Папата за пореден път призова за преговори между Русия и Украйна

Не водете човечеството към унищожение, каза той
5 юни 2022 16:05, Нели Христова
31
Папата за пореден път призова за преговори между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск днес отново призова за "реални преговори" между Русия и Украйна на фона на "все по-опасната ескалация" на конфликта, предаде Франс прес.

"В момент, когато яростта на унищожението и на смъртта бушува и избухват сблъсъци, подхранвайки една все по-опасна за всички ескалация, подновявам призива си към лидерите на (двете) страни: моля ви, не водете човечеството към унищожение!", каза предстоятелят на Римокатолическата църква от прозореца на Апостолическия дворец пред 25 000 вярващи, събрали се на площад "Свети Петър" по случай Петдесетница, предава БТА.

"Сто дни след началото на въоръжената агресия" срещу Украйна, папата призова за "реални преговори за прекратяване на огъня и решение", за да бъде "чут отчаяният вик на страдащите с уважение към човешкия живот".

Вчера, на среща с деца, 85-годишният Франциск довери, че иска да посети Украйна, кат уточни, че чака "подходящ момент".

От началото на войната на 24 февруари папата отправи многобройни призиви за мир, без да спомене изрично Русия или нейния президент Владимир Путин, на фона на опитите на Римокатолическата църква да води диалог с Руската православна църква в деликатно поддържане на дипломатически баланс, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ, ЗА ДА ИМА ПРЕГОВОРИ И МИР. УКРАЙНА НЕ Е НЕВИННА В ТАЗИ ВОЙНА. НЕ ПРАЩАЙТЕ ОРЪЖИЯ! ЗЕЛЕНСКИ ДОРИ ИДЕЯ СИ НЯМА ЗА " ИЗКУСТВОТО НА ВОЙНАТА". ДИЛЕТАНТ ВЪВ ВСИЧКО. ТОВА Е, ЗА ЖАЛОСТ, ИСТИНАТА.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видях видеата със зверствата и убийствата, извършвани от Киевската власт върху населението на Украйна,Донбас и т.н., бяха страшни видеа, на места ужаса не беше за гледане и покривах с ръка екрана, толкова страшни и жестоки бяха тези заснети видеа и престъпления над хората и децата. Зеленски, върви си!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете лицемерието и терора+убийствата на славяни, спрете ги, спрете ги, спрете ги, Зеленски се уссссссра в Украйна, то не беше грабежи, палежи, наркомания, убийства ,терор, глад, кръвожадни олигарси, то не бяха мародерства, то не бяха геноцид и убийства на славяни - украинци и руснаци, то не беше разушени домове , училища и инфраструктура, то беше ЕДИН ГОЛЯМ УЖАС, който трябва да спре! Спрете го!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори с руски бандити не се водят... Само се унищожават...
21
0
 
0
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Дядка, сега си играят на руска рулетка.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 14Какъв Крим си "прилапал" Путин , като тя цяла Украйна е руска територия и самите украинци са руснаци по произход? Ако имат разум , ще махнат Зеленски, ще върнат Украйна на Русия , за да не страда наелението от Киевската власт и ще си търгуват отново и печелят пари цяла Европа, ако не, Зеленския ще докара ядрена война в Европа, сами си изберете какво искате!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете страни са православни. От 968 години не ни интересува какво мисли папата или който и да католически свещеник!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата да си гледа педофилските скандали.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като и господ не може да спре Русия и вкарва папата като посредник, значи смятайте за каква сила става въпрос.
16
1
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Русия нямаше да вземе Крим ако не се бяха случили събитията 2014 на Майдана. Преврата и идването на власт на нео-нацистко управление под давлението на САЩ, което между другото дори не беше избрано с необходимито мнозинство въпреки всичките усилия на янките тогава. Ама си го признаха набързо. После същия сценарий се опитаха да го разиграят в Крим, но не мина. Там са си 97% руско насвление и просто няма как да стане. Освен това Крим си беше самоуправляваща се провинция.
15
0
 
2
 
! Отговори
Решението е: преди 1 година
ИЛИ ЗЕЛЕНСКИ, ИЛИ ПУТИН ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНАТ. СКОРО. ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧАТ ПРЕГОВОРИТЕ. ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ.
14
0
 
3
 
! Отговори
Оказа се преди 1 година
...че Радев има най- трезвия и Разумен поглед върху тази война!
13
5
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Забравяш, че първо Путин си прилапа Крим и това естествено, предизвика ОЩЕ омраза към оставащите в Украйна руснаци!!! КОЙ БЕШЕ ПРЪВ - В КРИМ?. ЯБЪЛКАТА НА ВОЙНАТА СЕ ПОЧНА ОТТАМ.
12
0
 
4
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
...да призове за мир в самия Сащ, щото там се избиват взаимно по улици и училища! Содом и Гомор! Омразата сее смърт! Чрез Оръжия! Спрете Оръжейната ЕПИДЕМИЯ! СКОРО! ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ!
11
1
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И за пореден път властта на Мамона доминира,тя определя и геополитиката.Божество ли е,фалшиво ли е,един от седемте демона на Баал ли е без значение.Доминира си мискинина и това е.
10
1
 
9
 
! Отговори
Някой ще ми.... преди 1 година
... напомни ли колко пъти уважаемото папа призова Украйна да спре обстрелите и да преговаря с хората в Донбас? През всичките тези близо осем години между 2014 и 2022?
9
0
 
7
 
! Отговори
Киев нали го преди 1 година
анатемосаха папата и обявиха за терорист едва ли не!! Само защото има конструктивна позиция по въпроса. Но позиция не съвпадаща с позицията на продавачите на отъжие ФАЩ!
8
4
 
2
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Сега рече разбираааммм. Фигуранта се прави на папа: призовава, осъжда, очаква... Ти да видиш!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да си гледа педофилската църква и да не се занимава с източна Европа
6
4
 
8
 
! Отговори
Папата преди 1 година
...е свестен човек. Но западните политици не го чуват, изтокът пък - въобще...То само с призиви не става! Трябва АНАТЕМА ЗА ВОЙНАТА! СПРЕТЕ ДА ДАВАТЕ ОРЪЖИЯ! ТАКА НЕ СЕ ПОСТИГА МИР! НЯМА ДА УПЛАШИТЕ ПУТИН С ОРЪЖИЯ!!! РАЗБЕРЕТЕ ТОВА!