Все повече украинци се завръщат у дома от Полша

За първи път пристигащите са повече от напускащите
18 апр 2022 07:33, Александър Попов
45
Все повече украинци се завръщат у дома от Полша
Снимка: GettyImages

За първи път от началото на войната в Украйна в страната са пристигнали повече хора от Полша, отколкото са я напуснали.

Все повече хора се завръщат - за да посетят роднини или да се върнат по домовете си.

Данните на полската гранична служба сочат, че в събота 22 000 души са преминали в Украйна, а 19 200 са я напуснали.

Някои от тях се връщат, за да видят семейството си, може би само за няколко дни, и остават близо до границата, преди да се върнат.

Други се връщат у дома и казват, че ще останат, въпреки предупрежденията на официални лица като кмета на Киев Виталий Кличко, който заяви, че все още не е безопасно да се придвижват обратно за постоянно в града.

По данни на ООН милиони хора са избягали от Украйна от началото на войната - но повече от 650 000 души вече са преминали границата с Полша в обратната посока

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свършиха парите, обратно в Украйна.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почивката свърши. С пари и баба може.
36
0
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Украинката не се плаши от суданец!Първо ще му спре тока,после ще го умори психически
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усетили са каква свабода и просперитет ги чакат в натовски ес
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, те си правиха сметката да се вкоренят в ЕС, ама не им се получи поляците,германците и швейцарците ги сложиха да живеят в палаткови лагери. Ама тука ги слагат по хотели,така че нищо чудно върналите се да се пренасочата насам.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Полша са им дадени 559 милиона евро от Е.С., което са 40 евро на седмица(?!) и парите стигат за 13 седмици. Проблема е, че парите ще играят роля докато ресурсите на Европа започнат да свършват(новата реколта). В един момент ще се превърнат в обикновени хартийки. Нека нашите раздават на хотелиери, но да не забравят, че се подиграват както с труда на българите, така и с труда на европейците. Пилеене на пари заминаващи в джоба на онези, които 2десетилетия не плащаха данъци и осигуровки.
32
5
 
2
 
! Отговори
glarus преди 2 години
Ma na men ukrainkite mnogo mi dopadat.Onezi po tumnote ot Harmanli ne gi shta.
31
4
 
32
 
! Отговори
Нане преди 2 години
1200 лева за една нагла укра, те не са бежанци, защото нямаме граница, са пари хвърлени на вятъра за наще измамници хотелиери...))) +375 лева на месец за украта... Вие сбирайте капачки за болните деца на България...Телевизиите са вече позор за България, такава нагла пропаганда нямаше и през куманизамо...)))
30
2
 
3
 
! Отговори
do 29 преди 2 години
Zashto da si hodyat? Imame i zimni kurorti? A mogat i da obikalyat tiristiceski obekti. Nie sme gostoproemni a i nali te sa ni oswobodili ot tursko. Lakyw no e problema da im poemem wsicko?
29
3
 
19
 
! Отговори
не на расизма! преди 2 години
Странен е расизма. Условията зависят от цвета на кожата. Белите бежанци-са настанени на хотел в курорта на морето. С право да излизат, и правят каквото желаят.Чернокожите са пратени в центъра в Хармали, без право да излизат.Настоявам в хотела с бежани от украйна да се настанят и суданки-бежанки, нигерийки, малийки. Спокойно може в една стая да се настани украинка и бежанка от Централноафриканската република.
28
3
 
6
 
! Отговори
taka e преди 2 години
Petkov e nai golemia rasist koito syshestwuwa dnes dolazan!Cudya se kak ne sa ni nodjwanali swetownite licemerni medii.
27
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
НАШИТЕ ЩЕ СА ТУК ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО . ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛ И ВСИЧКО ПЛАТЕНО ОТ НАС, СЛЕД ТОВА ЩЕ СИ ОТИДАТ
26
0
 
2
 
! Отговори
do 24 преди 2 години
Mogat i kels da naprawyat sega za Velikden.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бежанки от судан са настанени на хотел на плажа край морето?И колко украинки са в бежанския център в Харманли.Отговорът е нула. И в двата случая. Явно суданците са третирани като трета категория.Настовам за ротация-суданците-в хотел на плажа, а на освободените места бежанци от други държави. С цел равно третиране. Защо не се настаняват н-е-гри бежанци в петзведни хотели в Слънчев бряг?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 18 Бежански центрове могат да се отрият в многото спортни зали-просто на игрището се раполагат легла, а отстрани се слагат маси за столова. Имаш ли си въобще идея колко работа е да се открие бежански център. Нали видя пародията на армията ни с луглата с в Армеец при ковид епидемията. Знаеш ли колко персонал, снабдяване, здравопазване и работа има за един център за 5000 души. Държавата ни не може да организира прием на гараницата. Пълна пародия сме.
23
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Не можеш ли да четеш. Предложението е в една стая да се настанява суданка и украйнка! Напълно нормално и в реда на нещата.Бежанци от война са заедно в драмата си, и не трябва да бъдат разделяни-някои-в хотела на плажа, а ***-в лагера в Харманли. Ама какъв е този расизъм.Суданките-бежанки трябва да са в петзведния хотел, разпределени в стаи с украинките.Украйнка и суданка да са в една стая-даже може да станат и приятели! какво по хубаво от това!
22
1
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Бежански центрове могат да се отрият в многото спортни зали-просто на игрището се раполагат легла, а отстрани се слагат маси за столова. Или в изоставени казарми.А през лятото-във училища,, във физкултурни салони. Защо не и на стадиони-поставят се палатки. Как негщрите са в Хармали, ии не се оплакват, че не са на хотел на плажа.А и да бъдат настанявани на хотел -нека да е във Видинско, или Кърджалийско например. А не в курорта на плажа!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Украинките Няма да имат нищо против суданец в хотелската си стая... Дори ще се зарадват. Доста просташко и гадно. Е това е българското ни мислене.
20
0
 
8
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Пращайте ги насам има свободни хотели
19
2
 
4
 
! Отговори
Украинките преди 2 години
Няма да имат нищо против суданец в хотелската си стая... Дори ще се зарадват.