реват за ресурсите им. Ако може руснаците сами да си ги дадат.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаханещо ти е мътна историята.
61
7
 
10
 
! Отговори
...тъжно... преди 6 години
Пирова победа... Една тъжна дата за Русия, Европа и света.
60
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Анонимен66Те и навремето са ги събрали от Поволжието. И тогава е било същото
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ АКО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАБИРАТ ОПЪЛЧЕНЦИ, ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ Шипченския проход НЯМАШЕ Д0А ИМА ЖЕЛАЕЩИ??ПРАВ ЛИ СЪМ ИЛИ ГРЕША?!
58
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тия руснаци не им ли е ясно че на всички им втръснаха техните паради.Никой не се впечатлява защото всички знаем че са гола вода.
57
1
 
2
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Анонимен62Не е необходимо да се правиш на пророк. напълно достатъчно е да си посредствен историк
56
8
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Парадите в маскава май нямат край. Може би затова и в деня на 100 годишнината от ВОСР, войничетата които са изтипосани за фон отзад, по скоро приличат на френски гренадири от Армията на Наполеон, отколкото рушки на бодьоновци, като този на коня отпред. Все пак първата занчима революция позната на света, стана във Франция още през 1789 г. и постави началото на демократичните промени в света, докато тази в Мадър РАША само докара демона на ленинския комунизъм на бял свят, който сам се самоотрече ..
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51: "...руснак на кон. 40 години по-късно - руснак на космическа ракета."..................след още 40 години - в 19 век !