Радев: Основен фактор за сигурността на всички в НАТО е единството

Планът на НАТО за развитие до 2030 г. залага високи цели
Обновена: 14 юни 2021 13:30 | 14 юни 2021 13:29, Елка Василева
73
Радев: Основен фактор за сигурността на всички в НАТО е единството
Снимка: БГНЕС

Основен фактор за сигурността на всички държави в НАТО е нашето единство. Това заяви президентът Румен Радев при пристигането си за днешната среща на върха на алианса в Брюксел.

Той поясни, че говори за единство не само в общата политическа воля за развитие на адекватни отбранителни способности и постигане на съвместимост за водене на съвместни операции, но и в развитието на отбранителните индустрии и водещите технологии.

Още по темата

Държавният глава отбеляза, че планът на НАТО за развитие до 2030 г. залага високи цели.

Предстои да обсъдим адаптацията във все по-предизвикателната среда за сигурност, стратегическите приоритети на алианса и начините за тяхното постигане, посочи президентът.

Той припомни, че на срещата на върха на НАТО през 2019 г. е поставил въпроса за растящото разделение между страни производители, които развиват икономиките и социалните си системи чрез производство на високотехнологични отбранителни продукти и изнасят, и на страни-клиенти, които, купувайки тези продукти, инвестират в икономическите системи на развитите държави и по този начин изостават още повече в своето социално и икономическо развитие.

Посочих пътища за преодоляване на този технологически разрив между страните от НАТО чрез засилване на индустриалното сътрудничество и обмен на технологии при всяка по-крупна военна сделка. Със задоволство мога да споделя, че в плана "НАТО 2030" вече виждаме начални проекти, които да водят в тази посока, заяви президентът.

Изключително удовлетворен съм, защото проектите, които ще обсъдим днес, са залог за запазване на технологичното предимство на алианса и са от огромно значение за развитието на отбранителната индустрия на България, на нашия научен потенциал, на частната инициатива и на старт-ъп екосистемите, добави държавният глава, цитиран от БТА.

 


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 60Той борисов ви каза лично колко сте про'сти, ама от про'стотия как да го вденете?!ПП. Също както атлантикът плевнелиев се хвалеше, че дисидентствал, щот подкрепял с плакат ръководството на бкп.
60
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
Ице , ти ще пишеш за опорни точки бе , който си зациклил на едно и също и само блестиш със своята досадност! Борисов е най-успешният Премиер който сме имали, и колко прости трябва да сте останалите, щом продължава да ви бие ,където ви хване! Тепърва има да отрезнявате, заедно с примитивният Фигурант! Въпросът е само, какво ще бъдат щетите за държавата! Но на вас кога ви е пукало?
59
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Тикволандия/57"Само тролване по гербаджийската опорна точка, дотам им стига нивото." - ми то да си фен на герб, трябва да си по-про'ст от тиквата. Инак как ще се разбереш с него?!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разединителят говори за единство?! Добре, че никой вече не му вярва.
57
3
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
Интересно как нито един от тези, които са писали нещо по темата не е коментирал това, което казва президентът Радев. Само тролване по гербаджийската опорна точка, дотам им стига нивото.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основният фактор за България в НАТО е пълно послушание и безприкословено изпълнение на волята на господарите ! Платете самолети авансово - плащаме , ако кажат , идете се удавете - ще се удавим !
55
1
 
2
 
! Отговори
МЕ-КЕ-РЕ... преди 1 месец
Е..... ТОЙ...!!
54
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Някой/53"Това да изкривяват думите на Борисов, някои го превърнаха в занаят!" - аре, аре... неграмотните атлантици през 9 планини и морета вода ще донесете, само да не си признаете че до един сте активистки комсомолски изчадия (или от семействата на такива).Давай по-направо, колко си умен, красив и начетен, като тиквата колегите ти ще те разберат, дори като плевнелиев да се пишеш дисидент, щот си подкрепял ръководството на БКП.Оти всички сте про'сти.
53
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/55"Сега съм само *** като Бойко" - пич, като те гледам, ти и преди си си бил про'ст като Бойко.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пич ти разедини България и мене ме разедини на *** и още по-***. Сега съм само *** като Бойко, правиш се че си за НАТО, а служиш на русия. Чудя си тая дума "единство" не трябва да я изричаш.
51
2
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
До Христо...Това да изкривяват думите на Борисов, някои го превърнаха в занаят! Изобщо не е било смисъла това, което е казал Премиерът! И ако той е "***", какви трябва да сте вие, щом повече от десет години и едни избори не може да спечелите! Накрая се наложи и да извикате Ч" алгаря, че на него селяните повече му ловят вяра!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нато казаха че ще изгонят някой слаби държави кото се чудят кой път да хванат
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
NATO кога ще го подгони тоя предател и руски слуга?
48
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Защото атлантикът, по дефиниция, е най-дебелоглавият и ограничен, неграмотен комунист.:) дерзайте неграмотни атлантически поддръжници на БКП!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не случайно ти викат "Разединителя"
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пич ти разедини България, правиш се че си за НАТО, а служиш на русия. Чудя си тая дума "единство" не трябва да я изричаш.
45
3
 
7
 
! Отговори
Герберяшки преди 1 месец
Радев ще остане в историята, като най-големия разединител от всички български президенти. Като човека, който призова за държавен преврат със стиснато вдигнато юмруче - символа на комунизма. Дали това е случайно или е под диктовката на Москва? За мен е без съмнение, че Радев е човек на БСП-Русия.
44
2
 
2
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 1 месец
Нато да се остъкли!
43
9
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Браво ! А оня , Тиквата само се кланяше и козируваше като портиер !
42
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
атлантическите деца искат също като бащите си, дъртите партийни секретари, всички да са един дол про'сти дренки и да имат един господар. Та даже и да не се сменя. Затова атлантикът Паси спаси БКП.Защото атлантикът е най-дебелоглавият и ограничен, неграмотен комунист.