Примирие и хуманитарен коридор за жителите на Мариупол

Хората ще могат да напуснат града
31
Примирие и хуманитарен коридор за жителите на Мариупол
Снимка: GettyImages

Руската страна обяви примирие и откри хуманитарни коридори да напускате на жителите на град Мариупол, съобщиха от министерството на отбраната.

В министерството уточниха, че хуманитарните коридори и маршрутите за напускане са съгласувани с украинската страна.

"Руските сили в Украйна ще прекратят огъня в 10:00 часа московско време, за да отворят хуманитарни коридори за излизане от градовете Мариупол и Волноваха", гласи съобщението на руското МО.

По-рано кметът на града Вадим Бойченко съобщи, че стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от руски военни след "безмилостни" атаки.

Още по темата
"Нашият приоритет е да установим прекратяване на огъня, за да можем да възстановим жизненоважна инфраструктура и да създадем хуманитарен коридор за внасяне на храна и лекарства в града“, написа той в Telegram.

Превземането от Москва на този град с около 450 000 жители, разположен на брега на Азовско море, ще бъде важен повратен момент в инвазията на Русия в Украйна.

Това би позволило да се осъществи връзката между руските сили, идващи от анексирания Крим, които вече са превзели ключовите пристанища Бердянск и Херсон, и сепаратистки и руски войски в Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хуманитарен коридор, колкото в Иловайск. Нали русо-фашистите взривиха влака, който щеше да ги извежда. Бандити!
20
3
 
2
 
! Отговори
До Shark преди 2 години
Айде стига с партенките! Има много хора, които доброволно не искат да напускат! Които са искали са напуснали
19
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали руските фашисти щяха да унищожават само военни обекти? Какво правят в градовете?
18
4
 
1
 
! Отговори
странно за преди 2 години
6 секунди минисите от 3 станаха на 9 ???
17
0
 
20
 
! Отговори
бе то преди 2 години
До Анонименкмета на мариупол е казал за този коридор.....просто целите му са с него да си достави храна и лекарства а руснаците искат да евакуират цивилното население
16
27
 
32
 
! Отговори
странно преди 2 години
след внимателен прочит от казаното от кмета разбрах , че наистина нацистите от украйна използват сънародниците си цивилисти като жив щит !! значи кмета каза , че целта му е по тези коридори да се доставят храна и лекарства НО НЕ И да напуснат цивилните града !! тоест дори и тези които искат да напуснат няма да им бъде позволено да го направят от украинските сили !!! позор !!и после защо имало цивилни жертви
15
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде се навъдихте толкова копейки, нали ви забраниха разплащанията. Веднага знаете кой, къде, какво е правил. От първо лице ли събирате информацията.
14
26
 
34
 
! Отговори
Браво на Днес преди 2 години
Този път казахте истината. Досега всички (включително и вие) разправяхте за "зверствата" на Русия. Но хората са грамотни и който има желание намира истински кадри и новини, а не голи думи от типа една съседка каза че един неин познат и казал. Вчера беше пълно с видео как руски войски в освободените градове раздават храни напитки и хуманитарни помощи. Операцията се движи бавно за да няма цивилни жертви. А сега кажете какво правиха нацистите от батальона Азов 8г.с руснаците. Точно тези са целта.
13
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10, преди два дни гледах по полски канал как на идващи в Полша укропи им викат и освиркват "Защо бягате като жени, слабаци? Кой ще се бие? Нали само преди две седмици по-велики от вас нямаше? Нали се заканвахте, че ще марширувате на Червения площад?"
12
24
 
9
 
! Отговори
Владо преди 2 години
То и АЕЦ-а беше в украински ръце, а нацистите от Москва го подпалиха. Вяра на тази *** не трябва да се има.
11
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват тежки времена за храбрите нацита в града. Вече няма да се крият зад мирните жители и съответно по тях ще бъде стреляно. Те не са свикнали така, свикнали са да стрелят без някой да им отвръща.
10
39
 
36
 
! Отговори
Всъщност... преди 2 години
...и досега бяха в действие тези коридори, но те бяха под контрола на "Азов" и опитите за евакуация означаваха смърт за желаещите. Снощо руснаците успяха да разчистят тия мвста от западноукраинскте нацисти и сега евакуацията е възможна. Дано загубите сред цивилното население бъдат инимални, Мариупол е голям град!....
9
34
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
В един военен анализ пише че войната ще свърши когато потлуристите дадат 100х.жертви .Досега са 7х. остават 93х. Дерзайте украинци! Слава Украине!
8
16
 
42
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 2 години
ЩЕ НАПУСНАТ АКО ГИ ПУСНАТ НАЦИСТИТЕ ОТ "АЗОВ". Те стрелят по хората които напускат града в гърба за да не напускат и да ги ползват за жив щит!Вчера пред очите на двете си деца са убили турска гражданка която се е опитала да изведе семейството си с кола! Едното им дете е ранено в краката и е спасено от руснаците с бронетранспортьор а другото се скрило и чак вечерта го открили в една канавка! Турското консулство вчера прие децата от руските военни и целия случаи го показаха по турската телевизия!
7
23
 
37
 
! Отговори
Shark преди 2 години
И сега ако не се евакуират всички мирни жители, значи е истина, че украинските фашаги им забраняват да напускат и ги ползват като жив щит! Утре ако пак има новини, че има хора в мазетата на болниците в Мариупол, значи работата е ясна!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди месец гледах по немски канал как на идващи в Германия хора, писали се за етнически немци. още на границата ИМ СМЕНЯТ ФАМИЛИИТЕ С НЕМСКИ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По повод първияВ резултат на втората световна война, знаем, се създават две германски държави.Да, ама не.От територията на хитлерова Германия се вземат изцяло земите източно от река Одер(Одра), дават се на Полша.Точно тази част ФРГ-ейците наричат Източна Германия, а това,което е между тях Средна (по нашенски Германска Девмократична република) наричат Средна Германия. От тази Ср. Г. цялата земя на изток от Елба е със славянски топоними. Затова през 1990 г. седоговаря НАТО да не се мести зад ЕЛБА
4
7
 
25
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Зеленски избягал в Полша,а жена му била на шопинг в Ница.
3
5
 
5
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Ще ги приеме.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и къде да идат като напуснат домовете си ?