Жозеп Борел отправи критики за политиката на санкции, водена от САЩ

За пример той даде "Турски поток" и "Северен поток - 2"
18 юли 2020 09:37, Ния Христова
17
Жозеп Борел отправи критики за политиката на санкции, водена от САЩ
Снимка: БГНЕС
Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел разкритикува нарастващото налагане на санкции от страна на Съединените щати към европейски компании и интереси. 
 
Като конкретен случай той изтъкна попадането на газовите проекти "Турски поток" и "Северен поток - 2" в санкционния американски списък.
Още по темата
 
"ЕС е дълбоко загрижен за нарастващия брой случаи на санкции или заплахи от страна на САЩ срещу европейски компании и техните интереси. Тази тенденция наблюдаваме в Иран, Куба и наскоро в “Северен поток – 2” и “Турски поток”. ЕС категорично се противопоставя на санкциите на САЩ срещу европейски компании, преследващи законните си бизнес интереси, и смята, че екстериториалните ограничения противоречат на международното право", се казва в позицията на Борел.
 
"Европейската политика трябва да се решава в Европа, а не от трети страни", каза Борел.

Той поясни, че в тези области, в които "интересите (в ЕС и САЩ) във външната политика и политиката на сигурност съвпадат, прилагането на координирани и насочени санкции, които се налагат от всички партньори, е от голяма полза. "Когато политическите интереси се разминават, ЕС е отворен за диалог, но преговорите не могат да се провеждат под заплахата от санкции", заключи първият дипломат на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на янките!Да смачкат лицемерната брюкселска *** до последен червей.Този сам си признава, че санкциите нямат нищо общо с международното право, а само с интерес.Затова, България вън от ес на тези лицемери!
13
4
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Джуджето Byлвин нищо не му пречи да си накупи една торба продажни политици като този, да му защитават интересите. Този финт сме го гледали вече на местна почва при Ахмед Джолан и Боленко
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вие шефовете на ЕС правете си още игрички с газ ,нефт с московския трансперант а пък искайте от САЩ да ви подсигурява териториите ,на които сте посторили вили ,замъци ,хотели казина..тарикатлък до едно време ..този не ви е обамата
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи този какво каза: Ако нещо ми е изгодно, то е правилно. Ами точно същото прави и САЩ. Значи се разбраха.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
САЩ НЕ ХАРЕСВА СОЦИАЛИСТИДа това е отскоро , харесва ги само докато покриват американските интереси , това е периода в които САЩ си направи фабриката Китай, но в момента в които китайците почнаха да произвеждат тяхна продукция а не американска ,случая Хуавей няма какво да им хареса.Всъщност САЩ не харесва всеки които не работи за американските интереси.
9
8
 
5
 
! Отговори
Дуда е президент преди 3 години
Сащ наптед.Смрът на дръпнатите азиатски подхора.Дуда президент 14/88 бял цвят на кожата никакви деца *** бъдещето е наше.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ НЕ ХАРЕСВА СОЦИАЛИСТИ
7
6
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за това човечеството трябва да наложи боикот на сащ никакви отношения итърг връзки писна ни от тяхната простотия и войнственост всички ам воискида напуснат незабавно Европа и да ни оставят да живеем в мир и спокоиствиене искаме ам втечнен газ гмо говеждо месо и ваксини
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Философията на Тръмп е, че всички световни ресурси са американска собственост. Даже и Космоса."-----------Тази философия е на въоръжение на тяхните елити от началото на ХХ век.Особено ескалира след 1945 г и след 1991 г (крах на СССР).
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на човека... Най-после един да е смел достатъчно за да го каже.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жозеп, проблемът на ЕС е в двойните стандарти. Съществува международно право и неговите постулати не могат веднъж да се нарушават (интересите на ЕС и Пиндостан във външната политика и политиката на сигурност съвпадат) и друг път да се апелира за спазване (санкции или заплахи от страна на Пиндостан срещу европейски компании и техните интереси).Международното право трябва неотстъпно да се спазва във всички случаи и във всеки един конкретен случай. Излез от двуличието!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиктирдоствайте САЩ вече,светът не е негова собственост,а ние не зме индианците,които избиха.Има и други държави,с кото да търгуваме.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е вреден не само за САЩ но за целия свят. Философията на Тръмп е, че всички световни ресурси са американска собственост. Даже и Космоса.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е, понеже тръмп управлява сащ като лична фирма!