Китай няма да подкрепи финансовите санкции срещу Русия

Ще запазим нормалните икономически и търговски връзки, посочи Гуо Шуцин
214
Китай няма да подкрепи финансовите санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Китай няма да се присъедини към налаганите от Европа и САЩ финансови санкции на Русия заради инвазията в Украйна, съобщи китайският банков регулатор, цитиран от Асошиейтед прес.

Китай се противопоставя на санкциите, заяви Гуо Шуцин, председател на китайската Комисия за банкова и застрахователна регулация.

"Няма да се присъединим към тези санкции, ще запазим нормалните икономически, търговски и финансови връзки с нашите партньори", заяви Гуо на пресконференция.

Според китайската страна всички санкции са едностранни, „тъй като те нямат правна основа и няма да имат необходимия ефект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рускините харесвали китайците, казват. Не пиели, работяги, не ги биели, кротки като цяло. А ония са и много и до 50 години кой знае как ще изглеждат жителите на руския Далечен изток. Особено сега, когато се очертава руснаците да могат най-много до Китай да пътуват. И Турция, де.
80
1
 
8
 
! Отговори
Кокорчо до#108 преди 2 години
Браво!! И ние ще напечатим милиарди долари и ще си платим външния дълг!! Ще вдигнем заплатите и пенсиите 10 пъти,бензинът ще стане 10 стотинки литъра и...пей сърце!!!
79
8
 
29
 
! Отговори
УСА нали искаше? преди 2 години
Нали кравария искаше Китай да се определи начия страна е в ситуацията? Е сега ясна ли им е Китайската позиция? Иде ред на Тайван!
78
4
 
16
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Бензиностанцията на цар киро в бг днес продава дизела на -2.70Какво ще е утре след месецКолко ще е хляба при -5 лв литър нафта
77
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме им на Китай, нали са си купили външния дълг на щатите.
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста е в час, да ти кажа. САЩ имат петролни резерви за себе си, находища, които са само отбелязани и още не са и започнати и просто точат чужд нефт. Освен това, имат Венецуела. Как ти се струва?
75
13
 
18
 
! Отговори
Здрасти преди 2 години
Китайците гледат на Русия като на суровини придатък, лошото за всички е, че просто ще я погълнат икономически ако запада я изолира за по-дълго време та и САЩ няма да могат да я спасят. /Вова, Вовааа, какви ги на твори! /
74
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво доживях - Русия се радва, че Турция (която само чака сгоден момент да я върне за всичко) и Китай (който точи зъби за Сибир) не й налагат санкции и са й приятели. Това е майтап някакъв :D
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама европа няма и чака руски нефт и газ
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой иска долари за да му налагат санкции после?
71
13
 
5
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
Трябва да забраним на РФ да използва Нашата Азбука. Предлагам да използват китайски йероглифи. И без това руснаците претендират, че са най-знаещите и най-интелигентните в света. Нека да го докажат.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е присъединен към руската империя още през 1783 година------Точно така. Значи, от 1783 г. досега е "винаги" Питам, щото Бургерланд са основани горе-долу тогава, ама за вас това не е много време.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Fallschirmspringer 103 По вашата логика ние сме част от Турция и само чакаме да сме анексирани така ли?
68
5
 
8
 
! Отговори
Фед преди 2 години
А печатането на долари е лесноСамо че цените на горивата главоломно се покачват и обезценяват долара и евротоПовече печаташ по малка пикупателна стойност
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция също се спотайва в мрака, човече. Султан Ердо има с нея също разни сметки за уреждане. Както Русия е изолирана, първа ще е Сирия. После кой знае какво ще си отчупи от руската баница.
66
8
 
23
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Валутния резерв на Китай е такъв,че може да купи САЩ заедно с парцалите!!
65
10
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Крим е винаги бил руски с изключение на един период от 1954когато Никита Кукурузни го предава на УССР,които продължава до 2014 година,когато след референдум е присъединен към Руската федерация.А по принцип Крим е присъединен към руската империя още през 1783 година.А колкото до изселването или по неолибелно-демократична оценка -депортиране е извършено заради системният,целенасочен колаборационизъм с фашистките агресори.Просто в 2014 година ,беше извършена корекция на неправдата
64
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кога САЩ ще си платят верисийката от 100+ трилиона щатски долара към Китай?А ако Китай реши да извади тефтера и да каже плащайте? САЩ какво ли ще прави?
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да налива 200-300 милЯрда, като реално си прибира цялата бензиностанция, барабар с ракетите? Ще налеят, колкото решат, защото като нищо ще се окажат единственият купувач на руски суровини. И то ако благоволят, нали. Тия и сега са овършали горите на Сибир, а ако наистина налазят търговски Русия, ще я опоскат цялата.
62
8
 
19
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Мисля , че китай ще налее в руската икономика поне -200-300 милярда свежи пари за подкрепа след войната Путин си е направил добре сметката