Второ убийство на природозащитник в Мексико за няколко дни

Мъжът е бил активист за запазването на пеперудите "Монарх"
5 фев 2020 14:07, Ния Христова
7
Второ убийство на природозащитник в Мексико за няколко дни
Снимка: БГНЕС

Втори природозащитник беше убит в Мексико само за няколко дни, съобщи Bulgaria ON AIR. Мъжът е бил активист за запазване на пеперудите "Монарх".

В събота беше намерено тялото на Раул Ернандес Ромеро в централно- западния щат Мичоакан. Дни преди това там беше намерено тялото на друг активист на дъното на кладенец, две седмици след като беше обявен за изчезнал.

Природозащитни организации в района смятат, че смъртта на двамата мъже е свързана с противопоставянето им на незаконната сеч в Мичоакан. Именно там пеперудите "Монарх" прекарват зимата.

Този вид пеперуди всяка година изминава близо 4500 километра от Канада и Съединените щати, за да установи колониите си в умерените борови гори в западно и централно Мексико.

Пеперудите са застрашен вид заради обезлесяването, употребата на химикали, както и климатичните промени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Земята има възможност да изхрани много повече хора, ако има правилно разпределение на ресурсите. Целият проблем е в безогледното хищническо използване на природните източници и още по-уродливото разпределение на богатствата, при което 300 богати фамилии притежават 90 процента от тях.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Обречени смеРазбира се, че сме обречени. Защото някои философи решиха, че може да хрантутим 10 милиарда население барабар с всички бедняци в Африка и Индия и с всички инвалиди. Човещина е да се грижим за другите, но това ще ни погуби всички. Природата има механизми да се поддържа баланс на видовете и в основата им е естественият подбор. Ние обаче не оставяме никого да мре. Вече нито вируси помагат, нито глад, нито нищо. Един милиард да беше умрял от корона вирус пак щяхме да сме много.
4
1
 
2
 
! Отговори
Лицемери преди 4 години
Нали сте загрижени за въздуха? Това е отмъщението на природата - не аамо коронавируси ни чакат, ами и като космонавти ще се разхождаме в собствената си Планета.
3
3
 
6
 
! Отговори
Обречени сме преди 4 години
Човечеството само реже клона, на който стои и е въпрос на време да изчезне.. преди това вероятно ще изсече всички дървета, ще изчезнат пчелите, растенията после и хората.. Земята разбира се ще се възстанови бързо след това.. жалко но ще е факт след около 200-300 год., ако не и по-рано..
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си изгубиш живота заради една пеперуда.Че то тази сеч се извършва от правителството,или поне с неговото знание.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защитника на "Монарх" е попаднал на републиканци.