Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена

Украински министър: Врагът контролира само малка територия
237
Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена
Снимка: GettyImages

Украинският пристанищен град Мариупол започва евакуация жителите си в събота, след като нахлулите руски сили обявиха временно прекратяване на огъня, за да отворят коридор за цивилни да избягат от една от най-ожесточените битки на войната. Евакуацията ще се разглежда като прелюдия към окончателното нападение от руски сили, което, ако бъде успешно, ще извоюва контрола над украинското крайбрежие на Азовско море.

Обсадата на Мариупол дойде, когато все повече руски сили се приближиха към столицата Киев, срещайки твърда съпротива и обстрелвайки цивилни райони в западните предградия и северния град Чернигов, където през последните дни имаше немалко цивилни жертви.

Още по темата
Група репортери на Франс прес, които посетиха града в събота, видяха сцени на опустошение. Въпреки настояването на Москва, че военните удари не са насочени срещу цивилни райони, в Киев нарастват опасенията, че столицата ще сполети същата съдба, след като попадне в обхвата на руската ракетна артилерия.

Украинският министърът на отбраната Алексей Резников твърди, че Русия е променила тактиката си, след като се е сблъскала със силна украинска съпротива, която е провалила очевидния й план за бързо щурмуване на големи градове и сваляне на правителството на президента Владимир Зеленски.

"Да, врагът е напреднал в някои посоки, но контролира само малка територия. Нашите защитници отблъскват и прогонват окупаторите", каза той в публикация във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
6
 
! Отговори
олиото колко е преди 2 години
в Била? Русия и Украйна осигуряват 96% от експорта на слънчогледово масло? И 25% от пшеницата. И азотни торове, заедно с Белорус. Само това е достатъчно да се предизвика глад на запад. А ако спре и нефта и газта - ами много просто - студ и глад.
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 163 Откога русофилите станахте българи?
126
2
 
4
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
До Питанка А НАТО КАТО Е ТОЛКОВА ВЕЛИК СИПЕ БОМБИ НАд БЕЛГРАД
125
4
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Освен тъъпиите българи никой друг не иска да посреща руските асвабадители с цветя. Какъв асвабадител си като отиваш там да убиваш и рушиш?
124
5
 
3
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
А Путин като е толкова велик защо не нападне натовска държава?
123
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали НАТО беше най-мощният военен съюз, защо не спаси Украйна от путинската агресия?
122
2
 
1
 
! Отговори
добра си е войната преди 2 години
Много с е добра, руснаците действат внимателно, няма жертви. Добра война в Европа. Какво остава на запада след провала на пандемията и на зелената сделка - война в Европа или глад. Засега е добре с войната в Украйна, това си е война в Европа, но какво става когато тази война свърши, а както е тръгнало скоро ще свърши! И тогава идва гладът!
121
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кубанская столицаПишат руснаците в тези чатове.Пуснаха в Бг едно диви и прости и агресивни хора.Чак имат партия в парламента.Какъв народ сме ние.
120
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!! МАРИУПОЛ Е НА ГРАНИЦАТА СЪС ЗЕМЯТА НА МОРДОР И ПАК НЕ СА ГО И ПРЕВЗЕЛИ!!
119
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчовци, нали сутринта руските банди бяха завладели Мариупол? Да не би да са ги утилизирали? И сега да трябва наново да го превземат? Същите руски простотии бяха и в Сирия и там един град Петра 20 пъти го превземаха и накрая ги изгониха от там като мръсни котета.
118
4
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Потърсете в ютуб Мариопол 2014 !! Ще видите нацизъм , ще видите разстреляни 200 души ..
117
4
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
До Анонимен 142Слава украине! Героям слава!Сало уронили! Героям сала!Яз още път разяснявам за българи. Това е игра на думи. Означа буквално - бекон испуснаха! Бекон за герои. Това звучи подобно. С такъв презрение!
116
3
 
9
 
! Отговори
Почвам да бягам бате преди 2 години
Глупости,довечера там ще се вее руското знаме.За какво мислите е този коридор, Нацистите със сигурност са избягали до сега в цивилни дрехи, предполагам и армията.
115
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко скрито, ще стане явно.Войната изведе световната човешка общност до истината за Украйна и Русия.Истината за САЩ и НАТО,за ЕС, за ООН.ЕС стана на крака на бандитска Украйна, която не приема там заради корупцията и нарушените човешки права.В ООН гласуваха в полза на Украйна, след като години наред са ЗНАЕЛИ какво се случва и какви са страховете на Русия.След 1989 всички принципи на ООН са нарушавани системно и безнаказано от НАТО и САЩ.Всички договорености от 1945година са компрометирани.
114
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чудя сеСЛАВА НА УКРАЙНА!
113
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единна Русия с избрания Президент Путин могат ли да кажат що търсят в чужбина,оттуй,че нямат леви,десни,център как комунисти,което деление за тях е непознато щото те са комунисти и само такива в сбор въпреки,че са комунистическа партия център на Зюганов за такъв сбор,а тез от Единна Русия ще се явяват някаква част-лява,дясна от тях,които като таз централна постоянно търсят някакви националисти как национални наричайки ги нацисти познати-леви,десни;бандеровци помощници на хитлеристи познати-леви.
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата трябва да смаже фашистите
111
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, успех! Да евакуират мирното население и да пратят бандеровци, Азовци и прочие нацистка *** на по-доброто място
110
4
 
8
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Днес бунтовники-экстремисти-нацисти взрияха многоетажен къща в Мариупол. Под рухвание се намират около 200 хора. Разбира се, никакъв прошка за украинци. ако ще бъдат уловлени. Никакъв плен. Плюваме на международни конвенции. За сожаление аз съм старю Иначе аз щях взема АК-47 в ръце и самостоятелно пострелям украинците. Никакъв палач не трябва..
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aйде да приключват с тая война! Не вярвах че е възможно да го кажа, но си искам обратно по телевизиите Витанов и Аргирова, да ми говорят за Омикрона...