Южна Корея обмисля прекратяване на междукорейския военен пакт

Юн Сук Йол предупреди Севера, ако отново наруши въздушното им пространство
4 яну 2023 22:11, Йоана Цонева
7
Южна Корея обмисля прекратяване на междукорейския военен пакт
Снимка: БГНЕС

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол заяви, че ще обмисли прекратяването на междукорейския военен пакт от 2018 г., ако Северна Корея отново наруши нейното въздушно пространство, съобщи "Ройтерс".

Юн направи коментара, след като беше информиран за мерките за противодействие на севернокорейските дронове, които преминаха в Южна Корея миналата седмица, призовавайки за изграждане на "огромна способност за реагиране, която надхвърля пропорционалните нива.

Отношения между Севера и Юга бяха обтегнати от десетилетия, но станаха още по-напрегнати, откакто Юн пое поста през май, обещавайки по-твърда линия срещу Пхенян.

Още по темата
Юн критикува начина, по който военните са се справили с инцидента с дронове, отчасти обвинявайки разчитането на предишната администрация на пакта от 2018 г., забраняващ враждебните дейности в граничните райони.

Той призова военните да бъдат готови за отмъщение.

Президентът нареди на министъра на отбраната да пусне всеобхватна единица за дронове, която изпълнява многоцелеви мисии, включително наблюдение, разузнаване и електронна война, и да създаде система за масово производство на малки дронове, които са трудни за откриване в рамките на една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
загубени в превода преди 1 година
"Президентът нареди на министъра на отбраната да пусне всеобхватна единица за дронове, която изпълнява многоцелеви мисии,"...."всеобхватна единица за дрон" ? Знаете ли какво сте сътворили а?
5
5
 
4
 
! Отговори
американеца преди 1 година
малкия ги прави луди всички -санкции ,заплахи не ги спряха а атомните оръжия вече са на ниво за преговори от САЩ ако не искат да имат проблеми
4
11
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Слава на Ким Обединителят!
3
8
 
7
 
! Отговори
Ква Ква преди 1 година
Каза жабока и вдигна крак да му слагат подкова кат на големия брат фащ
2
10
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Южна Корея трябва да потърси обединение със Северна в силна средновековна феодална монархия с теократични елементи с династия Ким начело. Нужни са достойни наследници на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна ще ви сдъвкват за нула време бе Чунг Чанг