Борбата срещу независимост на Тайван в устава на ККП

Трябва да се реализира курсът "Една страна - две системи"
22 окт 2022 11:47, Елка Василева
10
Борбата срещу независимост на Тайван в устава на ККП
Снимка: архив, БГНЕС

Делегатите на 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия решиха днес да включат за първи път в устава на партията формулировка, показваща, че Пекин е против независимостта на Тайван, става ясно от резолюция, публикувана в края на работата на конгреса, предаде Франс прес.

Още по темата
Конгресът "се съгласява да включи в устава на партията разпоредби за... решително противопоставяне и възпиране на сепаратистите, които се стремят към независимост на Тайван", се казва в резолюцията.

В документа се казва, че трябва да се реализира курсът "Една страна - две системи".   
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Шаман преди 1 година
Голяма много голяма грешка е ако започне Китай война срещу Технологичната люлка Тайван просто това са две системи и хората в Тайван се чувстват много по добре при капитализма там Стандарта им е над 5пъти по висок и са свободниДа комунистически Китай постигна страхотни постижения не мислим за много хора напредък при Дън Сяо Пин но в Тайван нещата са на друго ниво над80%от интегралните схеми са тяхно производство .При война Китай ще е губещата страна/както Русия сега/заради световна солидарност
5
1
 
1
 
! Отговори
за Тайван преди 1 година
В Тайван живеят китайци, които не искат да приемат комунистическата система .........освен това вземат грантове от западни НПО_та....не виждам нищо лошо големият им брат Китай да им покаже къде им е мястото и кой командва .................но Азия е далече и тоя конфликт нас не ни касае пряко!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Тея психопаати ако вземат да нападнат Тайван, украинската криза майтап ще ни се види.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха значи Тайван има право нанезависимост, а Крим няма??
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като утре във войната между Тайван и Китай, ЕС и САЩ заемат страната на Тайван, чудно ми е как ще аргументират, че е напълно ок, да се наруши териториалната цялост на Китай, а на Украйна не! И че Тайван има право на самоопределениеи сепаратизъм, а Донбас и Крим не! Мислите ли, че някой в Европа ще забележи двойният стандарт или епа..
1
2
 
9
 
! Отговори
pronto преди 1 година
И там започва да намирисва на война, както беше в Украйна преди 1-2 години...