Президентът на Финландия ще звънне на Путин за НАТО

Основна тема ще е променената световна ситуация
14 май 2022 10:09, Александър Попов
90
Президентът на Финландия ще звънне на Путин за НАТО
Саули Нийнистьо. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Президентът на Финландия ще се обади на руския си колега Владимир Путин, за да го информира за намерението на страната да се присъедини към НАТО. Това обяви самият Саули Нийнистьо в интервю за шведската информационна агенция TT.

Основна тема на разговора ще е променената световна ситуация, като Нийнистьо ще каже на Путин, че "тя е известно и на двама ни".

Към момента няма конкретна дата за провеждането на телефонния разговор. Последният път, когато двамата президенти са говорили по телефона, е било през март.

Още по темата
На 12 май финландският президент Саули Нийнистьо и премиерът Санна Марин официално обявиха намерението на страната да стане член на НАТО.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг смята, че членството на Финландия ще укрепи както Алианса, така и самата страна.

Швеция пък може да кандидатства за НАТО още в понеделник, 16 май, ден след решението на управляващите социалдемократи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще му звънне за разрешение.
54
9
 
13
 
! Отговори
Сапето преди 1 година
то и Украйна искаше да влезне в НАТО ама накрая Русия влезна в Украйна. Да не се случи това и с Финландия ...
53
5
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Ердоган каза ще няма да ги пусне тия в НАТО .. ахахаха .... токоз по темата
52
4
 
5
 
! Отговори
едва ли преди 1 година
Производствата на тези държави са много нищожни, така че жизненият им стандарт ще е на нивото на комунизма и накрая народите им ще отхвърлят този модел на олигархия. Слава богу този път се измъкнахме от третия свят.
51
19
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Тук сте явно защитниците на Путин,аз никой не защитавам само констатирам в всичко Путин е по-слаб от НАТО, дори и с АТОМА,отбранява се от НАТО,в Украйна и Молдова,но Те не са членки,ще успее в Украйна,но с Финландия,никога, Тя е тупала Русия и пак ще го направи и без НАТО.
50
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се саморазобличава всеки ден като военна сила. Дори малка Финландия под носа им ще влиза в НАТО. След нея и Швеция. Путин ще гледа все по-тъжно към своя политически край.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След "Газпром" и "Новатек" преминава на плащане в рубли по СПГ-проектите в Арктика. Постепенно всички руски компании ще искат рубли за нефт, газ, гориво за АЕЦ, водород, торове, зърно, хранителни продукти и тн и тп. Нямаш ли рубли - хващай се за палците на краката.
48
4
 
17
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Бъдещето ще интересно и страшно. Послените 10 години на миналия век имаше еднополюсен модел на НАТО и съюзници водени от САЩ които налагаха политиките си по целия свят, къде със заплахи, къде с революции, къде с оръжие. Конфиликата в Украйна е края на това. Русия, Китай и Индия официално не са заедно, но реално са алтернатива на този модел и има доста страни в Южна Америка, Африка и Азия, които не се знае каква посока ще поемат при наличието на военна и икономическа алтернатива на запада.
47
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караш немска кола, всичко ти е Сименс! Денацифицират те, после те анексират с референдум, на който има само една бюлетина- ЗА. Украинският президент, дето върна ядрените оръжия на Москва, сигурно е бил русофил! Доверил се е, "това са братушките"! Сега, дали не съжалява??
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички пронатовкси държавници говорят директно на английски, отричат се от собствения си народ, един и същ принцип във всяка държава, това не е корупция нали? Английско говоряща държава по принцип няма в ЕС, наглостта им става твърде явна, това показва слабостите им и пропагандата наистина помага да се приспи масовката, но заедно с тази безкритичност не може да се очакват някакви научни открития ,които са есенцията на прогреса на една система, с други думи, дните им са преброени
45
2
 
20
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Е, па от кого се отбраняваха в Афганистан, Ирак, Сърбия, Либия , Сирия.....списъкът ще се получи доста дълъг. Отбранителна организация биле, ми обяснява. Че то по света нямаше да има войни, ако не бяха тие да се отбраняват, гОрките.
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ей това е Западната идиотия, че си мислят че имат право да подребждат всички народи и държави съгласно собственитр си възгледи и интереси" - Не, бъркаш с Русия. Там като не им съвпадат възгледите с другите народи, както видяхме влизат с танковете. А разликата с диктатурата е, че мога да го напиша това без да ме грозят 15г затвор за разлика от Русия.
43
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А твоето велико НАТО защо не смее да се вкл. със собствени войски?" Защото НАТО по доктрината си е отбранителна организация а не агресор. И за какво да се включва да увеличи жертвите ли? Ясно е, че за Русия човешкият живот никога не е имал значение. Както се видя достатъчно е да даде малко пари и леко (до сега въоражение) и колоните с тежко въоражение на могучия странно се изпариха пред Киев. П.П абе превзеха ли имаше някакъв завод? Нещо май пазача не ги пускаше ли кво беше?
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 - ти щото живееш в недиктатура може би? Дори не собствена диктатура, а диктатура на чужди интереси. Кой по дявилите си ти, че твоята оценка да е мерило? Ей това е Западната идиотия, че си мислят че имат право да подребждат всички народи и държави съгласно собственитр си възгледи и интереси. То
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината - смвшко. Русия фактически Е във война с НАТО на украинска територия. А твоето велико НАТО защо не смее да се вкл. със собствени войски? Нали са пазители на мира и човечеството? Защо оставят агресорът да вилнее? Нали уж силата и правото са на тяхна страна. Я помисли пак, кой от кого го е страх.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Човекът не се обяснява, не се оправдава не иска одобрение от чужди народи и чуждопоклонници. Това го прави държавник с топки" - Не, това го прави диктатор с топки, нищо по различно от Хитлер и Сталин!
39
2
 
12
 
! Отговори
мда... преди 1 година
До ИстинатаПред АТОМА всички са равни, и няма значение дали са 100 или 100000000 - без значение е. "мисля, че е време самото НАТО да отреагира вече." - явно си на мнение че ти е дошло времето, даже нямаш акъл да смелиш какво точно пожелаваш.
38
3
 
6
 
! Отговори
profetey преди 1 година
До Даа: Това за НАТО не смятам че дори с референдум ще излезем. НАТО ни дава някаква защита от Турция и затова нямаме избор. Не искам НАТО, но в момента няма алтернатива. Това е мое мнение. Но ако има рефендум за НАТО, по-важно е да се пита дали да сме активни или пасични членове. Не смятам че пречи да сме членове на НАТО заради защитата, но да заявим че сме неутрални при агресивни политики в съюза.
37
17
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
НАТО ужасът на Путин, защо не нападне НАТО, като е толкова мъж, вижте съотношението само, мисля, че е време самото НАТО да отреагира вече.
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че Русия не я заплашва никой. Както се видя Русия заплашва вече света с ядрени удари. Преди инвазията на Русия, НАТО беше почти пред разпад в Европа. И о слава путине след като реши, че ще се възползва от това, резулта е налице. 1200 км още граница с НАТО и ускорено въоражение с модерно оръжие, което иначе щеше да отнеме десетилетия.