Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена

Украински министър: Врагът контролира само малка територия
237
Битката за Мариупол предстои, ще бъде ожесточена
Снимка: GettyImages

Украинският пристанищен град Мариупол започва евакуация жителите си в събота, след като нахлулите руски сили обявиха временно прекратяване на огъня, за да отворят коридор за цивилни да избягат от една от най-ожесточените битки на войната. Евакуацията ще се разглежда като прелюдия към окончателното нападение от руски сили, което, ако бъде успешно, ще извоюва контрола над украинското крайбрежие на Азовско море.

Обсадата на Мариупол дойде, когато все повече руски сили се приближиха към столицата Киев, срещайки твърда съпротива и обстрелвайки цивилни райони в западните предградия и северния град Чернигов, където през последните дни имаше немалко цивилни жертви.

Още по темата
Група репортери на Франс прес, които посетиха града в събота, видяха сцени на опустошение. Въпреки настояването на Москва, че военните удари не са насочени срещу цивилни райони, в Киев нарастват опасенията, че столицата ще сполети същата съдба, след като попадне в обхвата на руската ракетна артилерия.

Украинският министърът на отбраната Алексей Резников твърди, че Русия е променила тактиката си, след като се е сблъскала със силна украинска съпротива, която е провалила очевидния й план за бързо щурмуване на големи градове и сваляне на правителството на президента Владимир Зеленски.

"Да, врагът е напреднал в някои посоки, но контролира само малка територия. Нашите защитници отблъскват и прогонват окупаторите", каза той в публикация във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
12
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
"Идет война народная,Священная война!" - за ураинците това е отечественна война,а за "руските миротворци" -завоевателна.Путин иска към Крим,да добави и цяла Украйна...
87
15
 
7
 
! Отговори
Вървете на майнатаси преди 2 години
Руснаците действат, като бандити и терористи. Това не е армия, а cбирщина мapoдери без никаква чест и достойнство. Ограбват магазини и леки коли, дори вчера Кулеба каза че са изнасилени 11 украинки
86
3
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Чеченския лидер на няколко пъти каза, че 70 хиляди чеченски бойци чакат заповед за щурм на обкръжените украински градове!
85
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинТова беше преди Не си ли гледал в ютюб блогерите - зп санек , Виталий Косенко и други как ги гонят и снимат на видео ЗП Санек в ютюб , на заглавната страница има видео как хваща технитя катаджии в корупция Полицаят като видя че го хванаха , остави поста и хукна д абяга към горичкат акрай пътя и докато бягаше глътна банкнотата да не я намерят у него разследващите Украинската полиция не вече като едно време
84
3
 
7
 
! Отговори
до 106 от славянин преди 2 години
''Болшинството цивилни украинци в града са въоръжени и изобщо нямат намерение да го напуснат, докато не изтребят агресора от Мордор...''Въпросът е с какво са въоръжени!? С калашници срещу снаряди и ракети едва ли ще изтребят ''агресора от Мордор''! От гледането на ''дълбокомислени'' холивудски екшъни доста си ''поумнял''!
83
8
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Имах един съсед тираджия, който ми е казвал че по-долни и корумпирани от украинските митничари в европа не е срещал!
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да помня всички клипове Пълно е в ютюб Вчера гледах че украинците са заловили някакъв просруски политик от техния парламент да снима постовете и да ги дава на руснаците Стоеше като наакан между украинските войници защото може веднага д абъде разстрелян за измяна Един с гола глава
81
0
 
3
 
! Отговори
АХА преди 2 години
До 95. Къде я показват? Дай линк къде си видял това, че и ние да го видим.
80
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва да бъде убит за да се пасят руснаците и целият свят от тоя бандит Както навремето германците са правили атентати срещу Хитлер да го ликвидират
79
9
 
17
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Значи ако се окаже, че в Мариопул има хора по мазета, значи е истина, че украинската армия не пуска цивилни да се евакуират и го ползва като жив щит. Това правеха ИДИЛ в сирия. Наставникът им е един и същ, мирише на крави!
78
6
 
8
 
! Отговори
Ussr преди 2 години
В момента, в който се евакуират хората от града, ще стане ясно, колко струват и могат, както украинската, така и руската армия.
77
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски търговски кораб влиза в грузинско пристанище да зареди с гориво но грузинските власти му казват по радиостанцията - Руский корабль , *** *** , нет для тебя топливо
76
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народните милиции на Донецката република ще прочистят и Мариупол от нацистите в Азов. Не се съмнявайте!
75
17
 
8
 
! Отговори
до 89 от славянин преди 2 години
''Руснаците действат, като бандити и терористи. Това не е армия, а cбирщина мapoдери без никаква чест и достойнство.'' Смени ''руснаците'' с ''укрофашагите'', останалото е вярно - редовна укрофашистка армия и укрофашистки башибозук от ''Азов'' и ''Правий сектор''!
74
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите от батальона Азов се взривили жилищна сграда в Мариупол с над 200 човека, предимно жени и деца.
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците показват храната на руските войничета , пакети с консерви но на етикета срок ха годност 2015 година Има клип как руските войници грабят храна от супермаркетите
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ся,, американците са ни бомбили, но те никога не са твърдели, че са ни братя. Докато руснаците уж са ни братя, ама сме се били в Добруджа, сещаш ли се :)
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за унищожените градове съграждани с векове сега руини за хората също жалко но градове се изграждат човешки живот не може да се върне
70
13
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами няма как да е другояче, вампирясалото кремълско джудже има нужда да лочи още кръв, а Западът и цивилизованият свят ще наблюдава отстрани геноцида над един който се е пожертвал в името на европейските ценности ... в европейска и натовска България пък едни "българи" с руско самосъзнание ще развяват знамената на путин.ският нацизъм и ще продължават да задълбочават диагнозата на биполярното си шизофренно разстройство ... !!!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще сравняваш Балчик където бяха убити 7 или 8 българи----------Да разбирам, че ако някой от тях беше твой роднина, щеше да ти е някак по-леко? Плюс това и в двата случая сме обявили война на съответната държава. Ти какво искаш, яйце ли да ти белят?