Талибаните заповядаха бойците да не посягат на чуждо имущество

Наредено им е също така да уважават чужденците
17 авг 2021 16:06, Елка Василева
43
Талибаните заповядаха бойците да не посягат на чуждо имущество
Снимка: БГНЕС

Частните домове на жителите на Кабул са неприкосновени, не бива да се посяга и на частните автомобили, разпореди на бойците си заместник-командир на талибаните в момент, когато екстремистите укрепват контрола си върху Афганистан, предаде Ройтерс.

"Току-що пристигнахме . . . в Кабул. Никой не бива да влиза в домовете на хората или да отнема автомобилите им, при никакви обстоятелства. Ако служител или друго лице извърши това, действието му ще се смята за измяна към системата, за измяна към кръвта на мъчениците и кражба", заяви в аудиопослание, разпространено от местната телевизия "Толо нюз", ръководителят на военната комисия на талибаните молла Якуб.

Още по темата

Талибаните наредиха също така на бойците си да спазват дисциплина и да не влизат в дипломатически сгради, да не посягат на дипломатически коли, а на обикновените хора казаха да продължават да водят нормален живот, заяви днес висш представител на групировката.

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) поиска днес да бъде преустановено насилственото депортиране на афганистански граждани в страната им, включително на кандидатите за убежище, чиито молби са били отхвърлени, предаде Франс прес.

А Върховният комисариат на ООН за правата на човека поиска от международната общност да окаже пълна подкрепа на афганистанците, които са изправени пред "непосредствен риск" в своята страна след завземането на властта от талибаните.

"След бързото влошаване на ситуацията в сферата на сигурността и правата на човека в обширни части на страната и с оглед на извънредната хуманитарна ситуация Върховният комисариат за бежанците призовава държавите да сложат край на насилствените депортации на афганистански граждани, за които преди е било решено, че не се нуждаят от международна закрила", каза на пресконференция в Женева говорителката на ВКБООН Шабия Манту.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Много добре! Да са здрави! Само и Христианите да не пипат! Със западните неверници да правят каквото искат.
31
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Каквото и да са заповядали талибаните,бежанската вълна тръгна. Американците се провалиха,преди тях СССР ! САМО ,ЧЕ МИГРАНТИТЕ ЩЕ ЛЕГНАТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ БЮДЖЕТ НЕ НА USA !
30
6
 
3
 
! Отговори
Kanuni преди 2 години
Шериатът не е талибанско произведение, а божието правосъдие. То е продукт на много учени, на векове история и труд на ислямските прависти, кое е най-добре за обществото, за мъжа, за жената. Да поотделно, защото те не са родител 1 и родител 2 Мислиш ли, че е по-недомислено от десетките теории, които са избълвани през последното столетие?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко намиращо се на територията на Афганистан е собственост на студентите от движение талибан. който вдигне ръка срещу студентите, ръката се сече!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До !:, като не ти харесва ЕС бегай в Афганистан, да се сражаваш. Не мога повече, заклевам се.
27
5
 
17
 
! Отговори
!: преди 2 години
Не ги знам талибани ли са, муджахидини ли са....обаче щом са казали, това и ще стане. Иначе следват рязане на крайници и бой с камъни. Пък западноевропейските толерастки държави всеки протест завършва с палежи, работи магазини и грабежи. Такава е демокрацията в наши дни...представете си в какъв антиутопия живеем, че талибанските правила да ни се виждат коректни. И като се замислиш, хан Крум едно време е управлявал така, че май и няма по-успешен от него в наше време....
26
4
 
5
 
! Отговори
ASD преди 2 години
да им пратим Бойко. Ще го направят принцеса
25
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАЛИБАНИ ДРЪНЦИ! 200 ДУШИ С КАЛАШНИЦИ!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е Иран, друго е Афганистан. В Иран и аз съм пътувал и е спокойно като цяло. Имат строги закони срещу контрабанда и наркотици, но това носи и своите плюсове както всеки нормален ще се съгласи, че наркотиците са нещо гадно. В Афганистан обаче е било различно и май още дълго време ще бъде различно. В Афганистан, уж талибани, уж шариат, пък мафия, грабежи, престъпност, бедност, безработица, заплахи, насилие, бой, джебчийство и младежи от мъжки пол проституират.
23
6
 
7
 
! Отговори
Terrorist преди 2 години
Я, имало и фенове на талибанската "демокрация" из форума. Явно не са им сърбали попарата.
22
6
 
8
 
! Отговори
до Додо преди 2 години
Аз съм живял 2 години. Тук сте облъчвани как това е някакъв ад от цялата западна пропаганда, как жените са тормозени, а децата гладуват. Това са глупости. Процентът тормозени жени едва ли е по-голям от тукашният, а процентът тормозени мъже е определено по-малък. Разбира се, това тук няма как да се изговори публично, защото ще бъдеш заклеймен като женомразец, примитив и антифеминист. Ходил съм в и в Иран. Младите се събират, забавляват се. Какво искаш, може да правиш. Да, никой не ти го натрапва.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Додо, за някои градове в Афганистан преди войната разказваха, че гъмжало от хoмосeксуалисти. В никакъв случай не упреквам гeйовете, ако са истински такива. Все пак те не са виновни, че са се родили така. Обаче по времето на талибаните това е било нещо едва ли не като ежедневие. И даже е било опасно за хора като теб например да отидат там без да знаят за тези особености на региона, защото изнасилвaнията са били някакво едва ли не ежедневие, което дори не е правило кой знае какво впечатление.
20
8
 
13
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Не съм мохамеданин и не си представям да живея в ислямска държава, но на фона на сакралния ужас, който Глобо-Хомо Елита наложи над Западния свят, като че ли ми се вижда почти привлекателно да живея в обшество на порядки и по божиите закони, не по глобо-хомовските- където мъжкия рек.тум е детероден орган, а 3 годишни момченца биват химически кастрирани, защото родителите им решили, че са със сбъркан пол. Бог да ни е на помощ!
19
1
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
В АФГАНИСТАН ТАЛИБАНИТЕ ИЗЛЕЗНАХА ХОРА САМО ТУКА НАШИТЕ ТАЛИБАНИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕ
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде на бас, че талибаните ще сформират правителство по-рано от нас българите!
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А банкянската тиква спазва ли това за чуждото имущество ? Кога ще върне суджука и съдържанието на нощните шкафчета ?
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще стане така: Афганистанците ще искат да се върнат обратно в Афганистан, Великобритания няма да ги пуска. Китай ще даде пари за работа в Афганистан, всички ще се върнат обратно.
15
4
 
17
 
! Отговори
забялязвате ли преди 2 години
Медиите започнаха да чистят образа на талибаните.Свои хора са за главния диктатор в Белия дом.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада много искаше да върне афганистанските бежанци обратно във войната, сега не иска да ги връща при мира.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14Защото в България има мъже и ще им дойде малко тясна държавата:)) Може да пробват ... колко държави са пробвали за 13 века...