Почина най-възрастната мъжка горила в света

Ози е починал на 61-годишна възраст
26 яну 2022 12:52, Ния Христова
35
Почина най-възрастната мъжка горила в света
Снимка: Pixabay
На 61-годишна възраст почина вой-възрастната мъжката горила на име Ози, съобщиха от пресслужбата на зоопарка в Атланта, Джорджия, цитирани от БГНЕС.
 
"Семейството на зоопарка в Атланта с тъга съобщава за кончината на 61-годишна възраст на Ози, най-възрастната мъжка горила в света", се казва в съобщението.
 
Ози се нарежда на трето място в списъка на най-дълголетните примати в света. Все още не са установени причините за смъртта на животното, което принадлежи към вида западна равнинна горил. През посредните си дни Ози е изпитвал загуба на апетит и слабост.
 
Ози е последният член на първата популация горили, пристигнала в зоопарка в Атланта през 80-те години на миналия век. През 2009 г. той е първият индивид от своя вид, който се научава сам да измерва кръвното си налягане. 
 
Ози има потомство от три поколения.
 
По данни на Световния фонд за дивата природа през последните 25 години популацията на западните равнинни горили е намаляла с 60%, а причината за това са бракониерство и болести. Те се размножават сравнително бавно, като една женска ражда едно малко на всеки пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
4
 
! Отговори
мъка...мъкааа... преди 2 години
...гОООлема мъка....отивам да си посипя главата с пепел...!!!!!