Китай няма да подкрепи финансовите санкции срещу Русия

Ще запазим нормалните икономически и търговски връзки, посочи Гуо Шуцин
214
Китай няма да подкрепи финансовите санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Китай няма да се присъедини към налаганите от Европа и САЩ финансови санкции на Русия заради инвазията в Украйна, съобщи китайският банков регулатор, цитиран от Асошиейтед прес.

Китай се противопоставя на санкциите, заяви Гуо Шуцин, председател на китайската Комисия за банкова и застрахователна регулация.

"Няма да се присъединим към тези санкции, ще запазим нормалните икономически, търговски и финансови връзки с нашите партньори", заяви Гуо на пресконференция.

Според китайската страна всички санкции са едностранни, „тъй като те нямат правна основа и няма да имат необходимия ефект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Те затова са китайци( Номера на китайката), стар лаф- от световно значение! Джуджето на това разчиташе!
140
9
 
1
 
! Отговори
Аборигенът преди 2 години
България трябва да изгони всички китайски посланици и да закрие амбасадатта им ! Недопостимо е да не се противиш на тиранските действия на Путин !
139
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 160 Хаха Всичко е ок, само дето руснаците ще трбва да палщат в $ или злато щото рублата не струва нищо. . . . За съжаление си доста неграмотен или не разбираш прочетеното, което си е същото! Русия стои върху куп от стотици милиарди долари, които могат да се ползуват по цял свят. Затова отлепиха Русия от SWIFT, защото всичко става много скъпо, когато руснаците започнат да пазаруват в долари! Ако е необходимо могат да плащат и в злато! А България има злато, но на сиромашка България не и трябва
138
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците за пореден път показват мъдрост. Политиката и дипломацията е в кръвта им. Всяко изказване от тяхна страна относно войната в Украйна е много добре обмислено и премерено.
137
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфуций беше казал, не слушайте какво ви казва опонента а гледайте какво прави. Думите служат само за маска и прикритие на истинските му намерения.
136
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На думи Китай няма да подкрепи финансовите санкции срещу Русия
135
3
 
20
 
! Отговори
999 преди 2 години
Мъдър народ са китайците. Поклон!
134
2
 
15
 
! Отговори
Единственият начин преди 2 години
...да се победи Русия е като се пусне изкуствен синтетичен петрол. Ама едва ли ще е скоро. Ресурсите и оръжията са в Русия. Фабриката - Китай.
133
4
 
15
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Това го каза още Ванга. Ама никой не й повярва. Сащ отиват в историята. Не взимам ничия страна. Просто така ще стане.
132
1
 
12
 
! Отговори
ТТТ преди 2 години
Всяко чудо за 3 дни. Като стане голямата съюзна република с население 200млн ще видите как със 200 ще се върнат всички компании.
131
14
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Всичко е ок, само дето руснаците ще трбва да палщат в $ или злато щото рублата не струва нищо. Китай ще им е единствения доставчик за всичко, а доставчика определя цената. Обиконвения руснак няма да може нищо да си купи, щото и visa и mastercard са отказали да обслужват картите им.
130
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е новата Северна Корея на Китай. Всичко ще зависи от Китай. Китай е милиард и половина, а руснаците са само 50 милиона и други народности 50 милиона.
129
2
 
20
 
! Отговори
Ами да преди 2 години
Китай е този, който ще реши войната. Иначе следващите ще са те.
128
4
 
24
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Няма как най- най- най задлъжнялата икономика в света да продължава да свири първа цигулка!!! Просто няма как да остане така. Енергията, хората и ресурсите Не са при тях. Сори.
127
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай направо се изпикa в yстата на САЩ ахахаххахахаха :)))
126
4
 
25
 
! Отговори
До 155 преди 2 години
Добър анализатор си!!!Само че правят газоснабдяване за астрономически цифри.Провери новините.Китай е икономика номер 1 , следователно Икономика номер 1 има нужда от ресурси..а сега познай кой има най много натурални ресурси.
125
12
 
8
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Като се има предвиед че в Китай от 2 или 3 години вече има еднолична диктатура, са изтъпанчили някой, от когото нищо не зависи да направи заявление за политиката на Китай... за да може по някое време диктатора да обяви истинската политика по отношение на рашките. Можете да бъдете сигурни че те ще присъединят към банковите санкции, но ще си оставят малка вратичка за да купуват суровини на безценица.
124
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правилото вече е ясно - никакви ЕС и Американски opex и capex за агресора, пълна изолация от демократичният свят.
123
3
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 2 години
предполагам, че не си глупав човек, погледни само кои ни даваш за пример? - ти би ли живял, учил и работил в тези държави? а камоли да инвестираш:))
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 143-ама и със рубли ще се купува газ. Те пък откъде ще ги вземат ЕСЕС ОВЦЕТЕ.