Атина: Турция не може да използва мигрантите за натиск над ЕС

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск
8 сеп 2020 13:13, Елка Василева
15
Атина: Турция не може да използва мигрантите за натиск над ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск. Гръцките власти смятат, че бъдещи опити на Турция да използва мигрантите за натиск към Европейския съюз няма да успеят.

За първи път от началото на бежанската криза в Гърция са пристигнали по-малко мигранти, отколкото са напуснали страната. Това съобщи пред медиите министърът по миграционна политика Нотис Митаракис, предаде БНР.

Още по темата

В последните три месеца в резултат на засилената охрана по сухопътната и морска граница с Турция рязко намаляха случаите на нелегално влизане в страната.

Само в последния месец Гърция увеличи с 1700 граничарите и полицейската охрана на островите в Егейско море и на границата в област Еврос.

Продължава изграждането и на граничната ограда на сухопътната граница. Епизодични са случаите за нелегално влизане по река Марица, съобщи министърът на общественият ред Хрисохоидис.

Всички опити Турция да използва бежанците като натиск към Европа няма да успеят, категоричен е министърът по миграционна политика.

Прави впечатление, че все по-често турски граждани със семействата си пристигат в Гърция с искане за политическо убежище. Съгласно закона им се налага глоба от 5 000 евро, настаняват ги в лагери до разглеждане на молбите им, съобщават адвокатите им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКой е изгонил Ердоган, бе? Ердоган няма как да изгони Франция защото тя е много по-велика държава от джaмахирията му.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да обявят военно положение следствие политиката на Ердо и тогава урбулишко емигриращите ще се смятат за диверсанти.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези бежански кризи в мюсюлманските страни, войните и превратите никога не спират и се мъкнат тука една сюрия икономически мигранти.И измежду тях терористи и криминални елементи. В Индия например приемат бежанци ,но само немюсюлмани.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са мигранти ,защото такива са хора ,който по един или друг начин влизат законно в чужди страни това са незаконно пресичащи границите хора по смисъла на закона такива се затварят в затвор след ,което се депортират там откъдето са дошли а тези от тях ,който не изпълняват разпоредбите на граничарите трябва да се третират като заплаха за националната сигурност на ЕС и конкретната държава също.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа, едва сега се сетихте да си пазите границите мързеливи гърци! Значи могло??? Виж ти. Изритаха комунистите от СИРИЗА и взе да става доста трудничко за каналджиите?
3
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
що да не може?няма никаква логика да не го направи, ако преценят, че им е изгодно в дългосрочен план.меркел да не би да не притискаше страните да ги пускат, а после и да ги приемат?!
2
6
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Проблемът има елементарно решение-на власт политици като Салвини и Льо Пен-кьорав мигрант няма да остане в Европа!Да не говорим какво ще стане с изнудването на Ердоги.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И вие сте едни хем не можело да използват мигрантите като натиск, пък в Лесдос и на други острови местните хора са вдигнали ръце от мигранти.