Гърция ще купува оръжия, да повиши възпиращата си сила

Атина е готова да похарчи част от паричните си резерви за това
1 сеп 2020 16:00, Елка Василева
72
Гърция ще купува оръжия, да повиши възпиращата си сила
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция води разговори с Франция и други страни за оръжейни покупки, за да засили военната си мощ на фона на растящото напрежение във връзка с енергийните ресурси в района в Източно Средиземно море, заяви за Ройтерс правителствен представител.

Ден по-рано гръцкият министър на финансите заяви, че страната е готова да похарчи част от паричните си резерви за покупка на оръжия и други средства, които да помогнат за повишаване на "възпиращата й сила".

Още по темата

"Водим разговори с Франция, и не само с Франция, за да увеличим отбранителния капацитет на нашата страна", заяви за Ройтерс правителствен източник. "В тази рамка има дискусии, които включват и покупката на самолети".

Официалният представител добави, че не е взето окончателно решение.

Гръцки медии съобщиха вчера, че Атина е договорила доставката на 18 изтребителя Рафал от Франция.

"Няма споразумение, както пишеше в някои медии. Но има дискусии по няколко теми", заяви френски правителствен източник, без да даде повече подробности.

Гърция има разногласия със съседката си Турция по редица въпроси, включително за въглеводородните ресурси в региона, произтичащи от противоречащи си претенции за обхвата на континенталните им шелфове, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е Франция, че ако разчитахме на Германия досега да са стигнали до Виена турците. Франция наистина е велика и има най-силната армия в ЕС.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да разберат какво ги удари фесовете
53
8
 
5
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
и трябва Гърция да слючи договор за тези острови с Турция и да даде няколко островчета на. В противен случай в момента тези острови са окупирани от Гърция.
52
10
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Гръцките шомари да не лаят много. Преди Османсакта империя да разпадне Италия взима тези острови и сключват договора (Уши) след оттеглянето на италианците тези острови ще бъдат дадени на Османската Империя. Но после Османската империя се разпада италианците се оттеглят а островите са оставени на Гърция. След това се създава Република Турция а този договор (Суши) отпада защото Турция не е наследничка на Османската империя. А Гърция в момента няма правото да окупира тези острови защото няма догово
51
7
 
7
 
! Отговори
Vasileos tonromanion преди 3 години
Абе тука има няколко дюнеци които пък се смятат за турци те още не знаят че преди няколко столетия прадядовците им са били българи сърби македонци византийци арменци кавкази и от страх за да оцелеят си сменили религията апък византийците за ромеите/рум/ които приемат ислама ги наричали турци, вие си нямате хабер от история бе глипаци ако не вярвате вървете си направете ген тестове та давидим какво ще излезете, ХА ХА ХА ХА.....
50
6
 
7
 
! Отговори
Vasileos tonromanion преди 3 години
Абе хора не купувайте турски стоки защото съответно турция започна да налага твърде много данъци върху чужди стоки тази държава стана много империалистична и паннационал религиозна със сън за ново османлийство, препоръчвам да не купувате турски стоки тъй като същотото правят те към нашите и европейските стоки. А за тези които сънуват за супер турция абе вие били листе в тази антидемократична държава ще ви уграбят и избият там за един ден няма човешки права и свободна мисъл има само лъжа и измама
49
7
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 3 години
Тая пропаднала държава гърция преди 5 години фалира. От ЕС ги хранят с данъците на останалите членки. Няма от къде да купуват оръжия. Франция им доставя оръжия вчера изпратиха някакъв смешен кораб.
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най вероятно щатите са на страната на гърците а пък руснаците на страната на турция. За съжаление това е предпоставка за световна война.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франсетата са добри в пиенето, яденето и любовта. Когато се стигне до война са трагични. Най - силната им бойна единица е чуждестранния легион, а в него почти липсват французи. Гърците пък са много добри в шикалкавенето. Ето и в момента се възползват че САЩ се отръпнаха от Турция. Не знам Русия чия страна ще заеме. Дефакто т о ва ще реши кой печели
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Турция удари с пълна сила, , Гърция няма шансове. Въпроса е какво мислят т.нар велики сили по въпроса. Дали ще жертват Гърция или ще се появи нова държава - Кюрдистан
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не беха ли фалирали и с дългове над 300 млрд.? Или щом купуват от Франция и Германия, раздуването на дълга е напълно ОК...
44
8
 
6
 
! Отговори
Какво знаеш преди 3 години
До сссссЩом Русия купува военни фрегати от Франция няма какво повече да се коментира велика ли е Франция или не. Страна с ядрени подводници не подлежи на конфликт. Анкара е смeтище сравнена с Париж. Нашето президентче като се качи до покара френски изтребител там щеде да припадне за какви технологии става въпрос.
43
6
 
5
 
! Отговори
Решението преди 3 години
А вместо всичко това не може ли оранжевият гоблин да изпрати един Б2 който за 2 часа да засипе цяла Турция със свинска мас с червен пигмент. И мустакатият и свитата му заедно с цялата им армия като се видят омазани в cвинскa мас и целите като кървави, тогава гоблинът казва-това беше само за да разберете че сте безсилни и какво следва ако продължавате да се репчите. Следващият път ще са истински бомбите и червеното няма да е боя, а кръвта ви.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то освен с300 (купени от Кипър,но им беше обяснено в прав текст че няма да има Гръцки Кипър ако ги разположат там) Гърция имат и Patriot. Така че да си купуват и самолети.Да видим кой първи ще фалира..Тя и турската икономика не е цветуща...
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтребителите не са възпираща сила,а са атакуваща такава, не подвеждайте хората.Ако бяха купили зенитни комплекси можеше да се пише че са такива между другото те имат такива С 300 но за тях не се пише защо ли?Гърция има намерение с подкрепата на Франция пак да се опитат да завладеят западна Турция с Истамбул е веднъж пробваха.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гъъъзотакис щял да върти мминети на макарон за да се изплати
39
3
 
5
 
! Отговори
До Франция е велика преди 3 години
Всъщност си далеч от истината, с изключение на ядрените глави и не са на 3то място, а на шесто или седмо. Освен САЩ и Русия, има още ядрени сили като Китай, Индия, Пакистан, Израел, Великобритания, Северна Корея + Бразилия и ЮАР, въпреки, че никъде не се споменават.
38
8
 
9
 
! Отговори
Observer преди 3 години
И другарите му Кремъл няма да могат да му помогнат , ако Ердю продължава да върти каръчката на франсетата !!! Просто ще му я поставят отзад!
37
16
 
16
 
! Отговори
Франция е велика преди 3 години
И само да кажа, че Франция има най-успешната военна история в Европа, имат армия която редовно участва във военни конфликти в Африка, имат огромен ядрен арсенал (само САЩ и Русия имат повече ядрени глави), имат ядрени подводници, самолетоносачи, топ изтребители, така че много да внимават турците че ако утре начело на тази държава застане някой по-луд от Истанбул ще остане само един кратер. Франция има най-силната армия в Западна Европа и пета най-силна в света.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много смешно е когато българите пишат за фалираната Гърция и едновременно имат 1/4 вътрешен продукт и 1/3 заплати от тях