Кметът на Отава обяви извънредно положение заради протестите

"Конвой на свободата" парализира града
102
Кметът на Отава обяви извънредно положение заради протестите
Снимка: БГНЕС

Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града, което да помогне за справяне с безпрецедентните 10-дневни блокади от протестиращи шофьори на камиони, който парализираха канадската столица, предаде Ройтерс.

"Мерките отразяват сериозната опасност и заплаха за безопасността и сигурността на гражданите, които създават продължаващите демонстрации, и подчертават нуждата от подкрепа от други институции и клонове на правителството", посочи в изявление кметът.

Още по темата
Уотсън, който по-рано днес се оплака, че демонстрантите са повече на брой от полицаите и контролират ситуацията, не даде подробности за това какви мерки може да наложи.

Протестът, наречен "Конвой на свободата", започна като движение срещу въведеното от канадските власти изискване за ваксинация на преминаващите границата със САЩ шофьори на камиони, но прерасна в по-широка проява на недоволство против обществените здравни мерки и правителството на премиера Джъстин Трюдо./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо: Опа, почитателят на умните и красивите. Или не, чакай, самият той умен и красив и обладател на изключителното право на възпроизводство. :))))))))))))))))))))))
43
3
 
10
 
! Отговори
СНОЩИ преди 2 години
ПО БТВ МИ ХАРЕСА ТОЯ ОТ НПО -ТО - КАЗА,Ч Е ТАЯ Г. ТРТЪМП СЕ ВРЪЩА И СВЪРШВАТ ПРОСТОТИИТЕ СЪС ЗЕЛЕНАТА СДЕЛАК И КОВИДА И ДРУГИТЕ ЛЕБЕРАЛНИ ИДИОТИИ!
42
12
 
2
 
! Отговори
Христо преди 2 години
И аз квалифицирам хората по категории. Красивите са на първо място, защото красив човек да се роди е едно на един милион. Те трябва да са продължители на човешката раса, а на останалите да се забрани да се възпроизвеждат. После са умните, но тук говоря за точни науки като математика и физика. Останалата п.а.п.ла.ч завършила социални, хуманитарни, правни и икономически науки трябва да бъдат занулявани. И най-накрая идват професиите. Тези с елементарните професии няма нужда да живеят. Само цапат.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РВти си невъзпитан и не си свободен, а си роб на простотията си.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 РВ: Що бегаш, бе? Истината боли, нали? :)) Пък и като те чета, направо си вадя генерални изводи за "учеността" ти
39
13
 
2
 
! Отговори
РВ преди 2 години
Ще правя квот си искам бе, ***. Аз съм много по- свободен от теб. А за професиите- кой за каквото учил...нали в онова време точно всички бяхме равни? И сега пак ли ще сме равни? Защото бая имате да скачате докато се изравните с мен. Аре по здраво, че ще си изпусна самолета.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПРАВО ДА СУСПЕНДИРА КОНСТИТУЦИЯТА И ДА ОБЯВЯВА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА, ХАЙЛ!
37
5
 
11
 
! Отговори
До РВ преди 2 години
Ти какво подскачаш ве инжектиран маkak?Страдай си там с бустерите и се моли Богу да не се парализираш от ментетата!Инфаркта ще ти е спасението от мъките!
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РВ: Най обичам, когато някой почне да класифицира хората по професии - тоя такъв, значи трета категория, тоя онакъв - втора, тоя суперстар. Подобно похвати бяха много характерни за едно друго време, но още не са умрели. От подобно класифициране страната ни не може да се оправи. Ако имахме уважение към хората и не съдихме за тях по работата им, сега щяхме да сме на светлинни години от тук.
35
1
 
19
 
! Отговори
Ама преди 2 години
тия "политици" трюдоМудьо, кметО и други, не се ли сеща, че в един момент пак ще дойдат избори. Не че нещо, ама те само това умеят да "работят". А канадците са корави, няма да се дадат. И най-важното е, че не се делят на вакси/антивакси, отстояват си правото на избор, работа и свобода.
34
0
 
21
 
! Отговори
кой преди 2 години
А Балтовчето вчера иска въвеждане у нас на ВАКСИНАЦИОННИ сертификати.Демек - всяка година - задължително бодене на всички....Колко им плаща бурлака на тия бре
33
1
 
18
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До 24- И защо тогава правят извънредно положение, за да ангажират армията? За да раздават и те глоби ли? А се знае се че при такива протести тоталитарните режими, пращат свои агенти да внедрят стред мирните протестиращи, които да правят золуми за да опорочат протестите и посе да се разпрявят с тях със сила. Стар и изтъркан номер. А и "медиите" впрягат в начинанието.
32
29
 
5
 
! Отговори
РВ преди 2 години
Значи разни свободни хора, най- умните , знаещите и разбиращите от всичко но карайки камион за прехраната си, протестират за свобода която не им е отнета. Просто има нов закон и на който не му отърва- да сменя професията. Може да станат лекари или микробиолози. Нали всичко знаят за ваксини и вируси?
31
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От днес и Торонто е блокиран, а ковид-фашизма се клати като продънена гемия, която заплашва с потъването си да повлече и идеолозите му, защото след като изтърват властта, със сигурност ще им бъде търсена мъст и отговорност! Много европейски държави махат сертификатите, руснаците са на път да нахлуят поставяйки други приоритети, въобще начинание в което ковид - фашистите вложиха милиарди, рухва за броени седмици
30
5
 
53
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Eто това са свободни хора, а не австрийските мрши, на които им натресоха задължителна ваксинация, а те търпят безропотно
29
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 А когато ви блокираха Орлов мост с месеци не разбрахте, че си губите свободата заради едни превратаджии, а сега заради ваксинация, която спасява животи, ще ми правите "походи". Едно от особените качества на загубилите свободата си отдавна е, че ги карат като стадо. Неслучайно антиваксите си имат 12 овчари - за да ги карат.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията в Отава краде бензина на протестиращите. Видях заснето как разтоварват от един пикап туби с гориво. Сега ще видим дали ще има дела за кражба.
27
2
 
12
 
! Отговори
SVOBODATA ISKA BORBA преди 2 години
BYLGARINO UCHI SE DAROM DADENA SVOBODA LESNO SE GUBI BORI SE ZA SVOBODA BYLGARINO
26
2
 
38
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 2 години
БРАВО КАНАДЦИ!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ПОДКРЕПЯ В БОРБАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА!ТРЮДОК ВЕДНАГА ДА ОТМЕНИ ЗЕЛЕНИЯ ФАЛШИФИКАТ!
25
31
 
2
 
! Отговори
Армейски генерал преди 2 години
Огради около целия конвой, чекпойнтове с дрегери и тестове за наркотици и глоби, безбройни глоби. Нека продължават да стоят.