Пучдемон към ЕС: Ще продължите ли да подкрепяте Рахой?

Той разкритикува съюза за подкрепата му за "държавния преврат" в Каталуния
7 ное 2017 22:41,
40
Пучдемон към ЕС: Ще продължите ли да подкрепяте Рахой?
Снимка: БТА

Отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон днес разкритикува ЕС за подкрепата му за "държавния преврат", извършен по думите му от испанския премиер Мариано Рахой срещу автономната област, поставена под прякото управление на Мадрид от края на октомври, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ще приемете ли резултата от вота на каталунците /на 21 декември - бел. АФП/ или ще продължите да подкрепяте Рахой в този държавен преврат", обърна се той към председателите на Еврокомисията и Европарламента, по време на среща с каталунски кметове в Брюксел.

Това е първото публично изявление на Пучдемон след решението на белгийски съд в неделя да го пусне на свобода при определени условия, отбелязва агенцията.

Каталуния "може да върви само по един път, за да стане република - чрез демокрация", заяви Пучдемон пред близо 200 кметове от областта, събрали се в музей в Брюксел, предаде Асошиейтед прес.

Той говори основно на френски пред кметовете, които го аплодираха на крака преди да започне да говори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи е демократично в България някой политици да им се подарят предприятия и разни панаири, но в Испания не е демократично на политик да му се даде парче земя.Това наистина е двоен стандарт.
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединението на испанките народи от испанката земя и създаването на единна Испания ,е за спиране на Арабското нашествие към Европа. Векове наред това е щита на Европа към мюсюлманския свят.Евентуалното разделяне на Испания ще даде много добро предимство на мюсюлманския свят за евентуална инвазия към Европа, разбира се че това няма да стане веднага но ще е напълно възможно след 20 години.Това е най-голямото притеснение на Европа, Християнство срещу Мюсюлманство .А Испания е именно символа.
37
8
 
37
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Имат право да искат каквато си искат независимост. Това е демокрацията. А, ЕС няма ценности, това са елементарни двойни стандарти. Не може да пращаш полицаи с палки да бият хората, защото били имали мнение, а Рахой направи точно това. И какво очаква, че всички ей така ще се приберат по къщите ли? Нещо не ми се вярва. Изтърваха си империйката испанците. И май ще има нов ЕС скоро.
36
2
 
38
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Разбира се ! Света върви към обединение ! Няма всеки град да става държава.Що за простотия.
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и някои български територии ги получиха даром някои държави след междусъюзническата война. Що си съчиняваш разни теореми, които са абсолютно недоказуеми?
34
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко опира до геополитика, а не до принципи. Време е да го разберете това, овчици с промити мозъци.
33
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОСОВО Е ТЕРИТОРИЯ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И НЕ Е ОТВОЮВАНО ОТ СЪРБИЯ ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ А ПОЛУЧЕНО ДАРОМ СЛЕД РАЗПАДА И ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ!!!МАКЕДОНИЯ БЕШЕ ОТВОЮВАНА ОТ РУСНАЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ А Я ДАДОХА НА СЪРБИЯ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ СЪЩО!!!СЪРБИЯ НЯМА НИКАКВИ ПРАВА НАД КОСОВО! ТАКА КАКТО ГО Е ПОЛУЧИЛО НАГОТОВО ТАКА И ГО И ВЗЕХА!!!!КОСОВО МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ БЕЗ ВОЙНА ТО Е ПРИСЪЕДИНЕНО БЕЗ ВОЙНА!КАТУНИЯ Е ЗАВЛАДЯНА СЪС ВОЙНА И САМО СЪС ВОЙНА МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ!
32
3
 
38
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Такаааа, значи ете тука иде ЛИЦЕМЕРИЕТО на ЕС! Щото и Сърбия обяви референдума уж проведен в Косово за НЕ ЗАКОНЕН и кажи ми ти сега ко стана!? Призна ли ЕС Косово!!!???
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 28С промити ваттници не споря и не влизам в диалог.
30
7
 
34
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
До До 27Мадрид предупреди, че този референдум е незаконен. Няколко пъти и каза да не се провежда.Въпреки това, популистите каталунски го проведоха. Искаха да се случи точно това. Да предизвикат конфликт, след който да ореват света колко са тормозени.Или ако Кърджали обяви референдум, а София каже, че е незаконен и да не го правят, но въпреки това, те си насрочат дата, с бюлетини и т.н...ние да стоим??Или сега ще кажете, че нещата са мноого различни, че т.н. и т.н.
29
0
 
31
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Значи, с хора който не разбират и незнаят историята няма как да се спори! Но ти дори не си спомнях какво е било преди седмица, така, че няма какво да ти се каже освен вземи попрочети малко история, може и политика и после ела да поспорим!
28
1
 
34
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Абре ти нал чете че по време на референдума изпонабиха към 1000 души бре! Дори имаше към 50-тина тежко ранени! CNN явно също са от платените рубладжии щото го излъчваха многократно. Та това за тебе не е ли тормоз, пресредване и не знам ти си избери какво още!? Щото ако мислиш, че не е то ти го пожелавам, многократно при това!
27
5
 
33
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
До ...Не, не беше вътрешен въпрос, *** промито, руссоффилистично!!!В Югославия имаше война!! Избиха се хиляди хора. В момента няколко мошеника се опитват да извлекат финансови облаги чрез едно незаконно отцепване от Испания.
26
7
 
31
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
До СтаматБелград изби хиляди босненци и косовари и си получи бомбите.Никой не е преследвал, убивал, тормозил или каквото се сетите в Каталуния.Но, за вас-платените рубладжии...разлики няма, нали?
25
4
 
37
 
! Отговори
... преди 6 години
Знчи боли ме фара за пучдемона, боли ме фара и за испания, но ЛИЦЕМЕРИТЕ от ЕС мнооооооого ме дразнят! Това рабираш ли било вътрешен върпос на испания!!!??? А Косово не беше ли вътрешен въпрос на Сърбия бре! Мааави да ... ЛИЦЕМЕРИ! Признахте Косово ама сега за Каталуня ***! Щом сте признали косово сега требе да признаете и Каталуня! Маави мръ..!
24
3
 
32
 
! Отговори
Do 22 преди 6 години
До НаблюдателВИе ваттниците, все виждате нещата на обратно.Окупирането на Крим от путинските войски било демократичен референдум, а незаконния референдум в Каталуния бил борба за свобода и независимост.
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ИСКАШ ЗЕМЯ ОТВОЮВАЙ СИ Я!!!! ТАЗИ ЗЕМЯ Е ЗАВЛАДЯНА С ВОЙНА И НАСИЛИЕ И КЪРВИЩА :D С РЕФЕРЕНДУМИ НЕ СТАВА ТЕ ЗА НЕЗАКОННИ :DКРИМ НЕ СЕ Е ОТДЕЛИЛ С НЕЗАКОНИЯ СИ РЕФЕРЕНДУМ!!! КРИМ СЕ ОТДЕЛИ, ЗАЩОТО ПУТЛЕРОЦИД ВКАРА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВОЙСКА В КРИМ И ГО ОКУПИРА!! СЪЩОТО Е И В ДОНБАС И ЛУГАНСК!А ТОЯ ТУКА ЗЕМЯ ЩЕ ПОЛУЧАВА БЕЗ БОЙ :D
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепяме го . Сепаратист. Европа е единна. Точка.
21
10
 
42
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Браво на Пуигдемонт, успя да изнесе въпроса за независимостта на Каталуния извън Испания и да провокира ЕС да защити основните си ценности. Ако не го направи лъсват лицемерието и двойните стандарти, което и без това вече е очевадно. На 1.10 Мадрид потъпка достойнството на каталунците и това не остава без последствия.
20
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15 Да тези жители на Каталуния които ,НЕ подкрепят независимоста са повече,но в бошинството си не са каталунци,а заселници или деца на такива.Все едно в Латвия да питат руснаците,украйнците и др.там ,които са над 40%,дали държавата да е независима.