10-и ден война: Русия се опитва да обкръжи Киев и Харков

Данните идват само от украинската армия
228
10-и ден война: Русия се опитва да обкръжи Киев и Харков
Снимка: GettyImages

Русия се опитва да обкръжи украинската столица Киев и източния град Харков, съобщиха украинските въоръжени сили, цитирани от ДПА и БТА.

Офанзивата на Москва продължава вече десети ден с подкрепата на авиация и употребата на високоточни руски оръжия, се казва в съобщение на украинските военни, публикувано рано тази сутрин.

Руските войски също така продължават да се опитват да достигнат административните граници на Луганска и Донецка област, за да създадат коридор по суша от анексирания от Русия Крим до сепаратистките райони.

Защитата на столицата Киев продължава да отблъсква "вражеската офанзива" и да нанася поражения на атакуващите войски, се казва в съобщението.

Руските сили продължават да търсят пролуки и в отбраната на южния пристанищен град Мариупол, допълва украинската армия.

ДПА уточнява, че сведенията за хода на бойните действия не могат да бъдат потвърдени чрез независим източник.

Очаква се през уикенда в Беларус да се състои трети кръг на преговорите между Украйна и Русия.

Още по темата
По-рано кметът на Мариупол съобщи, че пристанището е блокирано от руски военни след "безмилостни" атаки.

"Засега търсим решения на хуманитарните проблеми и всички възможни начини да извадим Мариупол от блокадата", каза Вадим Бойченко в съобщение, публикувано около полунощ местно време в акаунта на кметството в Telegram.

Превземането от Москва на този град с около 450 000 жители, разположен на брега на Азовско море, ще бъде важен повратен момент в инвазията на Русия в Украйна.

Това би позволило да се осъществи връзката между руските сили, идващи от анексирания Крим, които вече са превзели ключовите пристанища Бердянск и Херсон, и сепаратистки и руски войски в Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Само ЦСКА Москва!
150
0
 
1
 
! Отговори
Безумие и слава преди 2 години
Американците обикновено гледат на войната и мира като на нощта и деня. Руснаците виждат битка, която никога не свършва. Те може и да са прави, защото условията на битката се променят, но природата на войната е неизменна.
149
4
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
https://youtube/watch?v=THk6mpNI_a4 Приятно гледане, това казва повече от когото и каквото и да е. Нека погледат и русолизците. Този човек е един от приятелите и сподвижниците на Путин. Отдръпнал се е след 2014 г. Подробно обяснява какво е Путин и, че винаги е бил човекомразец. Абсолютен социопат. И как с годините е ставал все по психо. Понеже е произвеждал бойни кораби обяснява и в какво състояние е армията на Русия в момента. Приятно гледане.
148
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 дни а няма парад и тържествено посрещане на руските войски. Текущите разходи растат , но това е нищо ако ситуацията се запази . Пресата на глобалните икономически санкции все още е далече и от осезаемото начало. И да не забравяме Санкциите не са срещу Русия, а срещу политиката на Путин. Руснаците просто ще са потърпевши. В момента в който грандоманчето слезе от сцената нещата ще тръгнат да си отиват по местата
147
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците какво чакат , да влизат и до една седмица да свършва мача .
146
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Украинците ако си мислят че като се крият като плъхове из градовете,че ще спечелят тази война ,дълбоко се лъжат.За една война трябват мъже,които да излезнат на бойното поле и да се бият.Като се крият зад полите на жените няма да стане
145
3
 
9
 
! Отговори
Вярваш на руснаците? преди 2 години
Те руснаците тръбяха и че няма да нападнат въобще. Москва отрича смешна нация със смешни подръжници
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ше се въведе и в БГ закон срешу разпространението на фейкове относно военните действия в конфликта Руия-Украйна? Русия НЕ планира да обкръжи Киев! Руснаците още преди 5 дена казаха, че оставят хуманитерен коридор по Василковското шосе, водещо на щгозапад към град Василков. Затова те няма да затворят пръстена около Киев! За Харков даже 1/2 от града е без обкръжение и това ще си остане така, защото русите НЕ искат да влизат в Харков. Поне на този етап... Прочее, има актуално инфо, който чете
143
10
 
3
 
! Отговори
Costa преди 2 години
Украйна взе за заложници хиляди чужденци. Националистическите батальони продължават да държат около 5 хиляди чужденци като заложници като "жив щит". Зачестиха случаите на расизъм, националистите особено възпрепятстват евакуацията на чернокожите, както и на гражданите на Индия, Израел, Индонезия, Пакистан и Египет.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
писах вече: руска ***
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ какво като превземат Киев?Ще стане руска ***.
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1945г. Русия гони нацистите чак до Берлин и германския нацизъм беше окончателно разгромен.Сега победителят изнася най-много газ и суровини за наследниците на същите нацисти,внася стоки произведени от наследниците на нацистите,кара колите произведени от внуците на нацистите и има БВП 1/2 от тоя на Германия.Е победител ли е Русия ?А сегашните германци вече не са нацисти,те много обичат Русия.
139
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските окупатори да се посрещат с огън и меч това е решението и то ще сработи сигурен съм
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До стар чвор И Сталин освобождава Добруджа и спасява София от бомби.
137
5
 
10
 
! Отговори
Курт Доколенков преди 2 години
Путин ВЪН!
136
18
 
11
 
! Отговори
стар чвор преди 2 години
Ние-- българите винаги ще сме с Русия . Руският Цар ни освободи от 500 годишно турско робство ,затова обичаме Русия ,не пишете против освободителя ни момчета ...
135
0
 
1
 
! Отговори
До пенсионер преди 2 години
Хахахахах ама пръщиш от акъл.
134
3
 
9
 
! Отговори
ДПС-ар преди 2 години
Кога Христо Иванов ще "атакува" по море окопирания от русия имот в Камчия. Кога просто Киро ще национализира този имот. Там е пълно с руско оръжие и база за обучение на руски шпиони и терористи от частната армия Вагнер.
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на време е Киев да бъде превзет ..не бива да има цивилни жертви ..
132
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
"Данните идват само от украинската армия"???? Ами следете руските телевизии. Там предават войната в Украйна онлайн. Ама, че журналисти... черпят информация само от един канал и после се оплакват , че нямали информация.....