Един убит и деветима са ранени при нападение край Лион

Задържан е 33-годишен афганистанец с нож
Обновена: 31 авг 2019 22:18 | 31 авг 2019 20:22, Анисия Иванова
42
Един убит и деветима са ранени при нападение край Лион
Снимка: Youtube

Френската полиция задържа афганистански гражданин след нападение с хладно оръжие край Лион, при което загина един човек, а девет бяха ранени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Причината за нападението при метростанция в лионското предградие Вилюрбан остава неясна. Нападателят е 33-годишен афганистанец, кандидатстващ за убежище във Франция, каза полицейски служител.

Задържаният мъж предоставил противоречива информация на полицията, но нападението, изглежда, не е свързано с тероризъм, заявиха представители на властите.

Жертвата е 19-годишен мъж. Не е ясно дали той е познавал нападателя, каза полицията. Според властите трима от пострадалите са в критично състояние.

Първоначално беше предприето издирване на втори нападател, но полицията по-късно установи, че задържаният мъж е главният заподозрян, казаха представители на властите.

Органите на реда продължават да издирват възможни съучастници.

Засега не е поискано националната антитерористична прокуратура да участва в разследването. Служител от местната администрация в Лион каза, че националните сили за сигурност не участват в издирването, в което са се включили десетки местни полицейски служители и хеликоптер, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не очаквайте от мама Зайка да ги порицае. Тя подкрепя 100% безумната политика на дъртата комсомолка. Тежко и горко на Европа.
9
3
 
14
 
! Отговори
Лионска наденица преди 4 години
Дюнерджиите са много подозрителни.В бг всички са под специално наблюдение от ДАНС,гдбоб,бабх и затова такива работи няма. Засега.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ставаме като САЩ - Съединени европейски щати. Кой беше президентът на ЕС? Беше един смачкан човечец. Къде изчезна? Никой не е забелязал.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маймуните ли пак са се разбеснели? Тези политици върнаха Европа е Средновековието или още по-назад във времето..... 21 век, а управляват *** и лудите им довлечени маймуни, които пречат на нормалните хора да живеят и работят .....
6
0
 
22
 
! Отговори
страстен с мотив преди 4 години
нападение от страст ще да е
5
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ е по-зле.
4
1
 
39
 
! Отговори
меркел преди 4 години
добре дошли!
3
1
 
46
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Тия са изостанали... В Щутгарт... Сириец закла съквартиранта си - пред дъщеря му... Посред бял ден.20 африканци се млатиха (за дрогата) в Kьолн посред бял ден - и само 1 убит
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не са били ядосани дюнерджии, защото някой не си е платил кебапа?
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва Франция ще стане бойно поле на арабо-африкански племена.