Мигрантската криза в Гърция се засилва

Местни протестират срещу настаняване на мигранти
3 ное 2019 10:30, Елка Василева
20
Мигрантската криза в Гърция се засилва
Снимка: архив, Reuters

Мигрантската криза в Гърция се разраства. Поетапно биват транспортирани търсещи убежище от островите към вътрешността на страната, предаде БНР.

Само за ден – в събота, бяха прехвърлени 800 души от остров Лесбос, за да се облекчи положението в лагера Мория, където вече има над 15 хил. души при капацитет за 3000.

Не стихват протестите на гърци срещу настаняване на мигранти. Тази нощ жителите на град Гяница направиха жива верига, за да не допуснат автобус с мигранти.

Блокираха пристанището на островите Лерос и Кос, като не допуснаха ферибот с мигранти да акостира.

Още по темата

Напрежение има и в Серес, както и до лагера “Диавата“ до Солун.

Съгласно приетите преди два дни нови законови условия за прием на бежанци полицията провежда акции по издирване на нелегални мигранти, които нямат право за пребиваване в Гърция.

В рамките на няколко часа в Солун задържаха 78 чужденци.

Джип с 15 нелегални мигранти катастрофира до Кавала. Една жертва и един в тежко състояние с опасност за живота. Ранени са още пет души.

Националистите от партията "Гръцко решение" настояват  да се изгради стена на сухопътната граница с Турция и да се минира теренът. Искането беше отхвърлено от депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Гърците не охраняват границите си и наводниха ЕС с незаконни емигранти !!! Гърция е троянският кон на ЕС , който внася талибани идете в Солун и вижте!!!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пословичното гръцка алчност се определя като "лакомо дупе кръв с...ре". Нали сте привилегировани от ЕС във всяко отношение, външният ви дълг надхвърля 400 милиарда, и искате още - до базкрай. Халал да са ви милиалдите, халал да са ви и гнидите - какво ги местите насам-натам, като решението е просто - НЕ протести, смучете ЕС по-малко и ще имате и по-малко *** в гащите. Ама пуста лакомия...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега не съм чул мигрант да се е трогнал от нещо и да си е тръгнал по своя воля. Това не са индивиди, които разбират от човешка дума. Мини и картечници по границата с много патрони.Другото са словесни алабалистики за наивници.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мигранти, а....
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мариела , положението е ужасно от години ... Скоро ще стане невъзможно !
6
0
 
24
 
! Отговори
европеец преди 4 години
До МариелаИ в Европа продължават да се плодят, минимум по 4 парчета раждат.
5
1
 
35
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Макрон нали каза че предпочита такива.Пращайте ги при него
4
21
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГЪРЦИТЕ ДА НЕ ПРОТЕСТИРАТ , ЧЕ СИРИЙЦИТЕ СА С ПО СВЕТЪЛ ЦВЯТ НА КОЖАТА ОТ ТЯХ! :D
3
1
 
30
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Докато на власт в Европа са Меркел и Макарон... Нашествениците ще прииждат на тумби.Лежанците са привлечени от перспективата - други да работят за тях!
2
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на гърците! Задружни са.А ние ще си траем и нищо. Ако днес свалят Фандъкова от власт.Имат евала от мен! Събуждат се демек вече
1
1
 
46
 
! Отговори
Мариела преди 4 години
Трябва веднага да се затворят всички граници на ЕС. Това не са мигранти а безброй скакалци. Наплодили се там да ги отглеждат в Европа. Положението от икономическа гледна точка ще стане ужасно ако не ги спрат и да ги връщат там откъдето са.