Кметът на Отава: Протестиращите контролират ситуацията

Те са по-многобройни от полицаите, призна Джим Уотсън
140
Кметът на Отава: Протестиращите контролират ситуацията
Снимка: БГНЕС

Протестиращите в канадската столица Отава контролират ситуацията в града и са по-многобройни от полицаите, призна кметът на града Джим Уотсън.

Десети ден центърът на Отава е парализиран от протеста на шофьорите на камиони, наречен "Конвой на свободата", срещу задължителната ваксинация, което прерасна в движение против Covid ограниченията, съобщава БНР.

Според "Ройтерс" демонстранти развяват нацистки флагове или знамена на Конфедерацията. Някои казват, че искат разпускане на канадското правителство.

Срещу четирима души са повдигнати обвинения за прояви на омраза и заплаха срещу публични фигури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
11
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Трюдо да го набият на кол
94
2
 
8
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Да избият правителството си без никаква милост
93
2
 
16
 
! Отговори
Varg преди 2 години
Браво на канадците.няма ковид,всички е един предварителен план за контрол над човечеството.
92
16
 
10
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Ще стане като у нас - платени пияни тълпи търчаха по заповед на Божков, насам нататък и избраха тарикатите отпред за депутати. Държавата лети надолу, цените нагоре, а корупцията и кражбите си цъфтят. Вижте как продадоха газ за милиони по далавера за 3 секунди. Това е началото на грабежа.... Ама имаме промяна, ей, подмяна.
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полиция и армия могат да ги спрат.НО НЕ ЖЕЛАЯТ! Изводът е ясен.
90
3
 
18
 
! Отговори
Обратното на Ройтерс преди 2 години
А според хората в Канада полицаите били облечени в есесовски униформи
89
2
 
41
 
! Отговори
Брат Вурст преди 2 години
Десети ден всички се питат "Абе, къде е Трюдо". Преди десет дена напълни гащите от страх и се крие като мишка. Премиер в нелегалност.
88
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезнат в Москва 5 човека в подкрепа на Навални и нашите медии пишат цяла седмица по 3 страници пространни излияния за лошия Путин. А сега, когато 2 млн души протестират 10 дни в демократчна Канада - статия от 3 изречения. Браво, бе! Не ви ли е срам?
87
2
 
20
 
! Отговори
мда преди 2 години
Канадците да напълнят пожарните вместо с вода с бензин и да палят парламента.
86
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на протестиращите.
85
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистките знамена НЕ са развявани от тираджиите. Развяват ги провокатори! Има видео. Що лъжете, защо омаловажавате случващото се. Хората ги подкрепят, носят им храна, пращат им пари, те се противопоставят на ГЛОБАЛИЗИРАНЕТО на света и преминаването му в ръцете на шепата световни богаташи!
84
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е САЩ да заподозрят Путин и за тези събития и да се намесят решително
83
2
 
64
 
! Отговори
Тц тц тц преди 2 години
Ах! Как "мръсничко" отразявате събитията. Веели нацистки флагове..и знамена на Конфедерацията..даже искали да възвърнат свободата си...т.е са "нарушители на обществения ред"!!! Как не ви е срам?! Друго си е да отразявате събитията през призмата Набодени..умрели...интензивни легла..наново заразени..и пр. Вярно беше казал един възрастен американски журналист,че " Ние/медиите/ сме платени про-сти-тут-ки."
82
0
 
39
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Това са най-цивилизиваните протестиращи. Имат си стройна организация, финансова помощ от солидарни хора и от солидарни анонимни. За толкова дни нищо по-сериозно не можаха да им измислят освен че вдигали шум и танцували по паметници. Пуснаха им 1-2 импланта с знамена но това не подлъга хората. Полицията поне си признава че няма проблеми. Единствения проблем е Трюдо и придажната му пасмина. По другите държави протестиращите рушат и се бият с полицията, тук си докараха сауни и забавления за децата
81
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да не ви се вярва, този протест ще бъде смачкан, а протестиращите ще ги съдят по-късно. В Канада системата е по-жестока отколкото у нас, има много случаи когато полицаи в Канада застрелват бездомници или психично болни, които държат в ръцете си отверка. Животът за обикновените хора в Канада е много труден и това са по-скоро социални протести. Има милиони проблеми, които се крият - починали хора от студ, бясна инфлация, корупция, лоша медицинска помощ подобна на тази в Бг и какво ли не.
80
1
 
12
 
! Отговори
А нали преди 2 години
уж бяха ''fringe minority with unacceptable views''?? Как така ще контролират ситуацията? Че сега и изжьнредно положение вьведоха в Отава.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коментар 83 Ти гледай на теб Бойко да не ти върнат,че пак ще има замразени пенсии и заплати.....
78
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Канада! Так держать.
77
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Нека ви !
76
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, но армията не иска да се намеси, а всички фирми с влекачи отказват да местят камионите под претекст, че персоналът им е с ковид")