Демонстранти в Каталуния блокират магистрали и жп линии

Стачката е протест срещу задържането на регионални политици
8 ное 2017 13:14, Елка Василева
10
Демонстранти в Каталуния блокират магистрали и жп линии
Снимка: архив, Reuters

Участниците в обща стачка в испанската автономна област Каталуния блокират автомагистрали и жп линии в местни селища. Това съобщи агенция Еуропа прес, предаде ТАСС.

Още по темата

Стачката е организирана в знак на протест срещу задържането на регионални политици и издаването на заповед за арест срещу уволнения премиер на Каталуния Карлес Пучдемон и четирима бивши негови министри.

Поради демонстрации в Каталуния е затруднено или спряно движението по няколко десетки различни пътища. Участниците в местните прояви скандират "Свобода".

Ключовият булевард Гран Виа в Барселона е блокиран, но градският транспорт засега работи нормално. Метрото в каталунската столица обеща да вози пътници през целия ден. Междувременно някои автобуси започнаха да се движат по-нарядко. До края на деня се предвиждат нови демонстрации, добавя агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Каталунияобща стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НЕКА СИ СТАЧКУВАТ И БЛОКИРАТ ПЪТИЩА ! ТЕХНИТЕ АВТОМОБИЛИ ЩЕ ЗАКЪСНЯВАТ ЗА РАБОТА ,ТЕХНИТЕ КАМИОНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ДОСТАВЯТ СТОКАТА НА ВРЕМЕ ,ТЕХНИЯТ БИЗНЕС ЩЕ ФАЛИРА ! ОТ ТОВА ПО-ХУБАВО , ЗДРАВЕ ! ЗАРАДИ СТАЧКИТЕ НА СЕПАРАТИСТИТЕ ЩЕ СЕ РУШИ ИКОНОМИКАТА НА САМИТЕ СЕПАРАТИСТИ !
9
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До азЯ не се прави на по-умен от колкото си. Ако са 20 човека полицията ще ги арестува точно за 20 секунди и се приключи с блокирането. Виж какво ще стане ако са 200 или 2000
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така си прави когато трябва да обединиш електората за изборите.Макар, че е нож с две остриета, защото мобилизираш и тези които не са техен електорат.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вкарвай Гражданската гвардия, бай Рахой! Не ги бави сепаратистите!
6
0
 
4
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Как мислите : Съпричастни ли са " ТОНТОН-МАКУТИТЕ" на "Фашинктон" -ЦРУ ЙЦ. в Каталуниа ??? Днес те заместват помогналия на Франко -Хитлер! ЕС и шефчето му "ЛюксенбургО" са демокротиселв!?! Какво произвежда ЛАксенберг -та да има "най висок стандарт" в ЕС ??? ОНЛИ БАНК -ДАЛАВЕРС !!!
5
5
 
13
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Да живее свободна е независима Каталуния! Долу диктатурата на брюкселската хунта!
4
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименУж обща стачка - а блокирани "няколко десетки" путища и жп линии?! За зелта са достатъчни по 10 човека на всяко място - т.е. - няколко стотин човека. В Барселона - блокиран ЕДИН булевард?! Колко ли човека са го блокирали?!Може би - като голям град - там сигурно има двадесет човека.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РахУй няма ли пак да изпрати тежковъоръжените си главорези да понступст тия непослушници.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана бе зорошки?Нали само уж Пучдемон, агента на Путин искал независимост?Няма ли да докарат пак 10 влака испански ***, които телевизиите ви да снимат и да ги показвате, как народът на Каталуня не искал независимост.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде да се запиша за кастинга "Млад и красив"