Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко

Те ще се проведат по обед в неделния ден
16 авг 2020 11:35, Красимир Ангелов
67
Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Демонстрации "за" и "против" Александър Лукашенко ще се проведат в неделя по обяд в столицата на Беларус Минск.

В 12 часа на площад “Независимост“ в Минск е свикан митинг от про-правителствената обществена организация “Бяла Русия“ в знак на солидарност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск започва шествие за свобода в знак на протест срещу държавния глава, съобщава БНР.

Още по темата
Снощи бурни протести имаше пред сградата на държавната телевизия в Минск. Няколко телевизионни журналисти подадоха оставки вчера, за да се присъединят към протестите.

За руската агенция “Новости“ председателят на Съюза на журналистите в Беларус Андрей Кривошеев обяви, че от утре техническия персонал на държавните медии започва стачни действия, които ще се проведат в съответствие със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните програми.

В събота президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него, ще бъдат уволнени. След телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин вчера, Лукашенко съобщи, че е получил обещание да му се помогне за запазване на сигурността в страната.

В знак на солидарност с Беларус днес се очакват демонстрации в Киев и Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз въобще не се чудя. Всеки ден се радвам, че се махна оня глупав комунизъм пълен с аграрни сееляни на всякъде. Всичките ухаеха на нафталин и караха скапаните си руски брамки. Нямаха 2лв да заведат децата си на ски или извън България. Цяло лято ни занимаваха с правене на лютеница и консерви да не умрат от глад зимата... Понеже беше много яко праз комунизма. Аре моля ти се циркаджияя.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наръчника на Диктатора. Всеки прави едно и също. Нямат акъл за повече. Те не са хора с акъл, а престъпници. В случая престъпници облечени във власт. Най лошата комбинация.Реално, ако нямаш външна подкрепа, не може да се освободиш. Ако викаш много, ще изчезне ш, ако сте много ще се сблъскате с армията. За тях е важно само властта, не човека.
21
6
 
9
 
! Отговори
Баба Марта преди 3 години
И тия ще се чудят след 30 години за какво им е било - разрушено здравеопазване и образование, гей паради и скъпотия на всичко! Ама нали ще е демокрация :) 56701
20
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Следете внимателно - в редиците на бяла русия се намира техният бъдещ президент-дисидент, копие нанашия плевнелиев.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14. Прав си. Всеки диктатор така се справа. Кадафи уби чичо си на 15 години. На Ирак също уби чичо си. Сталин всеки които иска да ги смени получава крушум. В С. Корея е същото. Живков в тихия червен терор 1950-1960г. Се напълниха конц лагери.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До15. Берлин не е Германия. Тия са от яслата на Германия. Нямат професия,нянат и самостоятелна дейност- фирма. Родителите им също са живели на соц. Грижи, жилището им общинско , казано клошове на оротест
17
3
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 години
До Анонимен 1430 години гледаме избягали на запад какви лъжи говорят,за да живеят на запад на гърба на западинте народа в ухолство.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10. Не, че са по добре от Запада , а си живеят еднакво бедни. Нали ги виждам на морето. Малко на брой , но бедни. В Беларус минават за богати и си обичат диктатора. Тия няма да са уволнени от Лукашенко ноненклатурен кадър са му.
15
1
 
13
 
! Отговори
Лукашенко,дръж се преди 3 години
В събота 29 август като в Берлин пак излязат млн да искат оставката на Шмеркел ще я видим как ще ги тероризира,и как пак нейните медии ще лъжат,че хората били малко,че били екстремисти,и че събитието докато тече вече било свършило. Разбира се режима на фюрера Шмеркел ще се опита до тогава да провали събитието,вече се говори за увеличение на болните от вируса. Така,че Шмеркел да не си вре носа в Беларус,а да види собствение си народ какво иска от нея,и какво изобщо иска.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ютюб има док. филм - бивш негов охранител , избягал на запад , разказва как през 90 те Лукашенко е поръчал убийството на тогавашния лидер на опозицията и така е станал президент на изборите Отвлекли са го и застреляли в гора край край Минск
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12. Даде си , но в НС нямаше бройка. И си остана. Това е истината. 79406
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Истинския комунист не го бърка народа му да се избива по улиците само и само да задържи властта. Бойко 2 пъти си дава оставката, за това е номер 1."Не. Номер 2 е. Сега защо не си подаде оставката? Какво се промени, спрямо предините 2 пъти? Сега говори, как щяла да се разпадне държавата, ама тогава, нямаше проблем като ни ПРЕДАДЕ!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукаенко е много мек в отношението си към проблемите.Трябва да ги СМАЧКА с ТРЪРДА РЪКА!Какво е това - няма и 20 умрели! Ако нареди да се идентифицират всички лица от протеста и на 5000 от тях има смъртни присъди, знаеш ли какво бързо-бързо ще се кротнат!
10
9
 
11
 
! Отговори
Помня историята си! преди 3 години
На тях им е писнало от Лукашенко. Протестите и лидерите им са спонсорирани от запада, но беларуснците не го осъзнават, не могат да си дадат сметка колко по-добре са от всички останали бивши республики "окъпани" в демокрация. Свекъра ми по морето им говореше 2014 на украинците, че правят огромна грешка и че всичко е цветна революция - даваше и нас за пример, но нейсе - сега са "по-добре", прегърнали демокрацията и тя тях. Времето ще покаже! Дано България изреже гнилоча от всички държавни структур
9
5
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Типичен опит на Запада за майдани и добиране до западната граница на Русия. Седемдесет години запада иска да завладее и да продава богатствата на Русия! Приказките за човешките права вече ги изпитахме на практика у нас. Лицемерие, двойни стандарти, изсмукване на хората към западните икономики и изкуствено задържане на икономическото развитие на Източна Европа.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С бели автобуси ли ще ги довозват?
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, това вече са неплатените.Ощастливени те от Вожда.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай Радев ако вземе властта какво ще стане тука, червените предатели това планират.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинския комунист не го бърка народа му да се избива по улиците само и само да задържи властта. Бойко 2 пъти си дава оставката, за това е номер 1
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин му е обещал да му помогне да удави в кръв всеки опит за масов протест. Белорусите трябва да се спасяват докато могат. Северна Корея 2.