Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!

Русия шпионирала стратегически инфраструктури на Великобритания
26 яну 2018 09:39, Елка Василева
91
Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!
Гавин Уилямсън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната му за целите на евентуални планове за предизвикване на хаос във Великобритания, предаде Франс прес.

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа. Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът.

Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

"Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън. "Те наблюдават тези пунктове, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания", допълва той.

Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса. Британският премиер Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност пък каза, че руската намеса се е изразила миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Елка Василева преди 6 години
когато ми спрат парите сигурно няма да драскам простотии ,извинете
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вкарайте повече печки, че да им отмаститe:)!
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да вземе да стане бряачен консултант за ***...
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Информацията за британските електроцентрали и комуникации е публична. Не е нужно да си шпионин за да я знаеш ;)Тея ептин я окъсаха за пари ;)
75
0
 
3
 
! Отговори
тюрк кебап преди 6 години
Еееееее, чок гюзел тоз ингилиз мОООмче, ама в кафата няма нищо холам... Вай, cepceм чоджук инглиз, вай ***...
74
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
"...защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания" - само ако се наложи - без паника моля
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво й е на Русия всичко това? Няма ли да каже или просто той така си говори... Амбициите за глобална доминация по-скоро са английски, не са от вчера и вечно Русия им е трън ГЗ... Шегаджии.
72
0
 
7
 
! Отговори
cherna uk преди 6 години
Англичаните много лесно се паникьосват.Не са ли паникьосани от факта, че в Лондон, например, като ходиш по улицата рядко виждаш бял човек?Нормалните хора биха се паникьосали, но държавата Англия нехае. Търсят под вола теле. И понеже не могат да го намерят се изнервят.EI TOZI KOMENTAR UDARI DESITKATA A......................CHERNA ANGLIA XA.xa...............
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има право да се интересува .няма да се остави някой да я притиска .
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От хаоса и паниката хората в Лондон пожълтяха и почерняха. Видяха, че протестантството не ги пази добре от Русия и приемат масово ислямството, избраха си подходящ кмет да ги пази от Русия.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизма Запада лъжеше, че се бори с комунизма, със Съветския съюз, а се бореше срещу Русия, както днес.
68
1
 
11
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
На крива демокрация все руснаците са и виновни!(вече се повтарям, ама са много единообразни новините!)
67
1
 
7
 
! Отговори
Москва: преди 6 години
Не ви знаме кои сте и защо сте в паника и хаос!
66
2
 
4
 
! Отговори
Хааахаааа преди 6 години
Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
65
0
 
10
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Англичаните разбира се са едни добри момченца, които не се интересуват въобще от чуждите работи. Изглежда лошо са ги ужилиха щом се оплакват публично.
64
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начин русия да се оправи е да направи световна война за което и единствено се бори но ги е страх да започнат първи защото със сигурност ще загубят затуи пак искат да дойдат като спасител поробител толкоз е просто и ясно че и първолаците го знаят
63
1
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Огромен мит е че ,англичаните са големи пиячи нищо подобно,те не могат да пият изобщо ,вижте го тоя само след една бира какви ги ръси!
62
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 65"Къде е грохналия кон Лавров да им обясни че нямат доказателства.Къде са ви доказателствата бе ей. Нямате никакви доказателства. Общо взето с тия 2 изречения се изчерпва цялата дипломация на Русия"На всякъде по света важи презумцията за НЕВИНОВНОСТ освен май в политиката където важи презумцията за ВИНОВНОСТНо и в двата случая са необходими ДОКАЗАТЕЛСТВА.А ИМА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА?
61
0
 
12
 
! Отговори
Брейк Екзитенсън преди 6 години
Жена ми вчера се скарала на съседа.Забелязала,че ме шпионира и разваля инфраструктурата на семейството.Момчето над 40-те - старо ергенче(така им викаха на джинжърите преди време)е с жълта книжка,но като няма лудници е на свобода.Замислял да ми спре тока,да затапи канализацията,отреже водата и парното-все пак живее под мен.Излиза с довода,че по-добре той да ме шпионира,отколкото майка му-Всевиждащото око.Забелязах,че когато се караме с жената,отдолу се процежда съмнителен дим-тоя ни опиянява.
60
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е грохналия кон Лавров да им обясни че нямат доказателства.Къде са ви доказателствата бе ей. Нямате никакви доказателства. Общо взето с тия 2 изречения се изчерпва цялата дипломация на Русия.