Коронавирусът и петрола: Как епидемията влияе на черното злато

Ежедневното потребление в Китай е спаднало с 20%
4 фев 2020 14:41,
7
Коронавирусът и петрола: Как епидемията влияе на черното злато
Снимка: БГНЕС

Най-големите световни производители на петрол има вероятност да намалят производството, за да се справят със спадовете в цените на „черното злато“ заради коронавируса, съобщава BBC.

Очаква се представители на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да се срещнат през по-късно във вторник, тъй като растат призивите за подкрепа на пазара.

Още по темата

Петролът поевтиня до най-ниското си ниво за последната една година, след като падна с 20% от пика си през януари. За много хора обаче стои въпросът именно как коронавирусът засегна толкова много петрола.

Тъй като почивните дни около Лунната нова година бяха удължени в голяма част от Китай и има много ограничения за пътувания, заводите, офисите и магазините остават затворени.Това означава, че най-големият вносител на суров петрол в света, който обикновено консумира около 14 милиона барела на ден, се нуждае от много по-малко петрол, за да захранва машини, гориво и да поддържа една работеща икономика.

Разпространението на вируса ще окаже влияние и върху търсенето на самолетно гориво, тъй като авиокомпаниите по света спират полети до Китай, а ограниченията за пътуване в рамките на страната, също ще доведат до много по-малък на брой реализирани полети като цяло.

Bloomberg съобщи тази седмица, че ежедневното потребление на суров петрол в Китай е спаднало с 20%, което е равностойно на нуждите от петрол на Великобритания и Италия заедно.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи вече знаем лалво ще стане с петрола ако европа мине на ел. коли
3
1
 
3
 
! Отговори
Възкръснал от бана преди 4 години
Едва ли само представители на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) ще могат да решат ограничаване на добива. Няма да минат без присъствието и тежката дума на министъра на енергетиката на Русия Александър Новак.
2
8
 
6
 
! Отговори
сделано в ЕС преди 4 години
Тя цената тук е такава понеже работим с руски, а не с американски барели....
1
3
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
60$ за барел, а цената на бензина тук е като за 120. БРАВО !!!