Съдът на Осака нанесе "удар" на ЛГБТ активистите

Еднополовите бракове в Япония остават противоконституционни
20 юни 2022 15:58, Йоана Цонева
65
Съдът на Осака нанесе "удар" на ЛГБТ активистите
Снимка: БГНЕС

Съдът в Осака постанови, че японската забрана за еднополови бракове не е "противоконституционна", с което нанесе удар на активистите за правата на ЛГБТ общността в единствената страна от Групата на седемте, която не позволява на хората от един и същи пол да сключват брак.

Три еднополови двойки са завели дело в районния съд в Осака - едва второто, което се разглежда по този въпрос в Япония. Съдът отхвърли иска им за обезщетение в размер на 1 млн. йени (13 803 лв.), както и твърдението, че забраната противоречи на конституцията на Япония.

Решението попарва надеждите на активистите да окажат натиск върху японското правителство да се заеме с този въпрос, след като през март 2021 г. съдът в Сапоро се произнесе в полза на иска, според който неразрешаването на еднополовите бракове е противоконституционно.

Конституцията на Япония определя брака като основан на "взаимното съгласие на двата пола", но нарастващата обществена подкрепа в проучванията на общественото мнение за еднополовите бракове, както и въвеждането на права за партньорство за еднополови двойки в столицата Токио миналата седмица, увеличиха надеждите на активистите и адвокатите по делото в Осака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Статистика преди 1 година
90% от педо.филите са и обратни. Статистика.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юнг: Природата просто ни демонстрира какво се получава, когато в тия неща няма регулация, а просто инстинкти. В природата мъжки екземпляри се чукат с други мъжки, когато алфата не ги пуска до женските. В нашето общество, кой ще е алфата? Ако съм аз, става. Иначе не!
51
1
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Сократ: и едното и другото са проблем за психическото състояние на отглежданите деца. Но това, че има деца родени от непълнолетни жени, живеещи в коптори и непосещаващи училище не прави отглеждането на деца от гей двойки по приемливо. Какви ще станат такива деца като порастнат. И те гейове? Поне в нашата конституция всичко е ясно написано: бракът е доброволен съюз между мъж и жена.
50
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Сбърканите,гнусните и извратените не мирясват !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
51, вече са цитирали мисълта на Сократ. Издишаш веме, опитвайки се да отклониш вниманието.
48
0
 
7
 
! Отговори
Сократ преди 1 година
"Тук всички яко са се загрижили за психическото възпитание на деца, отглеждани в гей двойки. Но нямаме никакъв проблем с деца родени от непълнолетни жени, живеещи в коптори и непосещаващи училище."==>> "Да се оправдаваш с грешките не другите е все едно да се миеш с кал" - Сократ.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента краварите да им спретнат една "демократична" пролет..
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква липса на демокрация се шири в Япония.....
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е модерно.
44
13
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Да, прав сте. Нека обсъдим хилядите деца в социални домове, които са изоставени от хетеросексуалните си родители или тези, които са жертва на системен тормоз и насилие от...хетеросекусални родители.
43
10
 
2
 
! Отговори
Юнг преди 1 година
До хтрос ... не е така, хомосексуализмът се среща навсякъде в природата, в природата нещата не са черно-бели, а многоцветни, така природата организира своята еволюция.
42
7
 
2
 
! Отговори
Евроджендарджия преди 1 година
Японските шимейлки са ми любимите след руските... ох Котьоо
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече деца имаш - толкова повече ще обичаш и ще бъдеш обичан. Всеки ден децата ми казват "Тати, обичам те."
40
1
 
5
 
! Отговори
Накъде върви светът преди 1 година
Марико сан и Бунтару във филма Шогун ще си разменят ли местата?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39, колко сте се образовали, обратните, и най-вече - за колко образовани се мислите, няма значение. Не обсъждаме академични въпроси.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам си бяла хубава жена, 2 хубави здрави деца, бачкаме двамата яко, възпитаваме ги консервативно-традиционално. В училище са добре, дъщеря ми е уча един ден като се жени да избере честен работлив мъж, а не богат. Да се ожени по любов и да има поне 3 деца. Това е щастие. Искаме много деца да е весело. Представете си 10 деца да седнем на една голяма маса. Колко би било хубаво и весело.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги гледам и в Япония ги няма много. Сигурно са с американски корени.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29, пак ти куца четенето, но така е с увредените. Писах ти каква е функцията на брака и какво пище в законите. Друтото, кактжо също се писа, можеш да си караш без брак. Някой да те е спрял?
35
1
 
19
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Както винаги японците са най-мъдри
34
1
 
17
 
! Отговори
хтрос преди 1 година
Размножаването е биологичен процес, чрез който организмите се възпроизвеждат, създавайки нови индивиди. То е основна отличителна черта на всички познати живи организми всеки индивид е резултат на размножаване на предшественик. Животът на Земята продължава да съществува благодарение на свойството на организмите да се размножават.