Кимченунизъм - новата идеология на Северна Корея

Изглежда Ким Чен Ун се опитва да се откъсне от предшествениците си
4 ное 2021 21:10, Нели Христова
171
Кимченунизъм - новата идеология на Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни се появи информация, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е премахнал портретите на баща си и дядо си и е започнал да популяризира нова идеология - "Кимченунизъм". Според експертите, това е ясно усилие, че Ким Чен Ун иска да се откъсне от сянката на своите уважавани предци и да подчертае собствените си пълномощия като героичен водач

Според шпионската агенция на Южна Корея новият термин се използва в правителствените кръгове и снимките на бащата на лидера на КНДР - Ким Чен Ир и президента-основател Ким Ир Сен са премахнати от официалните сгради в Пхенян. Държавните медии започнаха да наричат ​​Ким "великия лидер", термин, запазен преди за неговия дядо Ким Ир Сен.

Промените са безпрецедентни в Северна Корея, където смирението към предците винаги е било част от култа към семейството на Ким. Това предполага, че месец преди десетата годишнина от неговото наследяване на властта, 37-годишният Ким Чен Ун е много уверен в своята сила и авторитет.

"Сигналът не може да бъде по-ясен", пише Фьодор Тертицки, специалист по Северна Корея от университета Кукмин в Сеул, на уебсайта NK News. "Ким Чен Ун не харесва определени аспекти на системата, които баща му и дядо му са изградили – по-специално този, който обвързва легитимността на наследника с неговото уважение към неговите предшественици. Настоящият лидер иска да бъде собствен автократ."

Терминът "Кимченунизъм" все още не е използван от официалните медии, но е открит от Националната разузнавателна служба на Южна Корея, която информира депутатите в Сеул миналата седмица. Значението на термина не е ясно - вместо да описва ясно дефинирана политическа идея, той вероятно е не повече от широко твърдение за величието и мъдростта на Ким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
13
 
4
 
! Отговори
УБИВАЙ ГА ВЕ КОКОРЧО преди 2 години
Кокорчо ще ви разкаже играта. Вместо да ви бие тупаници, Кокорчо ще ви бие топки. Защото Кокорчо е дваж-по-голям мъжкар от Боко жинъта и Томислав пудела. Смее ли някой да даде минус на тоя коментар, който е чиста истина, а?
84
9
 
6
 
! Отговори
Свети Боко Тиквуня преди 2 години
В автобиографията на Боко ще пише как е станал премиер от пазач. Много пазачи мечтаят да успеят като Боко някой ден... Но Боко е велик човек. Няма как да сте като него.Най-добре бъдете себе си.
83
9
 
6
 
! Отговори
Пазач на подлез преди 2 години
Боко тиквата беше пазач на Тодар Живков. Защо гласувате за него?
82
11
 
6
 
! Отговори
Агент Смълдър НЛО преди 2 години
Никога няма да гласувам за комунистите от ГЕРБ и ДПС - моя вот отива за Кирчо и Кокорчо.
81
3
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Джендъризъм - тва е идиологията на ЕС ! Ха дъ вий честито.
80
3
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 2 години
Ще дам гласа си, за харвардския звяр от Канада - Kirtscho. НЕ НА КОРУПЦИЯТА!!!!
79
2
 
1
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
Ще дам шанс на Kirtscho Und Kokortscho. Давайте, имате моята подкрепа!
78
1
 
1
 
! Отговори
Zieg Kirtscho преди 2 години
Zieg Kokortscho! Народа е с вас! Мачкайте ***, харвардски зверове!
77
0
 
2
 
! Отговори
Kirtscho und Kokorts преди 2 години
Kirtschi und Kokortscho sind die Retter Bulgariens братя, дайте им доверие. Не много - само за 3 месеца. Да пробват. Ако не успеят ще ги чегъртам с вас, както направихме по-рано с мутрите от ИТН.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само до преди година водещата религия в България беше будизма, всички дори митрополитите се кланяха на агент Буда
75
4
 
4
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 2 години
Кирчо и Кокорчо ще мачкат кoмунягите ГЕРБ и ДПС като куцо пиле домат, след 2 седмици.
74
3
 
3
 
! Отговори
Космополипетко преди 2 години
От КНДР до САЩ има едно правило, което важи - извади ташaци, като Кокорчо и няма сила, която да те спре. За това *** от ГЕРБ и ДПС треперят пред Кокорчо. Защото ще ги мачка като куцо пиле домат.
73
0
 
4
 
! Отговори
Фамилия Мичоакана преди 2 години
Време е да станем по-добри. За Бога хора, обърнете се към доброто!
72
0
 
1
 
! Отговори
Леко Филмаре преди 2 години
Не ми разказвай филми от скорсезе. Истинските филми ги прави човека с коефициент на интелигентност 200 - Стенли Кубрик. Широко Затворени Очи, Сиянието, Пълно бойно снаряжение и други. Който не познава изкуството на Кубрик е никаквец. Ако се самоуважавате поне малко, започнете да гледате филмите на Кубрик.
71
0
 
0
 
! Отговори
Моя метод ли? преди 2 години
Ми копилето краднало десет години държавни пари от населението, прецакал мафията с гилотината комуникация и се мисли за Господ Бог. Моя начин ли - събирам екип от талантливи момчета, прибира се той в луксозното си имение а само сме му сипали приспивателно. Нищо не му правим, но минираме цялата къща с несмъртоносни,но осакатяващи капани от всякакъв тип. И почваме да си играем с него като котка с мишка и го насочваме до летален финал по наш избор!
70
1
 
0
 
! Отговори
Клишето: преди 2 години
Виж сега защо е клише без творчество отрязаната конска глава на кон за два милиона в спалнята на собственика.Какво му казваш всъщност с тази комуникация:Първо най-ценното ти притежание после тебе.Кратко, точно и ясно с изтънченост на гилотина.Няма фабула, няма загадка, няма съспенс по Хичкок ... Друг е изтънчения метод. Какво ви е направило животинчето? К'во коня е виновен, че собственика му е тапанаррррр. Голема загуба на прекрасен екземпляр. Друго е да се събуди в скука и да свърши в Земен ад
69
0
 
0
 
! Отговори
Хоакин Чапо Ел Менчо преди 2 години
Начина по който водиш войната си е непродуктивен. Псувай ме колкото искаш - това е самата истина.
68
1
 
2
 
! Отговори
Т,Ж.Г.Д. преди 2 години
РАДЕВИЗЪМ. Ако това пък искаме ние, ще се превърнем на севернокорейите на Балканите.
67
0
 
0
 
! Отговори
Ля Менчо преди 2 години
Начина по който водиш войната си е смехотворен.
66
0
 
1
 
! Отговори
Ля Менчо преди 2 години
ДЪРПАЙ ЗАДНА. Няма как да победиш Борисов. Борисов е най-успелия човек в България. Дърпай назад. Бунтарщината не върви при Борисов. Откажете се. Просто се примирете. Той няма да управлява никога повече - оставете го, защото е опасен и ще запали държавата. Толерирайте го. За добро е.