Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко

Те ще се проведат по обед в неделния ден
16 авг 2020 11:35, Красимир Ангелов
67
Отново демонстрации в Минск, този път и в подкрепа на Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Демонстрации "за" и "против" Александър Лукашенко ще се проведат в неделя по обяд в столицата на Беларус Минск.

В 12 часа на площад “Независимост“ в Минск е свикан митинг от про-правителствената обществена организация “Бяла Русия“ в знак на солидарност с президента Александър Лукашенко. Час по-късно в Минск започва шествие за свобода в знак на протест срещу държавния глава, съобщава БНР.

Още по темата
Снощи бурни протести имаше пред сградата на държавната телевизия в Минск. Няколко телевизионни журналисти подадоха оставки вчера, за да се присъединят към протестите.

За руската агенция “Новости“ председателят на Съюза на журналистите в Беларус Андрей Кривошеев обяви, че от утре техническия персонал на държавните медии започва стачни действия, които ще се проведат в съответствие със закона и няма да нарушат излъчванията на радио- и телевизионните програми.

В събота президентът Александър Лукашенко се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него, ще бъдат уволнени. След телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин вчера, Лукашенко съобщи, че е получил обещание да му се помогне за запазване на сигурността в страната.

В знак на солидарност с Беларус днес се очакват демонстрации в Киев и Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лукаВшенко,ПНХ!
42
0
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До АнонименЗнаеш ли, аз не казвам, че съм компетентна по въпроса, но не е задължително Лукашенко да е част от всичко това - спомняш ли си, че именно той се присмя на Светлана че е напуснала страната? И тя наистина се завърна! Сега повече няма такива издънки - всичко е прекратено - това не ти ли прави впечатление? Дори няма охрана около протестиращите, никаква полиция! Ако се направи повторно преброяване на бюлетините духовете ще се успокоят...Много голямо е било очакването и глей кво става...
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21"Според мен, Лукашенко няма нужда от помощта на Путин"Действията му говорят обратното на това "според теб".Това е.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Двете ситауции ямат нищо общо.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко, виждаш ли Борисов като се погледнеш в огледалото?
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията в Беларус много наподобява ситуацията в България.Диктатори с платени инпринудени хора организират контрапротести, докато адекватните хора искат мафиотите да си отидат.
37
2
 
4
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Според мен, Лукашенко няма нужда от помощта на Путин, нито от тези антипротести...Най-доброто, което може да направи е да се направи ново преброяване на бюлетините, както предлага опозицията - какво може да загуби ако е сигурен че е спечелил справедливо...А ако наистина има фалшификации, те ще се повтарят и повтарят - най-добре е да ги пресече точно сега! Във всеки случай, малко вероятно е близо 30% от гласовете за него да са фалшиви...Но...всичко е възможно - нека провери!
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21Дианче, не се напъвай, хората не са толкова *** колкото си мислите комунистите.Или и изключването на нета, репресиите и откровения бой срещу журналисти, бригадите без маркировки, които отвличат хора от улиците и ги карат в т.нар. изправителни лагери са нечие друго дело.Що не вземете да си скриете гро*ните комунистически муц*ни?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За протестите "в подкрепа" на Лукашенко гледай в тубата.52 автобуса от провинцията.
34
4
 
2
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Според мен, не е задължително Лукашенко да е направил нещо или дори да знае нещо за фалшифициране на изборите. Може би той е блокиран от неочакваните протести и всичко което се случва там - имам в предвид убийството на протестант, третирането на протестанти от полицията. Фактът, че полицията беше оттеглена изцяло от протестите говори, че са предприети мерки това да не се повтори и че вероятно случилото се с протестанти не е по инструкции от Лукашенк...
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там вече лавината тръгна и не виждам друго освен този диктатор да хване самолета за Москва.Ако беше излъгал с по-малко % щеше да му се размине, но Лаком г'ъз...80%Нашия Фигурант май и той е тръгнал като него към небитието.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МихалиА аз се чудя дали докато разсъждаваш за "лошите" западняци се сещаш за "добрите" комунистически режими и да се питаш тогава или сега кадърните живееха по-добре?М?
31
3
 
6
 
! Отговори
Михали преди 3 години
Питат радио Ереван "Абе защо в САЩ няма цветни революции и майдани? Радиото този път отговаря моментално: Защото в САЩ няма американско посолство"Та така, докато има разни НПО-та на хранилка, *** грантове, нездрави икономически интереси и лакомия за евтина работна ръка и специалисти, нито една държава не е защитена от "демократизиране" Ще я изстискат каро лимон като нас, щеим сложат 2-3 бази и ще им купят една ескадрила Ф16 та да са защитени от Русия.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовА аз се чудя кой ше6ек не знае, че за протести пред "Съветското посолство", едно време идваха едни УАЗки и протестиращия "изчезваше безкрайно".Комунисти, сър.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еларусците се отричат от диктатора си а ние се каним да си сложим за диктатор Радев чрез безкрайно служебно правителство.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните бастиони на грозния комунизъм. Тука много лаят в негова защита, ама от Европейска България :) Посерковциии ьщо се отидете да живеете някъде при диктатор,като сте големи фенове :) То на приказки лесно.
27
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Чудя се колко от евроатлантическите ше6еци, дет пишат възмутено срещу беларус са били навремето пред съветското посолство да протестират за свободата на прибалтийските републики?!
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Михали"ама идва Видов ден"Да, най-многото което двете диктатури (Русия и Беларус) могат да спретнат е да направят като в Украйна. Накрая Украинците, които преди бяха по-скоро позитивно настроени към Русия, ще ги намразят и Русия ще остане с поредните съседи, които ги мразят. Същото ще стане и с Беларус. Това вече стана в Прибалтийските държави и става в Украйна. Русия бавно и полека се обгражда с враждебни държави. Страхотен успех на Джуджи.:)))))))
25
8
 
8
 
! Отговори
Михали преди 3 години
В момента в Беларус протича терор от страна на малцинството над мнозинството, нещо познато май. Каквито и нарушения да е имало по време на изборите, не може да намалят съществено тези 81% за Лукашенко и не може да се иска една пикла без грам пол. опит и 10% да стане президент. Никой не е стъпил в обувките на един белорусин, за да знае как мислят и живеят. Запада пак майданничи и лае с/у луната. Лицемери. Всичко е заради Русия, да я блокират отвсякъде, ама идва видов ден.
24
6
 
8
 
! Отговори
Червеното знаме преди 3 години
Всичко, до което се докопа САЩ, умира в адски мъки!