Кметът на Отава обяви извънредно положение заради протестите

"Конвой на свободата" парализира града
102
Кметът на Отава обяви извънредно положение заради протестите
Снимка: БГНЕС

Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града, което да помогне за справяне с безпрецедентните 10-дневни блокади от протестиращи шофьори на камиони, който парализираха канадската столица, предаде Ройтерс.

"Мерките отразяват сериозната опасност и заплаха за безопасността и сигурността на гражданите, които създават продължаващите демонстрации, и подчертават нуждата от подкрепа от други институции и клонове на правителството", посочи в изявление кметът.

Още по темата
Уотсън, който по-рано днес се оплака, че демонстрантите са повече на брой от полицаите и контролират ситуацията, не даде подробности за това какви мерки може да наложи.

Протестът, наречен "Конвой на свободата", започна като движение срещу въведеното от канадските власти изискване за ваксинация на преминаващите границата със САЩ шофьори на камиони, но прерасна в по-широка проява на недоволство против обществените здравни мерки и правителството на премиера Джъстин Трюдо./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уееее,Дано обесят Градо,трябва да има показно възмездие,за да не се повтори никога това,Да не смеят да го причинят на децата ни.Доживотен затвор за фашистите,до края на живота си да плащат!!
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над два милиона ваксинирани в България и още ,2,5 милиона български граждани ваксинирани в чужбина и живеещи от години в чужбина. Почти не останаха неваксинирани сред пълнолетните.
82
1
 
2
 
! Отговори
До Ваксъра преди 2 години
До Ваксър Не се пукаме, смеем се. "Брой поставени ваксини" отчитат повторени и потретени. И доктори и мисссирки с болка го признават.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те за това в САЩ отмениха задължителната ваксинация чрез федералният съд.Ако излезнат и в САЩ камионите на протест, е свършено с икономиката и доставките на храни. Ще настъпи анархия. А там всеки има оръжие в къщи от автомати до снайпери и може да стане страшно.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че преписвате статии, това е ясно и видно, ама вие и същите снимки крадете от другите новинарки
79
1
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Досега винаги ни даваха за пример случващото се на запад от България и ни призоваваха и ние да правим същото.Сега не виждам указания да се следва канадския пример.Защо така?
78
1
 
14
 
! Отговори
ПИСТАЕЛ преди 2 години
До ЧИТАТЕЛ-чето, групови шествия организират гейовете и производните им полове, а тези хора с камионите - протестират! Проблемът за споменатите от теб виртуални шестващи и Трюдо, е в индикациите, че шофьорите в САЩ, може да подкрепят канадските си колеги. Тогава ще стане интересно на този континент. Можете да ги наричате както си искате шофьорите, но ако не друго, поне имат смелост да се противопоставят на това, което смятат за нередно и в ущърб на техните интереси.
77
1
 
4
 
! Отговори
До фена преди 2 години
На камионите без водач. Докато се появят САЩ ще са фалирали.
76
18
 
1
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Всеки ден в България се ваксинират по 10000-12000. Пукате ли се от яд антиваксъри, че намалявате прогресивно
75
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧИТАТЕЛ Не им хареса на местните балканци, че техните герои са всъщност разни нефелни неграмотници, и че срещу "похода" им има вече противопоставяне. Не се връзва с представянето на "похода" като такъв от "народа". "Народа" не иска тия полуграмотни шоферчета да си налагат примитивните възгледи и поведение.
74
1
 
2
 
! Отговори
До този преди 2 години
До Анонимен ... с Кралската гвардия - да не те среща "сополанко" като канадски/американски тираджия. По-големи са от камионите си, тъй да знайш
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада вече се бори за свободата сиТрюдо да подава отставка за да се упокоят хората
72
32
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
В целия град има групови шествия против шофьорите. В центъра живота е спрял. Ако не се намеси армията, или по-твърда полиция, ще започнат масови безредици. И досадниците ще бъдат изметени, без любезности.
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79 "Забрави" да не търсиш някой/нещо да ти наказва "враговете".
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77: Оффф, забравих основното: Не споменавай Бог пред феновете на евгениката, независимо в какъв контекст. Получават сериозни колики.
69
20
 
10
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Не се занимавайте с държава в която лапе на 18 години има в спестовната си сметка 10 пъти повече пари отколкото вие ще изкарате през целия си живот. Гледайте си осраната държавица в която животът не струва и 5 стотинки и работите цял живот като роби по 12 часа на ден за да имате филия хляб и маргарин.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 "Въобще на нищо не се надявам" Значи не можеш да си преведеш това, което си написал.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големо важно! Гледах сутринта по BBC даваха репортаж от Афганистан. Там хората са на ръба на оцеляването, няколко месеца след идването на талибаните на власт. Редят се на опашки за помощи, храна и т.н. И никой не спазва никакви мерки - ни маски, ни каски! Пък не виждам трупове по улиците защо така? Въпреки че са гладни, много деца видях да просят по улиците...Как така? Ако мерките помагаха ужким, тогава защо в Афганистан няма разлика от другите държави в които има драконовски мерки???
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да има индивиди с повечко тестостерон в едно общество означава от една страна, че има повече инциденти, но от друга - че правителствата не могат да правят каквото си искат. А интелигентните алфа мъже могат да пазят цялото общество. Затова и много модерни тенденции са насочени към намаляването на броя и към поставянето в унизително положение на алфа мъжете. Така масите стават послушни и безобидни. Ето и конкретния пример в новината защо правителствата хич не желаят хора с високи нива на тестерон.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще на нищо не се надявам, защото е ясно, че колкото и да ти говоря, ще продължиш да си рупаш за красотата и умнотията и ще се чудиш как да пробуташ любимата си евгеника.