Цачева: Събитията в Румъния да не влияят на ЕК за България

Министърът очаква обективно оценяване от Брюксел
22 фев 2018 15:00, Елка Василева
87
Цачева: Събитията в Румъния да не влияят на ЕК за България
Цецка Цачева. Снимка: архив, БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева изрази надеждата събитията в Румъния да не повлияят на оценката на Европейската комисия по механизма за наблюдение на нашата страна.

"Разчитам на обективните оценки на ЕК за конкретното изпълнение на препоръките за напредъка, който България осъществява за прекратяването на механизма. Надявам се да няма връзка между събития и обстоятелства в Румъния, а да бъдем оценявани обективно, както и досега, какво сме свършили и какво още остава да работим", добави тя.

Министърът коментира темата пред български журналисти в Европейския парламент в Брюксел, където представи приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС пред комисията по правни въпроси.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер вчера се срещна с новия румънски премиер Виорика Дънчила и заяви, че е убеден в необходимостта механизмът за сътрудничество и проверка да приключи преди края на мандата на действащата комисия (средата на идната година). Той отбеляза постоянната смяна на румънски премиери в последните години и стремежа на местни политици да заобиколят правосъдието.

По повод представената снощи нова годишна класация на "Трансперънси интернешънъл" за "усещането за корупция", в която нашата страна бележи напредък, Цачева посочи, че България полага усилия.

"Въпросът с корупцията, борбата с нея и преодоляването й като порочно явление в съвременното общество - и в българското, но тя не е присъща само за нашата действителност - е приоритет на правителството", добави тя. Цачева отбеляза, че наскоро бе приет антикорупционният закон.

"Всеки политик и гражданин би желал резултатите да бъдат по-видими, така че България да се изкачва напред. Предстои много работа по тази тема", коментира Цачева, цитирана от БТА. По нейните думи са предприети конкретни действия, а резултатите се очакват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
5
 
! Отговори
обективната преди 6 години
Цеци, да не сме изпреварили Румъния и да не сме разбрали :) Те от ЕК, ако ни оценят обективно, трябва да ни изхвърлят от ЕС, ама важното е празни приказки да има.
73
1
 
7
 
! Отговори
синигер преди 6 години
Румъния е една нормална държава, с висока икономика, богата, а България е обратно на нея.Не можеш са правиш правосъдие със съдии , прокурори и следователи и дознатели завършили пуцовете по право.Правосъдие с рабфагаджии не се прави.Неуспял/а за депутат да не може да става министър, също така с рабфак образование да не може да заема държавна длъжност в правосъдието.Тая лелка да не ни поучава, за тая работа не става, да пее само "Цъфнал герб".
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Цачева да излезе и да обясни , как така Словакия и Гърция отказаха да ратифицират Истанбулската Конвенция , и защо се мъчат да ни излъжат толкова нагло .
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв по-ярък представител на третия пол от леа Цеца? народа не я припозна за майка на нацията и рече - нЕщем този скрокозъбел с мустаци. И Бойко нямаше куража да си призне политическо-ПР грешката в избора.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,Цачева,кой те брои за сл.ва,бе?
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борба означава: работещ закон, който да се прилага. Приетият закон не е работещ и никога няма бъде. Той казва така: Който се оплаче от корупция, може да бъде лесно пратен в затвора, дори да е прав. Т.к. ако аз съм един министър (Цацева, например) и съм откраднал 2 милиона (например, може и повече) и Бойко Борисов ме натопи. Мислите ли, че няма да му пратя Цветанов да го пребие от бой. После ще го съдя за клевета и моите приятели съдии ще го осъдят като кокошкар и ще го вкарат в затвора. И т.н.
68
1
 
6
 
! Отговори
Вендета преди 6 години
Въпросът е кога на нашета нация ще и порасне гръбнак за да изхвърли тази *** от власт и да избере хора на които им пука за тази бедна и изстрадала държава? Или пак ще чакаме помощ отвън, която няма да дойде в нашият случай. Ниокой не уважава хора които не могат да се преборят за собственото си и на децата си благополучие.
67
1
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КРОКОЗЕЙБЪЛА ЦАЧЕВА СТАВА ОТНОВО ЗА СМЯХ! РУМЪНЦИТЕ СА ДАЛЕЧ ПРЕДИ НАС ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ ЗА ГОЛЯМО НАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ. РАЗБИРА СЕ ДРУГО НЕ МОЖЕ И ДА СЕ ОЧАКВА ПРИ МАФИОТСКОТО ГЕРБАДЖИЙСКО УПРАВЛЕНИЕ !!!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, те протестират срещу нея и безпаричиито, а лелята хвърля кьорфишеци
65
2
 
11
 
! Отговори
TТТ преди 6 години
До кого ще се появява тази, че дава и акъл
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тетка Цачева- майко-бащата на нацията.....хаххахах
63
1
 
13
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Мамо ,мамо кой ти даде тоз алъл е празната тиквА,,
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми партиен секретар-министър,какво да очакваш от него.
61
3
 
23
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Тази жена не е в ред....Мисли си, че в Брюксел са т.пи като нея..
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не . твойта съдебна система дава негативи на ек
59
1
 
32
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Какво нещо е слугата и роба. Никакво усещане за собствената стойност и визия за себе си, като свободен човек. Робът има стойност, смао когато тя му се придаде от Господаря. Затова го удря на молби, вопли, стенния и хленч, които, ако не свършат работа, минава към обикновено ласкателство. Затова България след СССР просто си смени Господаря, с надеждата за вечното "Конграчулейшънс". Това продава, стойност на роба, прави го човек в собствените му очи. Борбата за съвършенство на свободният е после.
58
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно граждани за евроразвитие, времето е ваше.За десет години откакто сте във властта си осигурихте сигурно спечелване на всички следващи избори и материално си осигурихте семействата до внучета вкл.Сега може да погледнете и хората, дет не са граждане за евроразвитие и да свършите и нещо за тях.*** не бързайте много, че няма да има какво да обещавате после.
57
2
 
38
 
! Отговори
www преди 6 години
В РУМЪНИЯ Е ПРИЕТ СЛЕДНИЯ ЗАКОН - 51% ОТ ХРАНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ МАГАЗИНИ ДА СА РОДНО ПРОИЗВОДСТВО - ХАЙДЕ ДА ГО НАПРАВИМ И В БЪЛГАРИЯ . А ДАНО АМА НАДАЛИ..
56
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ууууууу ,мащехата на нацията!
55
1
 
32
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Българските политици никога не заобикалят правосъдието, защото такова у нас НЯМА !!!НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ОТГОВОРНОСТ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, РЕАЛНА БОРБА С КОРУПЦИЯТА(следствие, дело, присъда, затвор), ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЩИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ!Тогава ще ни приемат в Шенген, тогава ще ни приемат в еврозонта!Западните политици от лицемерие се правят на наивници, но ***.оти НЕ СА !!! Друга балканска мотика като гръцката НЯМА ДА НАСТЪПЯТ!